Νότιγχαμ Φόρεστ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Άντονι και Νταλότ «λύγισαν» τον συγκλονιστικό Νάβας

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη στο «City Ground», επικράτησε με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ και την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού. MVP με γκολ και ασίστ ο Άντονι, φανταστικός ο Κέιλορ Νάβας. Φωνάζουν για δυο πέναλτι οι Reds.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει την πορεία της προς τα... αστέρια και η Νότιγχαμ Φόρεστ παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν ανώτεροι στο «City Ground» και με MVP τον σκόρερ και δημιουργό Άντονι, νίκησαν με 2-0. Κράτησε όσο μπορούσε με πέντε μεγάλες αποκρούσεις ο Νάβας. Διαμαρτυρίες των Reds για πέναλτι σε χέρια των Μαγκουάιρ (19') και Νταλότ (48').

Η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στα 45 δευτερόλεπτα. O Φερνάντες γύρισε την μπάλα μέσα από την περιοχή, έδιωξε ασταθώς ο Νάβας, πλάσαρε ο Σάντσο και ο Φελίπε του έβαλε το μπλοκ. Στο 7' ο Μπρούνο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά προς τον Σάντσο, ο Άγγλος έδωσε στον Έρικσεν, ο Δανός έστρωσε στον Νταλότ, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 18' ο Νάβας με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε «βολίδα» του Φερνάντες.

Η Νότιγχαμ έφτασε κοντά στο γκολ στο 24'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο ΜακΚένα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μαρσιάλ και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα. Στο 31' ο Ντανίλο δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ο Άντονι έδωσε τη λύση για τους Κόκκινους Διαβόλους στο 32'. Ο Μαρσιάλ έκλεψε την μπάλα από τον Ντανίλο, έκανε το 1-2 με τον Μπρούνο, ο Γάλλος εκτέλεσε, ο Νάβας τον νίκησε, αλλά ο Βραζιλιάνος ακολούθησε τη φάση, πρόλαβε τον Λόντι, πήρε το ριμπάουντ και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία. Στο 44' ο Γκιμπς - Ουάιτ κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, έκανε την κάθετη, κάλυψε ο Νταλότ, στην προσπάθεια του να κοντρολάρει... έστρωσε στον Αβόνιγι, ο οποίος ενώ είχε χώρο και χρόνο πλάσαρε με τη μία και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 45+1' ο Έρικσεν έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον αμαρκάριστο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Νότιγχαμ μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους. Στο 47' ο Νταλότ στην προσπάθεια του να κοντρολάρει έκανε επαφή με το δεξί του χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, όμως διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση. Στο 52' ο Ουίλιαμς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αβονίγι πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 56' ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε φανταστικό σουτ, ο Νάβας βρήκε ίσα ίσα την μπάλα και την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών. Από εκεί η Γιουνάιτεντ ανέκτησε τον έλεγχο του ματς. Στο 57' ο Έρικσεν έβγαλε τον Σάντσο σε θέση βολής, ο Άγγλος καθυστέρησε στην προσπάθεια του να ντριμπλάρει, ο Άντονι τελείωσε τη φάση και η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στο 58' ο Άντονι συνέκλινε από τα δεξιά, εκτέλεσε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νάβας και στο 60' ο Μπρούνο έπιασε δυνατό συρτό σουτ αλλά ο εξαιρετικός Νάβας έπεσε στην γωνία του και έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 64' ο Μπρούνο εκτέλεσε φάουλ, ο Έρικσεν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε αλλά τον νίκησε ο φανταστικός Νάβας, ο οποίος στο 74' έβγαλε και το συρτό σουτ του Φερνάντες. Το γκολ που «κλείδωσε» το τρίποντο για τους Κόκκινους Διαβόλους ήρθε στο 77'. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Άντονι, ο Νταλότ πλάσαρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 0-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε. Τρίτη διαδοχική νίκη για τη Γιουνάιτεντ, δέκατο ματς χωρίς νίκη για την Φόρεστ (7 ήττες - 3 ισοπαλίες).

Νότιγχαμ Φόρεστ: Νάβας - Φελίπε, ΜακΚένα (81' Ντένις), Νιακατέ - Ουίλιαμς, Φρόιλερ (65' Μανγκαλά), Ντανίλο, Γκιμπς-Ουάιτ (88' Λίνγκαρντ), Λόντι - Αβονίγι (65' Σάριτζ), Τζόνσον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα - Ουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Νταλότ - Κασεμίρο, Έρικσεν (79' Φρεντ) - Άντονι, Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο - Μαρσιάλ (71' Βέγκχορστ)

Βαθμολογία:

pl-table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα