Η Τσέλσι ερευνάται για παράτυπες πληρωμές σε offshore εταιρείες

Η Τσέλσι ερευνάται για παράτυπες πληρωμές σε offshore εταιρείες

Newsroom
Ο Αμπράμοβιτς δεν στέλνει τα χρήματα στην Ουκρανία
Ο έλεγχος της Premier League έρχεται μετά την αναφορά των νέων ιδιοκτητών του συλλόγου σχετικά με μια σειρά από οικονομικές συναλλαγές που έγιναν κατά την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Η έρευνα της Premier League για τις συναλλαγές της Τσέλσι κατά την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς περιλαμβάνει τον έλεγχο των πληρωμών εκατομμυρίων λιρών σε μυστικές offshore εταιρείες, σύφμωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Times και έρχεται μετά την αναφορά των νέων ιδιοκτητών της Τσέλσι στην FA, την Premier League και την UEFA για μια σειρά από οικονομικές συναλλαγές από το 2012 έως το 2019 που αποκάλυψαν κατά τη διαδικασία εξαγοράς.

Εκτός από τις πληρωμές σε offshore εταιρείες, εξετάζεται και τουλάχιστον μία πληρωμή προς την οικογένεια ενός παίκτη. Παρόλο που οι όποιες παραβάσεις των κανόνων θα ήταν υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία, ο σύλλογος, ο οποίος αγοράστηκε από την κοινοπραξία Todd Boehly-Clearlake Capital έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών τον περασμένο Μάιο, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις από την Premier League, όπως βαριά πρόστιμα και αφαιρέσεις βαθμών. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη...

Η Τσέλσι έχει ήδη συμφωνήσει σε διακανονισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 8,6 εκατομμύρια λίρες) με την UEFA για να καλύψει τις παραβάσεις των κανόνων του Financial Fair Play (FFP). Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δήλωσε ότι το πρόστιμο αφορούσε «περιπτώσεις δυνητικά ελλιπών οικονομικών αναφορών υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία του συλλόγου».

Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση δήλωσαν ότι έχουν εντοπιστεί πληρωμές σε περίπου έξι offshore εταιρείες, οι οποίες πιστεύεται ότι συνδέονται με τη μεταγραφή παικτών. Οι πληρωμές, οι οποίες ανέρχονται σε επταψήφιο αριθμό, φαίνεται ότι δεν έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της ετήσιας οικονομικής αναφοράς του συλλόγου προς την FA, την Premier League και την Uefa.

Ορισμένες από τις offshore εταιρείες έχουν εντοπιστεί σε ποδοσφαιρικούς μάνατζερ και μεσάζοντες, αλλά οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από άλλες. Ορισμένες από τις συναλλαγές πιστεύεται ότι έχουν δεσμούς με τη Ρωσία. Αναμένεται επίσης να διερευνηθούν οι πληρωμές της Τσέλσι προς τον πατέρα του Δανού αμυντικού Αντρέας Κρίστενσεν, ο οποίος υπέγραψε από την Μπροντμπι τον Φεβρουάριο του 2012.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα