Αυτοί που αγωνίστηκαν σε Σίτι και Τσέλσι
Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Τσέλσι και του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Βέλγος άσος υπέγραψε στους «μπλε» τον Ιανουάριο του 2012 και στα δύο χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές, ενώ τη μία σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που δεν εκτίμησε ποτέ τις ικανότητες του, άναψε το πράσινο φως για την παραχώρησή του στη Βόλφσμπουργκ, τον Ιανουάριο του 2014. Με τη φανέλα των «λύκων», ο Ντε Μπρόινε έκανε... παπάδες και δεν άργησε να επιστρέψει στην Premier League. Το 2015 τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι και όλα τα υπόλοιπα, μέχρι και σήμερα, αποτελούν ιστορία. Η ομάδα χτίστηκε γύρω του και ο ίδιος εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους μέσους παγκοσμίως.
Φρανκ Λάμπαρντ: Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Τσέλσι. Φόρεσε τη φανέλα της από το 2001 έως το 2014 και μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών (211 γκολ) του συλλόγου, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση όλων των τίτλων σε Αγγλία και Ευρώπη. Όταν έκλεισε ο κύκλος του στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Λάμπαρντ αποφάσισε να μετακινηθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπογράφοντας στο «αδερφάκι» της Μάντσεστερ Σίτι, τη Νιου Γιορκ Σίτι. Ωστόσο, αντί να αγωνιστεί στο MLS, ο Άγγλος μέσος παρέμεινε στην Premier League, καθώς η ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον παραχώρησε ως δανεικό στους «πολίτες». Ο Λάμπαρντ αγωνίστηκε όλη τη σεζόν 2014-15 στη Σίτι και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας το πέτυχε απέναντι στην Τσέλσι.
Γουέιν Μπριτζ: Για δέκα συνεχόμενα χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. Από το 2003 έως το 2009 στους «μπλε» και από το 2009 έως το 2013 στους «πολίτες». Ο Άγγλος αριστερός μπακ δεν κατάφερε σε καμία από τις δύο ομάδες να καθιερωθεί ως βασικός, καθώς πάντοτε είχε μπροστά του μεγάλα ονόματα. Στην Τσέλσι ήταν back up του Κόουλ και στη Σίτι ήταν πίσω από τον Κολάροφ και τον Κλισί. Παρόλα αυτά, αγωνίστηκε συνολικά σε 200 παιχνίδια και με τις δύο ομάδες, ενώ το διάστημα που αγωνιζόταν στους Λονδρέζους, ο Μπριτζ ήταν διεθνής με την εθνική Αγγλίας.
Ντάνιελ Στάριτζ: Στη Μάντσεστερ Σίτι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και μόλις στα 17 του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Μπορεί στην τρίτη του σεζόν να είχε πολλές συμμετοχές, όμως στην ουσία οι «πολίτες» δεν τον υπολόγιζαν ποτέ ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2009 να υπογράψει ως ελεύθερος στην Τσέλσι και να αγωνιστεί στο Στάμφορντ Μπριτζ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η συνέχεια τον έφερε στη Λίβερπουλ και αυτός είναι ένας λόγος που ο Στάριτζ ανήκει σε μία ειδική κατηγορία με τον Στέρλινγκ. Και οι δύο ήταν παίκτες της Τσέλσι, της Σίτι και της Λίβερπουλ.
Σον Ράιτ-Φίλιπς: Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο γιος της παλιάς δόξας των αγγλικών γηπέδων, Ίαν Ράιτ. Κι αυτό γιατί ο Σον Ράιτ-Φιλιπς έκανε διπλό πήγαινε-έλα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και φόρεσε τη φανέλα της για έξι χρόνια. Μάλιστα, σε δύο από αυτά, αγωνίστηκε μαζί της στη δεύτερη κατηγορία. Το 2005, μπήκε στο στόχαστρο της τότε πρωταθλήτριας Αγγλίας, Τσέλσι, με αποτέλεσμα να μετακομίσει στο Στάμφορντ Μπριτζ για τρία χρόνια. Μπορεί να μέτρησε πολλές συμμετοχές με τους «μπλε» τη συγκεκριμένη τριετία, όμως ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δε θεωρήθηκε ποτέ βασικός στο Λονδίνο. Έτσι, το 2008 αποδέχθηκε την πρόταση της Σίτι, ώστε να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία στο Μάντσεστερ. Έμεινε για μία ακόμη τριετία και στη συνέχεια αποχώρησε. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 400 παιχνίδια με τις δύο ομάδες.
Νικολά Ανελκά: Ένας από τους μεγαλύτερους γυρολόγους στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με παρουσία σε έξι διαφορετικές αγγλικές ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε το 2002, κάνοντας τότε μεταγραφικό ρεκόρ για την ίδια (13 εκατομμύρια λίρες). Στις δύο πρώτες σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας, όμως το 2005 έφυγε και πήγε στην Τουρκία. Επέστρεψε στην Αγγλία και η... περιπλάνησή του τον βρήκε τον Ιανουάριο 2008 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η παρουσία του στην Τσέλσι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και παρά τις καλές ατομικές επιδόσεις, ήταν πάντοτε στη σκιά του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Μαζί με τους Στάριτζ και Στέρλινγκ, ο Ανελκά ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών, με παρουσία σε Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ.
Ζορζ Γουεά: Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου το 1995 με σπουδαία καριέρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές ομάδες στην Αγγλία το ίδιο έτος. Λίγες ημέρες μετά την έλευση του 2000, ο Γουεά παραχωρήθηκε δανεικός στην Τσέλσι από την Μίλαν μέχρι το τέλος της σεζόν. Το ίδιο καλοκαίρι, οι «ροσονέρι» τον άφησαν ελεύθερο, με τον Λιβεριανό επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι, που μόλις είχε ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, στους «πολίτες» έμεινε μόλις μέχρι τον Οκτώβριο, αφού ήταν δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του και αποχώρησε.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.