Κλοπ: «Θα μείνω στη Λίβερπουλ να επιβλέψω την καλοκαιρινή αναδόμηση της ομάδας»

Κλοπ: «Θα μείνω στη Λίβερπουλ να επιβλέψω την καλοκαιρινή αναδόμηση της ομάδας»

Newsroom
Κλοπ: «Θα μείνω στη Λίβερπουλ να επιβλέψω την καλοκαιρινή αναδόμηση της ομάδας»
Η Λίβερπουλ προετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι σημαντικών αλλαγών, αλλά ο προπονητής της, Γιούργκεν Κλοπ, δηλώνει πρόθυμος να παραμείνει στον πάγκο «ενορχηστρώνοντας» τις αλλαγές στο ρόστερ.

Παρά τα ανησυχητικά αποτελέσματα της Λίβερπουλ φέτος, ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες του είναι ακόμα ενωμένοι και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει «αν κάποιος δεν μου το πει». Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη οι «reds» να επιστρέψουν στα βασικά στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου γύρου του FA Cup το βράδυ της Τρίτης (17/01) κόντρα στη Γουλβς.

Ο πολύπειρος Γερμανός κόουτς ρωτήθηκε αν γνωρίζει για τα σχόλια που γίνονται εις βάρος του, ότι υπήρξε υπερβολικά πιστός στους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας και όχι αρκετά «αδίστακτος» ώστε να τους δείχνει την πόρτα της εξόδου, ωστόσο διέψευσε αυτή την «κατηγορία», παραδέχτηκε ότι μπορεί να είναι απαραίτητη η ανανέωση της ομάδας -παρότι έφτασε κοντά στην εξασφάλιση ενός πρωτοφανούς quadraple την περασμένη σεζόν- και σημείωσε ότι εκείνος έχει σκοπό να παραμείνει στο «τιμόνι» της.

«Το έχω και δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Θεωρώ ότι δεν είμαι τόσο πιστός», δήλωσε ο Κλοπ. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είναι, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο πολύ. Είναι μια έξυπνη ερώτηση. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν είναι τί κάνετε όλοι σας με την απάντηση. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα με αυτό. Αλλά δεν είμαι τόσο πολύ πιστός. Στη Ντόρτμουντ, ήταν ξεκάθαρο όταν έφυγα ότι είπα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει εδώ.

Είναι μια διαφορετική κατάσταση, αλλά, αν θέλετε, παρόμοια. Είτε αλλάζει η θέση του προπονητή, είτε αλλάζουν πολλά άλλα πράγματα. Οπότε, σε ό,τι με αφορά, αν δεν μου το πει κάποιος, δεν θα φύγω. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ίσως υπάρχει ένα σημείο όπου πρέπει να αλλάξουμε άλλα πράγματα. Θα το δούμε αυτό, είναι κάτι μελλοντικό. Για το καλοκαίρι ή οτιδήποτε. Όχι για τώρα. Δεν μπορούμε να παίζουμε τώρα και να πούμε: "Εντάξει, αυτά είναι τα προβλήματα, αλλά την επόμενη σεζόν δεν θα τα έχουμε πια"».

Αυτό που μένει να φανεί είναι η έκταση της αλλαγής... Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, η Fenway Sports Group, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι αναζητά νέες επενδύσεις για τον σύλλογο, είτε με εξαγορά - είτε με την πώληση μειοψηφικού μεριδίου και ο αθλητικός διευθυντής, Τζούλιαν Γουόρντ, θα αποχωρήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Επιπλέον τέσσερις παίκτες της πρώτης ομάδας δεν έχουν συμβόλαιο - οι Τζέιμς Μίλνερ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ναμπί Κεϊτά και Τσάμπερλεϊν- και η Λίβερπουλ θα αναζητήσει ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, έχοντας ως τώρα δώσει προτεραιότητα στην υπογραφή επιθετικών ταλέντων το τελευταίο ημερολογιακό έτος λόγω της διαθεσιμότητάς τους. Πρόκειται για τους: Λουίς Ντίας, Φάμπιο Καρβάλιο, Ντάργουιν Νούνιες, Κόντι Γκάκπο.

Η ομάδα του Μέρσισαϊντ της οποίας το ενδιαφέρον για τον μέσο Ορελιέν Τσουαμενί βρήκε... τοίχο, καθώς εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, θέλει τώρα να αποκτήσει τον μέσο της Ντόρτμουντ και της Εθνικής Αγγλίας Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος αποτιμάται σε περίπου 130 εκατομμύρια λίρες.

Πριν όμως «σκανάρει» τη μεταγραφική αγορά, ο πρώτος στόχος είναι στο «Μολινό», εκεί πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα