Έβερτον - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1: Χ-αμένοι βαθμοί για τους βελτιωμένους Reds στο 88' (vid)

Newsroom
Έβερτον - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1: Χ-αμένοι βαθμοί για τους βελτιωμένους Reds στο 88' (vid)
Η Νότιγχαμ Φόρεστ παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από τις δύο πρώτες αναμετρήσεις της, άγγιξε το τρίποντο με γκολ του Τζόνσον (81'), αλλά ισοφαρίστηκε από την Έβερτον στο 88' με τον Γκρέι (1-1). Νίκες για Φούλαμ, Πάλας, Σαουθάμπτον.

Στην πρεμιέρα «δεινοπάθησε» και το πλήρωσε μοιραία με ήττα από τη Νιούκαστλ. Η επιστροφή της στο «City Ground» σε επίπεδο Premier League τη βοήθησε να πανηγυρίσει το παρθενικό της τρίποντο στην κατηγορία μετά από 23 χρόνια. Και μπορεί να μην τα διπλασίασε στο «Γκούντισον Παρκ», χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια της με γκολ στο 88' (1-1), αλλά η Νότιγχαμ Φόρεστ έδειξε ενισχυμένη και σαφώς βελτιωμένη από τα πρώτα δύο παιχνίδια, πλην όμως έχοντας για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή τον σχεδόν ανίκητο Ντιν Χέντερσον.

Τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα ήταν στον πάγκο (Φρόιλερ, Κουγιατέ, Ντένις και η μεταγραφή-ρεκόρ Γκιμπς-Γουάιτ), το σύνολο του Στιβ Κούπερ παρατάχθηκε, λοιπόν, χωρίς πολλές μεταβολές στο αρχικό σχήμα και μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν κατοχές και να φτιάχνουν ευκαιρίες κυρίως μέσα από το επιθετικό pressing στα καρέ του Πίκφορντ. Αντίστοιχα, πάντως, ο Χέντερσον είχε τη δική του δουλειά, εξουδετερώνοντας και τις τρεις απειλές που δέχθηκε στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος ήταν αναμφίβολα συναρπαστικό. Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ μπήκαν με εμφανή διάθεση και υψηλότερη ένταση περιορίζοντας τη Φόρεστ στο αμυντικό της μισό, πάτησε αρκετές φορές στην περιοχή, αλλά το... καπέλο του Ντιν Χέντερσον για τον ήλιο έκανε τη διαφορά. Ο Άγγλος κίπερ έμοιαζε ανίκητος, κράτησε μέχρι το 80' το μηδέν στην άμυνα και στο 81', η Φόρεστ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ με... rebound του Μπρέναν Τζόνσον. Το προβάδισμα, όμως, δεν κράτησε για πολύ, πόσω μάλλον μέχρι το τέλος του ματς. Από το γέμισμα του Πίκφορντ στην πλάτη της άμυνας, ο Ντεμαράι Γκρέι κατέβασε άψογα την μπάλα, έφτασε μέχρι την περιοχή και πλάσαρε τον Χέντερσον στη μοναδική περίπτωση που δεν είχε πάρει σωστή θέση. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τη Φόρεστ να φτάνει τους τέσσερις βαθμούς και την Έβερτον να κάνει μόλις σεφτέ, αποτυγχάνοντας να νικήσει νεοφώτιστη εντός έδρας σε όγδοη από τις τελευταίες περιπτώσεις.

«Ολική επαναφορά» και πρώτη νίκη για την Πάλας

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε την πρώτη φετινή της νίκη στην Premier League κερδίζοντας την Άστον Βίλα 3-1 με ανατροπή. Εκρηκτικό ξεκίνημα στο «Σέλχαστ Παρκ» όπου το σκορ ήταν ήδη 1-1 στο έβδομο λεπτό! Στο 5' ο Γουότκινς εκμεταλλεύτηκε την φανταστική κεφαλιά-πάσα του Εντουάρ που έκοψε την άμυνα της Πάλας στη μέση ανοίγοντας με πλασέ το σκορ για την Βίλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι «αετοί» απάντησαν με δράστη τον συνήθη ύποπτο Ζαχά. Ο Ιβοριανός υποδέχτηκε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής μετά από απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων, κέρδισε στο σπριντ όλη την άμυνα της Βίλα και με δύσκολο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 26' οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι γύρισαν πλήρως το ματς με τον Σλουπ να κερδίζει τον Μαρτίνες με πλασέ εντός περιοχής, όμως μετά από παρέμβαση του VAR διαπιστώθηκε ότι ο Γκανέζος χαφ ήταν πίσω από την άμυνα της Βίλα στην αρχή της φάσης. Αυτό που στέρησε το VAR στην Πάλας στα μισά του πρώτου ημιχρόνου της το επέστρεψε στο 56'. Ο ρέφερι Μάντλεϊ έδειξε «παίζεται» μετά από χέρι στην περιοχή της Άστον Βίλα, όμως ο VAR διαφώνησε και έτσι φώναξε τον διαιτητή της αναμέτρησης να δει ο ίδιος την φάση. Μετά το τσεκ ο Μάντλεϊ έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ζαχά να αστοχεί στην εκτέλεση αλλά να ευστοχεί στο ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μαρτίνες για το 2-1. Στο 70ό λεπτό ο Πατρίκ Βιεϊρά έριξε στο ματς τον Ζαν-Φιλίπ Ματετά και ο Γάλλος δεν άργησε να τον δικαιώσει, αφού πέτυχε το 3-1 για την Πάλας ένα λεπτό αργότερα: ο Μίτσελ έκανε την επικίνδυνη σέντρα από αριστερά και ο Ματετά με προβολή στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μαρτίνες. Παρά την πίεση που άσκησαν στο υπόλοιπο του αγώνα οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς, και έτσι η Πάλας έφτασε στην πρώτη της φετινή νίκη μετά από μία ήττα και μία ισοπαλία. Οι «χωριάτες» από την άλλη δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στη νίκη που πέτυχαν την περασμένη αγωνιστική απέναντι στην Έβερτον, και έτσι παρέμειναν στους 3 βαθμούς μετρώντας μία νίκη και δύο ήττες.

Στην τετράδα η Φούλαμ με «γίγαντα» Μίτροβιτς


Η πρώτη νίκη για την Φούλαμ (3-2 την Μπρέντφορντ) στο φετινό πρωτάθλημα ήρθε με πολύ πιο επεισοδιακό τρόπο απ' ότι είχε διαφανεί στην αρχή της αναμέτρησης στο «Κρέιβεν Κότατζ». Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις 44 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με τον Μπόμπι Ριντ να παίρνει το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Στάνσφιλντ και να σκοράρει νικώντας τον εξουδετερωμένο Ραγιά. Στο 15' ο Μίτροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σέρβου, όμως η Φούλαμ δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 20ό λεπτό ο Ζοάο Παλίνια εκμεταλλεύτηκε το καλοχτυπημένο κόρνερ του Αντρέας Περέιρα και με υπέροχη κεφαλιά κέρδισε την άμυνα των φιλοξενούμενων για το 2-0. Στο 41' ο Μίτροβιτς έκανε την ατομική προσπάθεια αλλά ο Ραγιά απέκρουσε στο τετ-α-τετ, και αφού γλίτωσε το 3-0, τρία λεπτά αργότερα η Μπρέντφορντ κατάφερε να μειώσει. Μετά από κόρνερ του Γιάνσον ο Νόργκαρντ έπιασε αμαρκάριστος ένα φοβερό πλασέ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λένο που έμεινε αποσβολωμένος να παρακολουθεί την πορεία της για το 2-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το καταπληκτικό σεντερφορίσιο γκολ ισοφάρισης του Τόνεϊ στο 49' να ακυρώνεται μέσω VAR για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, με τον Άγγλο φορ να βλέπει και πάλι το γκολ του να ακυρώνεται στο 70' ξανά για οφσάιντ (χωρίς παρέμβαση του VAR αυτή τη φορά). Τελικά η τρίτη απόπειρα αποδείχτηκε και η φαρμακερή, αφού στο 71΄ο 26χρονος σέντερ φορ έκανε τελικά το 2-2. Ο Ουισά με παράλληλο γύρισμα εξουδετέρωσε κάθε αντίσταση της άμυνας των γηπεδούχων και ο Τόνεϊ δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο φετινό του τέρμα. Τελικά, ο άνθρωπος που είχε σιγήσει για την Φούλαμ μίλησε στο 90'κρίνοντας το ματς. Ο Μπαμπού έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς πήρε.. παραμάζωμα τον Εμπουεμό που βρέθηκε να τον μαρκάρει, πιάνοντας μια άπιαστη κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ραγιά. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Σέρβου στο φετινό πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς, ενώ η ομάδα του Μάρκο Σίλβα παραμένει αήττητη με βαθμολογική συγκομιδή 5 πόντων. Η Μπρέντφορντ ακολουθεί από κοντά με τέσσερις βαθμούς έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Διπλό με ανατροπή και Τσε Άνταμς η Σαουθάμπτον

Πολύ σκληρή για να... πεθάνει αποδεικνύεται η Σαουθάμπτον, η οποία μετά τον βαθμό κόντρα στη Λιντς σε ματς που βρισκόταν πίσω με δύο γκολ στο 60', σφράγισε και τρίποντο με τεράστια ανατροπή στην έδρα της Λέστερ (1-2). Οι Αλεπούδες πήραν πρώτοι τα ηνία του ματς στα χέρια τους, όταν στο 54' ο συνήθης ύποπτος των στημένων φάσεων, Τζέιμς Μάντισον πρόσθεσε άλλο ένα αριστουργηματικό απευθείας φάουλ στη συλλογή του. Με πανέξυπνη εκτέλεση στην κλειστή γωνία του Μπαζούνου, ο Άγγλος μέσος πέτυχε διάνα και πρόσθεσε το έβδομο απευθείας φάουλ της καριέρας του στην Premier League, τα μισά από όσα έχει πετύχει ολόκληρη η Λέστερ σε 30 χρόνια! Παρ' όλα αυτά, η ώθηση του Μάντισον δεν ήταν αρκετή να σταματήσει το σύνολο του Ραλφ Χάσενχουτλ και συγκεκριμένα, τον Τσε Άνταμς. Ο φορ των Αγίων κατάφερε με δύο προσωπικά τέρματα στο 68' και το 84' να φέρει... τούμπα το ματς και να χαρίσει το πρώτο τρίποντο στη Σαουθάμπτον για τη νέα σεζόν, αφήνοντας την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στα κρύα του λουτρού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα