Γκουαρδιόλα: «Τα VAR πρέπει να μάθουν λίγη ταπεινότητα, να μην κυνηγούν το Όσκαρ»

Γκουαρδιόλα: «Τα VAR πρέπει να μάθουν λίγη ταπεινότητα, να μην κυνηγούν το Όσκαρ»

Newsroom
pep_guardiola
Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι συμπάσχει με τη Λίβερπουλ για την τελευταία καταστροφή και καλεί τους αξιωματούχους του VAR να περιορίσουν τις παρεμβάσεις τους.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μιλώντας μετά το ταξίδι της ομάδας στη Γερμανία για τον αγώνα με τη Λειψία, είπε ότι συμπάσχει με τον θυμό της Λίβερπουλ μετά το φιάσκο του VAR στον αγώνα με την Τότεναμ.

«Οι διαιτητές και τα VAR είναι οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Και το Όσκαρ πάει στο... Πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Κάποια παιχνίδια, να είστε πιο ταπεινοί και αφήστε τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει και θα είναι καλύτεροι. Θα πρέπει να βρουν ένα σύστημα όπου οι κύριοι ρόλοι είναι οι παίκτες και το ίδιο το παιχνίδι. Σε όλες τις χώρες, όχι μόνο εδώ», τόνισε ο πολύπειρος τεχνικός.

Ο Γκουαρδιόλα είπε ότι η εισαγωγή αξιωματούχων βίντεο έχει αφαιρέσει την εξουσία λήψης αποφάσεων από τους διαιτητές. «Αλλάζει τη δουλειά του διαιτητή», είπε. «Δεν παίρνουν τις αποφάσεις, τώρα είναι δουλειά του VAR [για] τους σημαντικούς. Αλλά αν κάνουν λάθος με το VAR έχουμε πρόβλημα. Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο στενοχωρημένη πρέπει να είναι η Λίβερπουλ σε αυτή την περίπτωση. Θα μπορούσε να είναι άλλος σύλλογος, αλλά οι επικεφαλής των διαιτητών θα αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουμε και θα τους ακολουθήσουμε. Όλοι ξέρουν ότι έκαναν ένα λάθος και η Λίβερπουλ υπέστη τις μεγάλες συνέπειες αυτού. Σε αυτό το είδος παιχνιδιού είναι τόσο σημαντικό».

Ο Χάουαρντ Γουέμπ, ο επικεφαλής διαιτησίας της PGMOL, έβγαλε στο φως το ηχητικό με τις συνομιλίες των διαιτητών την στιγμή του ακυρωθέντος γκολ του Λουίς Ντιας. VAR και χειριστής replay συνεργάστηκαν γρήγορα και συμπέραναν με ευκολία μετά τη σωστή τοποθέτηση των γραμμών πως ο Κολομβιανός καλυπτόταν πλήρως από τον Ρομέρο. Ο VAR ωστόσο, αντί να ανακαλέσει την απόφαση του επόπτη μετέφερε στον διαιτητή πως «ο έλεγχος ολοκληρώθηκε», επιβεβαιώνοντας άθελά του το ανύπαρκτο οφσάιντ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα