Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: To club περιμένει προσφορές άνω των 5 δις., οι Καταριανοί παραμένουν το φαβορί

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: To club περιμένει προσφορές άνω των 5 δις., οι Καταριανοί παραμένουν το φαβορί

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: To club περιμένει προσφορές άνω των 5 δις., οι Καταριανοί παραμένουν το φαβορί
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι βέβαιη ότι θα λάβει προσφορές άνω των 5 δισεκατομμυρίων λιρών αυτή την εβδομάδα, οι οποίες, αν γίνουν δεκτές από την οικογένεια Γκλέιζερ, θα επισκιάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ τιμής για μια αθλητική ομάδα.

Πέρυσι μια ομάδα με επικεφαλής τον Ρομπ Γουόλτον, μέλος της οικογένειας Γουόλτον-Πένερ που είναι ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρείας λιανικής πώλησης Walmart, αγόρασε τους Denver Broncos έναντι 4,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,8 δισεκατομμυρίων λιρών), που αποτελεί το σημερινό ρεκόρ πώλησης μιας αθλητής ομάδας. Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο, θεωρούν ότι οι προσφορές που θα λάβουν για την ομάδα θα ξεπεράσουν τα 5 δις και η πώληση θα θέσει νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους «Times», έως και έξι αντίπαλοι όμιλοι αναμένεται να καταθέσουν προσφορές πριν από την καταληκτική ημερομηνία που έχουν θέσει οι Γκλέιζερς την Τετάρτη (22/03) το βράδυ και η προσδοκία είναι ότι τουλάχιστον δύο θα αυξήσουν τις προσφορές τους πάνω από τα 5 δισεκατομμύρια λίρες. Εννοείται ότι οι πρώτες προσφορές, που κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο, ήταν πιο κοντά στα 4,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Θυμίζουμε ότι ως τώρα έχουν καταθέσει προσφορά ένας όμιλος από το Κατάρ με επικεφαλής τον σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί -που παραμένει φαβορί- και οι υποψήφιοι της Ineos με επικεφαλής τον Σιρ Τζιμ Ράτκλιφ που εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους με αξιωματούχους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη Παρασκευή. Οι Καταριανοί είχαν τις συναντήσεις τους την προηγούμενη ημέρα, με το ρεπορτάζ των Άγγλων να επιμένουν ότι και είχαν θετικό πρόσημο.

Όσον αφορά στην πρόταση της Ineos που επιδιώκει να αγοράσει μόνο το 69% του μετοχικού κεφαλαίου της Γιουνάιτεντ που κατέχει σήμερα η οικογένεια Γκλέιζερ, επιδιώκει να συνεργαστεί με έναν άλλον από τους ομίλους προσφορών.

 

Ο όμιλος του Σεΐχη Τζασίμ επιδιώκει να αγοράσει το 100% του συλλόγου της Premier League σε μια εξαγορά χωρίς χρέη, αλλά ορισμένες από τις προσφορές που θα υποβληθούν αυτή την εβδομάδα θα αφορούν μειοψηφικό μερίδιο.

Οι Καταριανοί και η Ineos παραμένουν σε μεγάλο βαθμό οι επικρατέστεροι διεκδικητές καθώς το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας πώλησης φτάνει στο τέλος του, αλλά μέχρι και οκτώ ομάδες έχουν συναντηθεί με αξιωματούχους του κλαμπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα