Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σεΐχης Αλ Θάνι καταθέτει τεράστια τελική προσφορά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σεΐχης Αλ Θάνι καταθέτει τεράστια τελική προσφορά

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σεΐχης Αλ Θάνι καταθέτει τεράστια τελική προσφορά
Ο Σεΐχης Αλ Θάνι πρόκειται σύμφωνα με την «Mirror» να καταθέσει μια τεράστια τελική προσφορά για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από τη λήξη της προθεσμίας την Παρασκευή (28/04) στις 22:00.

Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ, προετοιμάζονται για την «εκπνοή» της τρίτης προθεσμίας που έθεσαν για να κατατεθούν οι προσφορές εξαγοράς της ομάδας, με τον Σεΐχη Αλ Θανί, τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και την Elliott Management να είναι μεταξύ των πλευρών που έχουν υποβάλει δημόσια προσφορές.

Σύμφωνα με την «Daily Mirror», ο Σεΐχης θα καταθέσει προσφορά ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών, η οποία υποστηρίζεται ότι είναι υψηλότερη από τα 4 δισεκατομμύρια λίρες που είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο Ράτκλιφ.

Το «Sky Sports News» ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η προσφορά του Ράτκλιφ αφορά συνιδιοκτησία με τους Γκλέιζερ να διατηρούν μαζί το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου, αν η πώληση πραγματοποιηθεί. Σε αυτό το σενάριο, ο Ράτκφλιφ θα κατέχει το 50% του πλειοψηφικού πακέτου, ενώ το υπόλοιπο 30% θα ανήκει σε διάφορα επενδυτικά funds.Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο, την Ineos ή από εκπρόσωπο των δύο πλευρών.

Από πλευράς του ο σεΐχης του Κατάρ λέγεται ότι επιθυμεί πλήρη εξαγορά μέσω του ιδρύματός του Nine Two Foundation, αλλά μένει να δούμε αν η προσφορά του θα γίνει αποδεκτή, αν ληφθεί υπόψη η αναφερόμενη τιμή των 6 δισεκατομμυρίων λιρών που ζητούν οι Γκλέιζερς.

Σύμφωνα με το Football Insider, έως και έξι προσφορές για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσαν να υποβληθούν μέχρι την αποψινή προθεσμία. Υποστηρίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν προσφέρει στους Γκλέιζερς τρεις επιλογές: να πουλήσουν εξ ολοκλήρου το μερίδιό τους στον σύλλογο, να διατηρήσουν τον πλειοψηφικό έλεγχο με επενδύσεις από αλλού, και ένα μειοψηφικό μερίδιο.

Οποιαδήποτε πλήρης πώληση του συλλόγου θα έβαζε τέλος στη 18χρονη βασιλεία της οικογένειας στο Ολντ Τράφορντ, αφού ο Μάλκολμ Γκλέιζερ ανέλαβε τον πλειοψηφικό έλεγχο της Γιουνάιτεντ τον Μάιο του 2005. Μετά τον θάνατό του το 2014, η οικογένεια διατήρησε το 90% του μεριδίου της ομάδας, με τον Τζόελ και τον Άβραμ Γκλέιζερ να έχουν ήδη διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα