Τούχελ: Το νέο συμβόλαιο, οι μεταγραφές, η γκρίνια και η «μπηχτή» στο νεό αφεντικό (vid)

Τούχελ: Το νέο συμβόλαιο, οι μεταγραφές, η γκρίνια και η «μπηχτή» στο νεό αφεντικό (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Τούχελ: Το νέο συμβόλαιο, οι μεταγραφές, η γκρίνια και η «μπηχτή» στο νεό αφεντικό (vid)
Μόλις πριν λίγο καιρό ο Τόμας Τούχελ είχε κάνει γνωστό πως υπήρξαν επαφές με την Τσέλσι για την υπογραφή νέου συμβόλαιου. Κι έγιναν τόσα λάθη μέσα σε έναν μήνα που τον οδήγησαν στην απόλυση...

Στις αρχές Αυγούστου ο Γερμανός πρώην τεχνικός των «μπλε» του Λονδίνου χαμογελαστός είχε αναφέρει ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τα νέα αφεντικά του κλαμπ αναφορικά με τη συνεργασία τους για το μέλλον. Είχε αναφέρει ότι εφόσον ο σύλλογος θα τον ήθελε, εκείνος θα ήταν χαρούμενος που θα μπορούσε να παραμείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Έναν μήνα αργότερα, αποτελεί παρελθόν. Και πρόλαβε να κάνει τόσα λάθη σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα, που όμως μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω όταν αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο...

Τα ποσά των μεταγραφών και το κακό παράδειγμα του Ζάγκρεμπ

Πρωταθλήτρια στα χρήματα που διατέθηκαν μέσα στο φετινό καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ. Ακόμα κι έτσι, τίποτα δεν πήγε καλά. Μεταγραφές που θα έπρεπε να έχουν βελτιώσει την άμυνα, αλλά αυτό που παρουσιάζεται με το μόλις ένα clean sheet σε 7 επίσημα ματς, είναι πολύ μακριά από την αίσθηση της δικαίωσης για τα εκατομμύρια που έφυγαν από τα ταμεία.

Ο Τόμας Τούχελ αποφάσισε να δώσει 80 εκατομμύρια ευρώ για τον Γουέσλεϊ Φοφανά πιέζοντας μέχρι τέλους και ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Λέστερ. Αποφάσισε να δώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια για τον Μαρκ Κουκουρέγια γιατί και η Μπράιτον μυρίστηκε χρήμα και πήρε όσα περισσότερα μπορούσε. Έδωσε και περίπου 40 εκατομμύρια στη Νάπολι για τον Κουλιμπαλί ώστε να καλύψει το κενό του Ρούντιγκερ. Μάταια. Το ακυρωθέν γκολ της Γουέστ Χαμ – που έπειτα από έλεγχο που έγινε από την αρμόδια επιτροπή Διαιτησίας θα έπρεπε τελικά να μετρήσει – και το γκολ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχουν προέλθει από λάθη των δύο νεοαποκτηθέντων στόπερ.

Στην Κροατία η Τσέλσι παρουσιάστηκε με χαφ τους Κόβασιτς και... Μάουντ. Δηλαδή μαρκάρισμα από τον κύριο κανένα. «Κόφτης» ούτε για δείγμα. Ο Ζορζίνιο μπήκε με αλλαγή. «Έπαιζε» η δική του μεταγραφή μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ήθελε να παραμείνει και το κατάφερε. Ο Καντέ είναι εξαιρετικός αλλά αντιμετωπίζει πλέον αρκετά συχνά προβλήματα τραυματισμού, ενώ, ο Λόφτους Τσικ δεν τοποθετείται πλέον τόσο κεντρικά και ο Γκάλαχερ δεν φτάνει στα επίπεδα απόδοσης που θα περίμεναν οι «μπλε».

Άρα, κακό το ότι δεν αποκτήθηκε χαφ. Και στην επίθεση βρίσκονται από φέτος οι Στέρλινγκ και Ομπαμεγιάνγκ προκειμένου – εύκολα στη θεωρία – να καλύψουν τα γκολ των Βέρνερ και Λουκάκου, ωστόσο, σταθερός και ικανός γκολτζής δεν υπάρχει ούτε εκεί...

Η ατάκα για τον Μπόελι και την άγνοιά του για το ποδόσφαιρο

Ο Τοντ Μπόελι ανέλαβε την Τσέλσι στη θέση του Ρομάν Αμπράμοβιτς και ήθελε να δείξει αποφασιστικότητα, πυγμή και... όχι και τόσο μεγάλα όρια ανοχής και υπομονής. Θέλει η απόφαση που πήρε για να επενδύσει στο αγγλικό πρωτάθλημα και τους «μπλε» του Λονδίνου να συνεχίσει την κληρονομιά του Ρώσου μεγιστάνα και πολύ σύντομα ο σύλλογος να δει ξανά επιτυχίες.

Σε αυτό το πλαίσιο στην συμπλήρωση 100 ημερών της θητείας του και δίχως να χαθεί περισσότερος χρόνος που θα μπορούσε να εκτροχιάσει παντελώς την ομάδα από τη διεκδίκηση της Premier League, απέλυσε τον Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός κάποτε είχε κληθεί να μιλήσει για το νέο αφεντικό του, το έκανε με χαμόγελο, όμως, κάτι τέτοιες ατάκες όπως εκείνες που είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν.

Ή και να εξηγήσουν την κατάσταση στους «μπλε». «Είναι η πρώτη φορά που διοικούν ποδοσφαιρικό κλαμπ και προσπαθώ κι εγώ από την πλευρά μου να τους βοηθήσω, αλλά μην τους το πείτε. Έχουμε επικοινωνία. Είναι αναγκαίο. Αλλά δεν το έχουν ξανακάνει αυτό στο ποδόσφαιρο...» είχε τονίσει ο Τούχελ.

Τα χαμένα αποδυτήρια λόγω της κριτικής και το παράδειγμα των Ζίγιεχ – Τζέιμς

Μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ τα έβαλε με τους ποδοσφαιριστές του. «Έλειπε η ενέργεια, η αφοσίωση, η συγκέντρωση όλων...». Τους έκοψε και τα ρεπό για το προσεχές διάστημα προκειμένου να τους «τιμωρήσει» για την εικόνα που παρουσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να σκεφτεί ότι το μυαλό όλων πρέπει να καθαρίσει και να έχει άλλον χειρισμό της κατάστασης ή τουλάχιστον να πει τα δύσκολα λόγια σε κουβέντες πίσω από τις κλειστές πύλες του προπονητικού κέντρου, τις έκανε μπροστά στις κάμερες.

Και κάτι τέτοιες κινήσεις σίγουρα προκαλούν δυσαρέσκεια. Δεδομένα, δεν είναι ο Τούχελ και η σχέση που είχε με όλους το καλοκαίρι του 2021 μετά την κατάκτηση του Champions League. Τώρα είναι μια διαφορετική κατάσταση. Από το τρομερό ξέσπασμα στον πάγκο επειδή απλά έκανε μια μεταβίβαση προς τα πίσω ο Γκάλαχερ σε πρόσφατο ματς, μέχρι το απόλυτο παράδειγμα ανυπακοής και έλλειψης πειθαρχίας προς τις εντολές του.

Στα τελευταία λεπτά του ματς στο Ζάγκρεμπ ο Ζίγιεχ προσπαθεί να εκτελέσει ένα φάουλ, ο Τζέιμς του λέει να το κάνει αυτός, ο Μαροκινός δεν ακούει και ο Άγγλος απλά στέκεται κοντά του για να τον εμποδίσει. Το συμφέρον της ομάδας πήγε περίπατο. Ο Τζέιμς έμεινε εκεί για ν' αποτελέσει εμπόδιο! Και αυτό είναι κάτι που χρεώνεται αποκλειστικά στον προπονητή και τον έλεγχο που... είχε ήδη χάσει ο Τούχελ.

Τζέιμς Ζίγιεχ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα