Εμιλιάνο Μαρτίνες: Κορυφαίος τερματοφύλακας για το 2023

Νίκος Κικίδης
Ο Μαρτίνες θυσιάζει τον μισθό του για να παίξει μαζί με τον Μέσι στη Βίλα
Με το βραβείο του κορυφαίου γκολκίπερ στον κόσμο για το 2023 τιμήθηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος παρέλαβε με κάθε επισημότητα το Yachine Trophy.

Ο ιπτάμενος... Αργεντινός, Εμιλιάνο Μαρτίνες, με ακόμα ένα βραβείο στα χέρια του. Μετά το χρυσό γάντι στο Μουντιάλ, ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα παρέλαβε και το Yachine Trophy ως κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο για το 2023.

Ο Έντερσον μπορεί να έθεσε γερό ανταγωνισμό ως φύλακας άγγελος της Μάντσεστερ Σίτι, όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο παραμένει ασυναγώνιστο.

Με τις δικές του αποκρούσεις άλλωστε κυρίως απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία, ο Μαρτίνες κατάφερε να στέψει την Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα του Κατάρ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο καθοριστικός είναι για το σύνολο του Σκαλόνι.

Αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε τον... Ρόμπιν του Λιονέλ Μέσι στην μαγική πορεία προς το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο αρκούσε για να του χαρίσει ακόμα μια ατομική διάκριση.

Την πρώτη πεντάδα της κατάταξης συμπληρώνουν κατά σειρά οι Έντερσον, Μπόνο, Κουρτουά και Τερ Στέγκεν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα