Κέιν: Κορυφαίος σκόρερ εκτός έδρας και δημιουργός κλασσικών ευκαιριών (pics & vids)

Κέιν: Κορυφαίος σκόρερ εκτός έδρας και δημιουργός κλασσικών ευκαιριών (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κέιν: Κορυφαίος σκόρερ εκτός έδρας και δημιουργός κλασσικών ευκαιριών (pics & vids)
Νέο γκολ, νέα ιστορία ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της Premier, όμως, ο Χάρι Κέιν έχει μάθει πλέον πολύ καλά να παίζει ρόλο και στη δημιουργία. Και αν ο Ρεγκιλόν ήταν πιο εύστοχος, ο Άγγλος θα ανέβαζε τις ασίστ του.

Η Μπράιτον δεν είχε τον τρόπο και τις δυνάμεις να κοντράρει την Τότεναμ το βράδυ της Τετάρτης με αποτέλεσμα το σύνολο του Αντόνιο Κόντε να φτάσει στο τελικό 2-0 και να έχει απωλέσει ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Ο Χάρι Κέιν αν και αστόχησε σε κενή εστία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χρίστηκε σκόρερ για να γίνει ο κορυφαίος σε ό,τι αφορά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Premier League με 95 τέρματα σε 139 εμφανίσεις μακριά από το κοινό της ομάδας του.

Παράλληλα, προσπέρασε και τον Φρανκ Λάμπαρντ στην 5άδα των καλύτερων γκολτζήδων του κορυφαίου πρωταθλήματος με 178 «χτυπήματα» έναντι των 177 του θρύλου της Τσέλσι.

  • Μπαλιές... πάρε – βάλε στον Ρεγκιλόν

Στο 72ο λεπτό, αλλά και στις καθυστερήσεις, ο Χάρι Κέιν έχει... αλλάξει ρόλο. Είναι εκείνος που θα ζητήσει τη μπάλα στα χαφ και θ' αφήσει τους πιο γρήγορους συμπαίκτες του να φύγουν προς την επίθεση. Ο Σέρχι Ρεγκιλόν θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε δυο κλασσικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, αλλά απέτυχε.

Ο Χάρι Κέιν παίζοντας πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή και γνωρίζοντας τον τρόπο να οργανώσει κινήσεις, να κρατήσει τη μπάλα και να πάρει βοήθειες από τα σπριντ των υπολοίπων, πέταξε δυο μπαλιές... πάρε βάλε προς τον Ισπανό φουλ μπακ. Εκείνος, όμως, δεν τον βοήθησε ν' ανεβάσει τους αριθμούς του και στις ασίστ...

Μπαλιά του Κέιν στον Ρεγκιλόν

Νέα μπαλιά του Κέιν στον Ρεγκιλόν

  • Τελειοποίησε τη... νέα του λειτουργία επί Μουρίνιο

Το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι του Χάρι Κέιν αναφορικά με την... μετάλλαξή του και το γεγονός πως δεν είναι πλέον μονάχα σκόρερ, αλλά συνεισφέρει και με διαφορετικό, πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Τότεναμ, είναι το ματς με την Σαουθάμπτον εκτός έδρας, τον Σεπτέμβρη του 2020. Όσοι θυμούνται εκείνο το ... πάρτι του Κέιν με τον Σον και τα πέντε τέρματα των «σπιρουνιών», θα αντιλαμβάνονται ότι ο Άγγλος επιθετικός έχει καταφέρει να εξελίξει πολύ τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλει στις προσπάθειες της Τότεναμ.

Παίζοντας σε deep role, όπως λένε οι Άγγλοι, βλέπει το γήπεδο και ξέρει πως δεν είναι απαραίτητο να κάνει εκείνος όλες τις κινήσεις. Ειδικά, όταν ο Σον – ή στην περίπτωση του ματς με την Μπράιτον ο Ρεγκιλόν – έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και διαδρόμους, ο Κέιν θα είναι εκείνος που θα στείλει τη μπάλα στους χώρους. Λίγο μετά από εκείνη την αναμέτρηση και με τον Χέουνγκ Μιν – Σον να έχει πετύχει τέσσερα τέρματα, ο Μουρίνιο διέκοψε το flash interview του Νοτιοκορεάτη για να τονίσει πως ο Κέιν θα έπρεπε να έχει αναδειχθεί σε Man of the Match λόγω της δημιουργίας των γκολ κι όχι εκείνος που τα πέτυχε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα