Γιούργκεν Κλοπ: Κάποτε είπε ότι δεν θα ξόδευε ποτέ 100 εκατ. σε μια μεταγραφή, τώρα ετοιμάζεται για τον Νούνιες

Γιούργκεν Κλοπ: Κάποτε είπε ότι δεν θα ξόδευε ποτέ 100 εκατ. σε μια μεταγραφή, τώρα ετοιμάζεται για τον Νούνιες

Newsroom
Γιούργκεν Κλοπ: Κάποτε είπε ότι δεν θα ξόδευε ποτέ 100 εκατ. σε μια μεταγραφή, τώρα ετοιμάζεται για τον Νούνιες
Ο πολύπειρος τεχνικός φαίνεται έτοιμος να ξοδέψει 100 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες, παρά τα όσα δήλωνε προ εξαετίας.

Ο αντίκτυπος που έχει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ από τότε που μετακόμισε στο Άνφιλντ το 2015 είναι εντυπωσιακός. Μετέτρεψε τους «reds» σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, οδηγώντας την στην κορυφή της Ευρώπης και του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα το κατάφερε έχοντας μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική στις μεταγραφές, ξοδεύοντας πολύ λιγότερα από τους αντιπάλους του και δίνοντας στους παίκτες του πολύ συγκεκριμένο ρόλο κι αρμοδιότητες στο παιχνίδι.

Ωστόσο, οι δευτεραθλητές της Premier League φαίνονται έτοιμοι να σπάσουν το μεταγραφικό ρεκόρ τους τις επόμενες μέρες, καθώς ακούγεται ότι ο Ντάργουιν Νούνιες που ετοιμάζει βαλίτσες για Λίβερπουλ θα κοστίσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 20 εκατομμύρια ως bonus, δηλαδή περί τα 10 εκατομμύρια λίρες περισσότερο από τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ.

Κι αν οι κανόνες της αγοράς στο modern football το... επιτρέπουν -αν δεν το επιβάλλουν- πια, είναι μια επιλογή που δεν περίμενες απο τον Κλοπ ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν κάθετα αντίθετος στην απόφαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016 να ξοδέψει 105 εκατομμύρια ευρώ για τον Πολ Πογκμπά.

 

«Αν φέρεις έναν παίκτη για 100 εκατομμύρια λίρες και τραυματιστεί, τότε όλα πάνε στράφι», είπε τότε ο Γερμανός τεχνικός. «Τη μέρα που αυτό θα είναι ποδόσφαιρο, δεν θα είμαι πια στη δουλειά, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Θέλεις πάντα να έχεις το καλύτερο, αλλά το να χτίσεις την ομάδα είναι απαραίτητο για να έχεις επιτυχία.

Άλλοι σύλλογοι μπορούν να βγουν έξω και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και να μαζέψουν τους κορυφαίους παίκτες. Θέλω να το κάνω διαφορετικά. Θα το έκανα διαφορετικά αν μπορούσα να ξοδέψω αυτά τα χρήματα.

Δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρήματα θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε γιατί κανείς δεν μου έχει πει «Όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Αν ξοδεύω χρήματα, είναι επειδή προσπαθώ να φτιάξω μια ομάδα, μια πραγματική ομάδα. Η Μπαρτσελόνα το έκανε. Μπορείς να κερδίσεις πρωταθλήματα, μπορείς να κερδίσεις τίτλους, αλλά υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο θες να το κάνεις».

Αν και η μεταγραφή του Νούνιες δεν θα... παραβίαζε την τιμή του Κλοπ σε λίρες (100 εκατ. ευρώ είναι περίπου 85.400.000 λίρες), αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε εκείνη του Πογκμπά το έκανε, παρόλο που ο Γάλλος κόστισε στη Γιουνάιτεντ περισσότερο από ό, τι ο Ουρουγουανός στους «reds».

Η άφιξη του 22χρονου θα τον κάνει επίσης τον τέταρτο πιο ακριβό παίκτη που θα μετακομίσει σε ομάδα της Premier League, πίσω μόνο από τους Τζακ Γκρίλις, Ρομέλου Λουκάκου και Πολ Πογκμπά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα