Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Δεύτερο «στοπ» στους Πολίτες και η απόλυτη ευκαιρία της Λίβερπουλ (vid)

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Δεύτερο «στοπ» στους Πολίτες και η απόλυτη ευκαιρία της Λίβερπουλ (vid)
Η Κρίσταλ Πάλας έκοψε βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας (0-0) και χαρίζει τεράστια ευκαιρία στη Λίβερπουλ να μειώσει σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή (-1), με το μεταξύ τους ντέρμπι να πλησιάζει (10/4).

Ελάχιστοι μπορούν να το πετύχουν. Μόνο εύκολο δεν είναι να μείνεις τουλάχιστον «όρθιος» δύο φορές μέσα στην ίδια σεζόν, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πόσο μάλλον να τους κρατήσεις στο μηδέν! Μία ομάδα το είχε πετύχει από το 2016 και τον ερχομό του Καταλανού στο Νησί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περσινή σεζόν. Η Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά, λοιπόν, έγινε η δεύτερη, περιόρισε τους Πολίτες στο 0-0 μετά τη νίκη στον πρώτο γύρο και φουντώνει για τα καλά τη «φωτιά» που έχει μπει τις τελευταίες αγωνιστικές στο κόλπο του τίτλου της φετινής Premier League. Όπου απώλεια βαθμών για τους Πολίτες, άλλωστε κι ένα «δώρο» για τη Λίβερπουλ! Κι αν οι Reds το ανοίξουν απέναντι στον πρώην βοηθό του Πεπ, Μίκελ Αρτέτα και την Άρσεναλ (16/3), τότε θα πλησιάσουν στο -1, δύο αγωνιστικές από το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Etihad»!

Ο Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να έχει παράπονο από τους παίκτες του ότι δεν έφτιαξαν τις ευκαιρίες που θα έδιναν στην ομάδα του τη νίκη. Το πρόβλημα των Σίτιζενς, όμως, ήταν στην τελική προσπάθεια. Από το πρώτο κιόλας μέρος η πίεση των γηπεδούχων έβαλε δύσκολα στη Σίτι κι αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν, αφού στο πρώτο 20λεπτο η Πάλας πάτησε τέσσερις φορές περιοχή με ευνοϊκούς όρους στην αντεπίθεση. Όταν ερχόταν η σειρά των Γαλάζιων να επιτεθούν, είτε ο Γουάιτα, είτε τα κακά τελειώματα διέλυαν τις πιθανότητες για γκολ. Ο Μαχρέζ επιχείρησε τέσσερα σουτ από το όριο ή εντός της περιοχή αλλά απέτυχε ισάριθμες φορές να παραβιάσει εστία, ο Ντε Μπρόινε στο 26’ επιχείρησε «μαγικό» γυριστό βολέ στην κίνηση το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά με ένα χέρι ο Γουάιτα και στη μεγαλύτερη απειλή της Σίτι στο πρώτο μέρος, ο Κανσέλο «κεραυνοβόλησε» τον Ισπανό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και τράνταξε το δεξί δοκάρι.

Η καλά οργανωμένη, ενεργητική και προσηλωμένη Πάλας δεν άφηνε περιθώρια στη Σίτι να ανέβει υπερβολικά στο γήπεδο για να ψάξει το γκολ, καθώς οι Ζαχά-Ματετά-Γκάλαχερ έδειχναν συχνά τις ορέξεις τους να τρέξουν στην πλάτη της άμυνας. Ακόμη κι έτσι η Σίτι θα μπορούσε να έχει σκοράρει, αν ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν αστοχούσε εξ επαφή με κενή εστία από τη μικρή περιοχή στο γύρισμα του Γκρίλις στο 71’. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά δεν ήταν ικανή να απειλήσει τον σταθερότατο Γουάιτα, ο οποίος δέχθηκε και τα συγχαρητήρια από τον Γκουαρδιόλα στο φινάλε, αφού χάρη σε αυτόν το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και σφράγισε το… στραβοπάτημα των πρωταθλητών που έχουν μπροστά τους εκτός έδρας ματς με τη Μπέρνλι πριν κοντραριστούν με τη Λίβερπουλ στο ματς της χρονιάς.

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γουάιτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Κουγιατέ, Σλουπ, Ολίσε (64’ Αγιού), Γκάλαχερ, Ζαχά, Ματετά (64’ Εντουάρ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ, Φόντεν, Γκρίλις

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα