Στα 25 εκατομμύρια ευρώ το deal για χάρη του Μαυροπάνου

Στα 25 εκατομμύρια ευρώ το deal για χάρη του Μαυροπάνου

Newsroom
mavropanos
Η διαφαινόμενη μετακίνηση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου από τη Στουτγκάρδη στη Γουέστ Χαμ αναμένεται να «αγγίξει» τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική ομάδα ενδέχεται να πάρει 6 φορές πίσω τα χρήματα που δαπάνησε για χάρη του.

Τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, κατόχου του Conference League, προβάρει πλέον ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, καθώς βρίσκεται καθ' οδόν για τα γνώριμα λημέρια του Λονδίνου αφού από τον Γενάρη του 2018 ως το καλοκαίρι του 2020 ήταν στην Αρσεναλ. Βέβαια στην πρώτη του παρουσία στο νησί ήταν παιδί και τώρα γυρίζει εκεί, προερχόμενος από την Στουτγκάρδη, ως άνδρας και έτοιμος ποδοσφαιριστής, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στο ύψος που θα ανέλθει το deal της μεταγραφής του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα από Αγγλία και Γερμανία αυτό «έκατσε» στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Γουέστ Χαμ θα καταβάλει fix 20. Εξ' αυτών τα 18 θα μείνουν στο ταμείο της Στουτγκάρδης και τα άλλα 2 θα πάνε στην Αρσεναλ που φαίνεται πως διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 10%, από όταν τον παραχώρησε το 2022 στο γερμανικό club (έπαιζε εκεί από το 2020 ως δανεικός).

-Επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν μπει σε μορφή μπόνους που ενδέχεται να «πιάσει» ο Ελληνας στόπερ (αλλά και ο σύλλογος ως στόχους) και έτσι υπό προϋποθέσεις η Στουτγκάρδη ενδέχεται να λάβει συνολικά 23 (18+5).

-Για την ιστορία ο σύλλογος της Βυρτεμβέργης δαπάνησε για χάρη του λιγότερα από 4 εκατομμύρια, αφού απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του έναντι περίπου 3,2 και προηγουμένως είχε δώσει περίπου 600.000 στους «κανονιέρηδες» με τη μορφή «ενοικίου» για τον δανεισμό του. Αρα υπό προϋποθέσεις στη Στουτγκάρδη ενδέχεται να λάβουν 6 ίσως και 6,5 φορές περισσότερα χρήματα από όσα τους κόστισε συνολικά ο Μαυροπάνος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα