Γκαρνάτσο: Πώς έλυσε το θέμα συμπεριφοράς του κι έγινε το ανερχόμενο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γκαρνάτσο: Πώς έλυσε το θέμα συμπεριφοράς του κι έγινε το ανερχόμενο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom
Γκαρνάτσο: Πώς έλυσε το θέμα συμπεριφοράς του κι έγινε το ανερχόμενο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 18χρονος Αλεχάντρο Γκαρνάτσο είναι το ανερχόμενο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν τα πάντα για να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος.

Μόνο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο έφηβος από την Ισπανία έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός, σημείωσε το πρώτο του γκολ και στη συνέχεια επιστρατεύτηκε από τον πάγκο του «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Πέμπτης για να ανατρέψει το παιχνίδι εναντίον της Άστον Βίλα με δύο ασίστ που συνέβαλαν στο τελικό 4-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 18χρονος είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι των «κόκκινων διαβόλων» και είναι ίσως κατανοητό ότι η ομάδα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος.

Αφού ικανοποίησε στο πλήρες ντεμπούτο του, στη νίκη του Europa League επί της Σερίφ Τιρασπόλ τον περασμένο μήνα, ο Έρικ τεν Χαγκ αποκάλυψε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος μαζί του στην αρχή της σεζόν. Όταν ο Γκαρνάτσο σημείωσε ένα φανταστικό γκολ εκτός έδρας στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Σαν Σεμπαστιάν» μια εβδομάδα αργότερα, ο αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες είπε ότι ο νεαρός συμπαίκτης του «δεν είχε την καλύτερη συμπεριφορά» στην περιοδεία το καλοκαίρι.

Αποδείχθηκε ότι ο Τεν Χαγκ και ο Φερνάντες αναφέρονταν στο γεγονός ότι ο νεαρός καθυστέρησε σε δύο συναντήσεις της ομάδας στο ταξίδι στη Μπανγκόκ και την Αυστραλία, ένα παράπτωμα που του κόστισε καθώς δεν έπαιξε καθόλου στην preseason περιοδεία των τεσσάρων αγώνων. Ακόμη και μετά την κομβική του εμφάνιση κόντρα στη Βίλα την Πέμπτη, ο Τεν Χαγκ έσπευσε να τον προσγειώσει.

«Εξαρτάται από την προσέγγισή του, τη στάση του», είπε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ. «Αν συνεχίσει να δουλεύει τότε, ναι, είναι πιθανό [να παίξει περισσότερο]. Θέλει να βελτιώνεται κάθε μέρα. Πρέπει να κάνει τα σωστά πράγματα στον τρόπο ζωής του. Έχει την ικανότητα». Ο Ολλανδός κόουτς προσπαθεί να κρατήσει τα... λουριά σε ό,τι αφορά τον νεαρό αστέρα και αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς του. Για παράδειγμα, ο πρωταγωνιστής της επιτυχίας της Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Νέων την περασμένη σεζόν, δεν έχει ακόμη επιτραπεί να μετακομίσει στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας στο Carrington. Αλλά το έργο του Τεν Χαγκ γίνεται πιο δύσκολο κάθε εβδομάδα που περνά καθώς ο ενθουσιασμός αυξάνεται γύρω από το Νο. 49 της ομάδας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γκαρνάτσο έμαθε το λάθος στη νοοτροπία του πριν από λίγο καιρό σύμφωνα με την «Daily Mail». Η σκληρή αγάπη του Τεν Χαγκ στην περιοδεία είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η Γιουνάιτεντ τώρα καρπώνεται τα οφέλη. Όσοι γνωρίζουν τον σύλλογο σημειώνουν ότι μετά την preaseason υπήρξε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη στάση του και τώρα είναι μεταξύ των πρώτων που προπονούνται στο Carrington σε τακτική βάση.

Όσοι τον γνωρίζουν επιμένουν ότι δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό θέμα. Περιγράφουν έναν ντροπαλό χαρακτήρα μακριά από το γήπεδο, πολύ διαφορετικό από τον παίκτη με αυτοπεποίθηση που είναι μέσα σε αυτό, ωστόσο, έπρεπε να δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα μετά την ένταξη στη Γιουνάιτεντ από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη μέση της πανδημίας, που σήμαινε ότι χωρίστηκε από την οικογένειά του και πέρασε τους πρώτους τρεις μήνες περιορισμένος. Η μητέρα, ο πατέρας και ο μικρότερος αδερφός του Γκαρνάτσο έχουν έρθει πλέον μαζί του στην Αγγλία.

Εκπροσώπησε την Ισπανία σε επίπεδο κάτω των 18 ετών και κλήθηκε τον Μάρτιο από την Αργεντινή σε μια ομάδα προπόνησης 44 ανδρών. Έγινε διεθνής για την Αργεντινή Κ20 σε παιχνίδι εναντίον των ΗΠΑ και πρωταγωνίστησε στο Τουρνουά της Τουλόν το καλοκαίρι, όταν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα. Δικαιούταν περισσότερο χρόνο άδειας πριν επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ, αλλά εμφανίστηκε νωρίς, επιθυμώντας να εντυπωσιάσει τον νέο προπονητή του συλλόγου. Είχε ήδη ζητήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής από το γυμναστήριο της Γιουνάιτεντ για να χτίσει μυϊκή μάζα με την ελπίδα ότι αυτή θα ήταν η σημαντική του σεζόν στο κλαμπ. Πηγές λένε ότι η σωματική του διάπλαση έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά από τότε που έφτασε στον σύλλογο και οι προπονητές είναι ευχαριστημένοι με τη δέσμευσή του στη διαδικασία.

Επίσης, συνεργάζεται στενά με έναν διατροφολόγο εκτός του συλλόγου για να βεβαιωθεί ότι η διατροφή του ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τα αγγλικά του είναι σχεδόν άπταιστα αφού παρακολουθεί τακτικά μαθήματα για τη γλώσσα. Ο Γκαρνάτσο δεν έχει ξεχάσει τους συμπαίκτες του από την κατάκτηση του Κυπέλλου Νέων και παρακολουθεί την Κ21 όποτε μπορεί. Η ένταξή του στην πρώτη ομάδα βοηθήθηκε από μια στενή φιλία με τον Νοτιοαμερικανό Φακούντο Πελίστρι, ενώ ο Αργεντινός διεθνής Λισάντρο Μαρτίνες ανέλαβε το ρόλο του μεγαλύτερου αδερφού για να καθοδηγήσει τον Αλεχάνδρο στα πρώτα στάδια μιας καριέρας που υπόσχεται πολλά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα