Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Της έσπασε το αήττητο και «φώναξε» παρών!

Ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα και το αήττητο της Σίτι αποτελεί... παρελθόν! Η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0, μπήκε στη δεκάδα κι έδειξε πως είναι... ζωντανή!

Ηταν ντέρμπι αποδείξεων και η Λίβερπουλ φρόντισε να παρουσιαστεί σοβαρή, πειθαρχημένη και να αποδείξει πως δεν έχει... τελειώσει! Ο Μο Σαλάχ με φόρα από τη Γλασκώβη, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, έσπασε το σερί της Σίτι (21 ματς χωρίς ήττα στην Premier League) κι έβαλε την ομάδα του ξανά στην κουβέντα για τετράδα. Οσο για τους «Πολίτες», παρουσιάστηκαν μπερδεμένοι, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και βρέθηκαν στο -4 από την κορυφή και την Άρσεναλ. Στις καθυστερήσεις μπήκε ο Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά, ήταν πιο επιθετική, πίεσε ψηλά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να απειλήσει. Μετά το τέταρτο η Σίτι ανέβασε ρυθμό, πατούσε καλύτερα, αλλά κι αυτή δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει κινδύνους. Γκόμες και Μίλνερ έκαναν ματσάρα, ο Σαλάχ ήταν δραστήριος, αντίθετα, ο Χάαλαντ είχε ελάχιστες επαφές, ενώ ο Ντε Μπρόινε όταν είχε όρεξη δημιουργούσε φάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς, ήρθε στο 30ο λεπτό, ο Ζότα σούταρε, αλλά ο Έντερσον αντέδρασε σωστά. Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι έγινε πιο έντονο, ο Ρόμπερτσον είχε ένα καλό σουτ, το οποίο πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο Νορβηγός όταν έπαιρνε μπάλες από τον Ντε Μπρόινε απειλούσε. Ωστόσο, τόσο η κεφαλιά του όσο και το σουτ δε βρήκαν στόχο.

Το β' μέρος είχε τρελό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να μετατρέπουν το ματς σε... ροντέο. Ο Σαλάχ στο 50' βρέθηκε μόνος απέναντι στον Εντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος με σούπερ επέμβαση έσωσε την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα, η Σίτι βρήκε δίχτυα με τον Φόντεν. Ωστόσο, ο Τέιλορ πήγε στο VAR και διαπίστωσε πως είχε προηγηθεί φάουλ του Χάαλαντ στον Φαμπίνιο. Αμεση απάντηση των Reds, μιας και στο 56' ο Ζότα δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει με κεφαλιά. Το δεκάλεπτο των μεγάλων ευκαιριών... ολοκληρώθηκε στο 64', με την τρομερή επέμβαση του Άλισον στο πλασέ του Χάαλαντ.

Ωστόσο, στο 76ο λεπτό ήρθε το γκολ που έκρινε τη μοίρα του ματς. Ο Αλισον έκανε το βολέ, ο Κανσέλο υπέπεσε σε ακόμα ένα λάθος και ο Σαλάχ με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Η Σίτι προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, αλλά η Λίβερπουλ ήταν αυτή που είχε δυο μεγάλες φάσεις με Νούνιες και Άρνολντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα