Λίβερπουλ – Άρσεναλ 2-2: Ματσάρα και… φωτιά στην κορυφή!

Ματσάρα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ
Σε ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, Λίβερπουλ και Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με κερδισμένη τη… Σίτι. Στο -6 οι «Πολίτες» από την κορυφή και με ματς λιγότερο.

Ηταν ένα από τα ελκυστικότερα ματς της σεζόν στην Premier League, η Άρσεναλ ήταν σούπερ στο α’ μέρος, αλλά στην επανάληψη έδωσε χώρο στη Λίβερπουλ και κατέρρευσε (2-2). Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν στο +6 από την κορυφή , αλλά με ματς περισσότερο, ενώ οι Reds είναι στο -12 από την τετράδα.

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε στον άξονα, εκμεταλλεύθηκε κάθε αδυναμία της Λίβερπουλ και στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Από το λάθος του Φαν Ντάικ και την κάκιστη αντίδραση της άμυνας, ο Μαρτινέλι πρόλαβε τον Ρόμπερτσον και άνοιξε το σκορ. Ο ρυθμός των Λονδρέζων ήταν εξαιρετικός, οι Reds αδυνατούσαν να ακολουθήσουν και μόνο η ευκαιρία του Ρόμπερτσον στο 20' θύμιζε κάτι από την ομάδα του Κλοπ.

Η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων ήταν... εκτός, με την Άρσεναλ στα πρώτα 25 λεπτά να έχει τέσσερις τελικές προσπάθειες. Στο 28ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Gunners, όταν από ασίστ του Μαρτινέλι, ο Ζεσούς στο... ρελαντί πέτυχε το 2-0. Ηταν ακόμα μια κάκιστη αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων που εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Τελευταία φορά που η Άρσεναλ προηγήθηκε με δυο γκολ στο Άνφιλντ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012, και τότε είχε επικρατήσει 2-0. Ωστόσο, η Λίβερπουλ από το πουθενά κατάφερε να μπει στο «κόλπο», αφού ο Σαλάχ στο 42ο λεπτό πέτυχε το 2-1. Ηταν το πρώτο λάθος του Γκάμπριελ, που έδωσε την ευκαιρία στον Αιγύπτιο να βρει δίχτυα.

Η Άρσεναλ έπαιξε με τη φωτιά και η Λίβερπουλ την έκαψε!

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό, η Άρσεναλ έδωσε χώρο στη Λίβερπουλ, έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε. Μάλιστα, αν ο Σαλάχ ήταν πιο εύστοχος, τότε, το σοκ θα ήταν μεγαλύτερο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 52ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι. Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως για δεύτερη διαδοχική φορά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Κλοπ δεν επηρεάστηκε και όσο η Άρσεναλ της έδινε χώρο, τόσο αυτή απειλούσε. Μάλιστα, στο 81ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ράμσντεϊλ νίκησε σε μεγάλο τετ α τετ τον Νούνιες. Ωστόσο, στο 87’ ήρθε η λύτρωση για τη Λίβερπουλ. Υπέροχη προσπάθεια και ποδιά του Άρνολντ στον Ζιντσένκο, και ο Φιρμίνο με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στις καθυστερήσεις είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες, όμως ο Σαλάχ στο 90+4’ και στο 90+5’, αλλά και ο Κονατέ στο τέλος δεν μπόρεσαν να δώσουν μια μεγάλη νίκη στην ομάδα τους.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα