Μάικ Ντιν: «Κρεμάει» τη σφυρίχτρα του και περνάει στο VAR

Μάικ Ντιν: «Κρεμάει» τη σφυρίχτρα του και περνάει στο VAR
Έτοιμος να αποσυρθεί από τη διαιτησία στο τέλος της σεζόν είναι ο πολύπειρος Μάικ Ντιν, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ένωση Άγγλων διαιτητών για να μετατεθεί σε αποκλειστικό πόστο Video Assistant Referee.

Είτε τον λατρεύεις, είτε... λατρεύεις να τον μισείς, ο Μάικ Ντιν δεν περνά απαρατήρητος. Ο πολύπειρος ρέφερι αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των αγγλικών γηπέδων στον 21ο αιώνα και μετά από 22 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League φέρεται έτοιμος να ρίξει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του ως πρώτος διαιτητής.

Στα 53 του χρόνια, ο γνωστός για την ευκολία του με την οποία μοιράζει κόκκινες κάρτες και για τα... απότομα βλέμματα σε παίκτες που διαμαρτύρονται για μία παράβαση, Μάικ Ντιν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ένωση των Άγγλων διαιτητών ώστε να αποσυρθεί από στο τέλος της σεζόν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει γενικά από τον χώρο της διαιτησίας, αφού υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση να μεταφερθεί στο δωματιάκι της τεχνολογίας ως Video Assistant Referee. Πόστο από το οποίο, όπως αποδεικνύεται την τελευταία διετία, δεν λείπουν τα... δράματα και οι έντονες διαφωνίες στον Τύπο και τα social media.

Συνολικά ο Ντιν έχει σφυρίξει 553 αγώνες Premier League, βγάζοντας από το τσεπάκι του 114 κόκκινες κάρτες (περισσότερες από μία ανά πέντε αγώνες!). Αν μετατεθεί εν τέλει σε ρόλο VAR θα είναι ο δεύτερος που θα το κάνει μετά την απόσυρσή του από πρώτος διαιτητής, μετά τον Λι Μέισον που αποσύρθηκε την περασμένη σεζόν. Και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος, αφού τα περισσότερα μεγάλα ονόματα των ενεργών διαιτητών της Premier League βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, έχοντας ξεπεράσει τα 50 τους χρόνια (Αντρέ Μάρινερ, Μάρτιν Άτκινσον, Κέβιν Φρεντ, Τζον Μος, Γκρέιαμ Σκοτ).

Απολαύστε μερικές από τις πιο αστείες στιγμές του Ντιν στα αγγλικά γήπεδα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα