Τεν Χαγκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ολλανδός πιστεύει στο όραμά του!

Τεν Χαγκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ολλανδός πιστεύει στο όραμά του!

Τεν Χαγκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ολλανδός πιστεύει στο όραμά του!
Η ατάκα του Τεν Χαγκ  «F@@@@ng good football» μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της Γιουνάιτεντ, μιας και η πίστη στους παίκτες του αλλάζει το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ.

Μεσάνυχτα Δευτέρας και οι φίλoι της Λίβερπουλ ανυπομονούν να ακούσουν τις δικαιολογίες του Γιούργκεν Κλοπ για το τι κύλησε στραβά. Πριν τον Γερμανό εμφανίστηκε ο Τεν Χαγκ κι εκτόξευσε την τηλεθέαση του Sky Sports . Το «F@@@@ng good football» μπορεί να προκάλεσε την αμηχανία του Ντέιβ Τζόουνς, ο οποίος... μετάφρασε ξανά τα λόγια του Ολλανδού, αλλά τα «γαλλικά» σε ζωντανή μετάδοση αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πίστη που έχει αυτός ο κόουτς στους παίκτες του.

Ο Τεν Χαγκ μέσα σε εννέα μέρες κατάφερε να γυρίσει το κλίμα και να κρατήσει την ομάδα... ζωντανή, μέσα στο «κόλπο». Οχι, η Γιουνάιτεντ δεν έγινε φαβορί για τον τίτλο, όχι, δεν εξασφάλισε μια θέση στην τετράδα, αλλά μετά το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ... φωνάζει πως δεν είναι τελειωμένη υπόθεση. Το πιο σημαντικό, το θάρρος των επιλογών του 52χρονου απέδωσε καρπούς. Αλήθεια, ποιος το περίμενε πως θα άφηνε στον πάγκο τους Κριστιάνο, Μαγκουάιρ, Σο και θα ξεκινούσε με τους Ελάνγκα, Βαράν και Μαλάσια. Ο Τεν Χαγκ απέδειξε πως είναι το μεγάλο αφεντικό και όποιος θέλει να αγωνίζεται θα πρέπει να εφαρμόσει πιστά το πλάνο του. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, μια τέτοια δραστική απόφαση είναι επικίνδυνη και σπάνια. Λίγοι προπονητές θα είχαν τα κότσια να την κάνουν.

 

Το εξευτελιστικό 4-0 δεν ήταν το μόνο καταδικαστικό στοιχείο που προέκυψε από την ντροπιαστική ήττα στο Μπρέντφορντ. Όπως κατέδειξαν τα στατιστικά του αγώνα, οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ έτρεξαν 13,8 χιλιόμετρα λιγότερα από τους αντιπάλους τους, ωθώντας τον Ολλανδό να ακυρώσει το προγραμματισμένο ρεπό της επόμενης μέρας για να τους αναγκάσει να τρέξουν αυτή την απόσταση στην προπόνηση κάτω από αφόρητη ζέστη.

Αυτή του η απόφαση βέβαια επικρίθηκε από πολλούς και χαρακτηρίστηκε ως παλιομοδίτικη, όμως ο Τεν Χαγκ είχε περάσει πλέον το μήνυμα που ήθελε. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ» όταν η Γιουνάιτεντ έδειχνε αποφασισμένη να παίξει σε υψηλό ρυθμό και με το πόδι στο γκάζι. Οι γηπεδούχοι είχαν σαφή οδηγία να δυσκολέψουν τη ζωή των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ, με τους Μπρούνο Φερνάντες και Τζέιντον Σάντσο μεταξύ άλλων να πιέζουν οργανωμένα και χαρακτηριστικά τους στόπερ, καθώς και τον Ρόμπερτσον προκειμένου να δυσκολέψουν την αντίπαλη κυκλοφορία. Μια κίνηση που απέδωσε καρπούς με τον Ελάνγκα να ταλαιπωρεί καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα τον Άγγλο διεθνή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την φάση του πρώτου γκολ.

Εμπιστοσύνη στον Λισάντρο Μαρτίνες

Ο Τζέιμι Κάραγκερ - μεταξύ άλλων - επεσήμανε μετά τον αγώνα με τη Μπρέντφορντ τη μεγάλη αδυναμία του Μαρτίνες με το ύψος του, τονίζοντας πως οι επιθετικοί θα μπορούν να τον μεταχειρίζονται όπως θέλουν στις εναέριες μονομαχίες. Πολύ σωστά όμως πρόβλεψε πως ο Τεν Χαγκ δεν θα άλλαζε τον Αργεντινό ενόψει ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού απέναντι στη Λίβερπουλ. Όταν υπέγραψε, οι φανς του Μαρτίνες επεσήμαναν ότι ο νεαρός αμυντικός καλύπτει το κοντό του ανάστημα μέσω της οξυδέρκειας, της κρίσης του, της τεχνικής του, της σκληράδας και της επιμονής του, στοιχεία που τον καθιστούν ως μια εξαιρετική λύση στα στόπερ. Και η απόδοσή του απέναντι στη Λίβερπουλ τους δικαίωσε απόλυτα, με τον Αργεντινό να πρωταγωνιστεί στην αμυντική γραμμή των Κόκκινων Διάβολων έχοντας παράλληλα 100% ποσοστό επιτυχίας στις εναέριες μονομαχίες!

Είναι το απόλυτο αφεντικό και το έμαθε ο Κριστιάνο!

Κόντρα στη Μπράντφορντ και με τον CR7, η Γιουνάιτεντ έτρεξε 95.6 χλμ. κι έκανε 65 σπριντ, ναι, 13.8 χλμ και 25 σπριντ λιγότερα από την αντίπαλό της. Εφταιγε αποκλειστικά ο Πορτογάλος; Οχι, δεν ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνος γι' αυτό, αλλά ο ρυθμός σε όλα τα παιχνίδια απαιτεί από κάθε παίκτη να τα δίνει όλα. Είναι σαν το ντόμινο, αν πέσει ένα τουβλάκι, τότε, παρασύρει και τα υπόλοιπα. Με τη Λίβερπουλ η Γιουνάιτεντ κάλυψε 113.8 χλμ, ενώ έκανε και 155 σπριντ. Αυτοί οι αριθμοί υποδηλώνουν μια άμεση αντίδραση.

Ο Ολλανδός ήταν σίγουρος πως μπορούσε να νικήσει χωρίς τον Κριστιάνο, γι αυτό και τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο τετράλεπτο. Προτίμησε τον Ελάνγκα, τον αντικατάστησε με τον Μαρσιάλ και τρίτη του επιλογή ήταν ο Κριστιάνο.

Ο Τεν Χαγκ άρχισε το ματς και τις τρεις νέες μεταγραφές δείχνοντας έτσι πόσο πιστεύει στις επιλογές του. Με τον 52χρονο δείχνουν να ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους και οι Σάντσο, Ράσφορντ. Τα τελειώματά, οι κινήσεις μέσα στο γήπεδο, οι μάχες που έδωσαν και τα τρεξίματά έδειχναν δυο παίκτες με τρομερή αυτοπεποίθηση, αυτή που «έχτισαν» στην περίοδο της προετοιμασίας. Και οι δυο παίκτες συνέβαλαν και αμυντικά. Ο Ράσφορντ στο 71ο λεπτό έκανε σπριντ για να κλείσει τον Τζο Γκόμεζ και στη συνέχεια βρέθηκε πάνω στον Αλεξάντερ-Άρνολντ για να μην επιτρέψει στους Reds να αντεπιτεθούν.

Σίγουρα, αυτή η νίκη δεν μπορεί να σβήσει την απογοήτευση και την οργή των οπαδών για την οικογένεια Γκλέιζερς, αλλά ο κόσμος έπειτα από καιρό απόλαυσε την ομάδα, αποθέωσε τους παίκτες, αναζωογονήθηκε και ανυπομονεί για το μέλλον. Από κοντά και ο Τεν Χαγκ, ο οποίος απόλαυσε όσο λίγοι την πρώτη του νίκη στο ντέρμπι.

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα