Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 4-4: Η ματσάρα της χρονιάς!

Τσέλσι - Σίτι
Τσέλσι και Σίτι... συγκλόνισαν στη ματσάρα της χρονιάς. Το ντέρμπι του Λονδίνου έληξε ισόπαλο 4-4, με την ομάδα του Πεπ να επιστρέφει στην κορυφή.

Δέος στο Λονδίνο και στη ντερμπάρα του «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4. Ματσάρα, οκτώ γκολ, πάθος και θέαμα, σε ματς που θα περάσει στην ιστορία της Premier League. Η ανατροπή της… ανατροπής, ο Χάαλαντ ήθελε, αλλά οι Μπλε απάντησαν στο τέλος κι έσπασαν την… κατάρα των έξι διαδοχικών ηττών.

Τσέλσι και Σίτι σε σούπερ ημίχρονο

Ισως τα πιο χορταστικά 51 λεπτά (54+ οι καθυστερήσεις) στη φετινή Premier League, με τους αμυντικούς της Τσέλσι και της Σίτι να είναι φουλ αποτελεσματικοί... επιθετικά. Τέσσερα γκολ, καλές ευκαιρίες και δυο ομάδες παθιασμένες για τη νίκη. Γρήγορος ρυθμός μετά το κακό πρώτο δεκάλεπτο, δυο καλά σουτ από τους Γκάλαχερ, Πάλμερ, με τη Σίτι να έχει τον έλεγχο. Οι «Πολίτες» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Κουκουρέγια να ανατρέπει τον Χάαλαντ και τους Μπλε να διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που έδειξε ο Τέιλορ.

Ο Νορβηγός δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η απάντηση της Τσέλσι ήταν καταιγιστική και σε οκτώ λεπτά έφερε τα πάνω - κάτω. Στο 29ο λεπτό ο Τιάγκο Σίλβα βγήκε στο πρώτο δοκάρι και με υπέροχη κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Εγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία της Premier που σκόραρε σε ηλικία 39 ετών!

Η Μάντσεστερ δεν μπόρεσε να απαντήσει με τον Νορβηγό και στο 37΄ήρθε το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων. Γκάφα του Γκβάρντιολ, ο Τζέιμς το εκμεταλλεύθηκε, μοίρασε ιδανική ασίστ στον Στέρλινγκ και ο τελευταίος πέτυχε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Χάαλαντ, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Ακάνζι με κεφαλιά πέτυχε το 2-2. Το εντυπωσιακό είναι πως ο αμυντικός της Σίτι έχει σκοράρει και στις τρεις τελευταίες εμφανίσεις, όταν πριν από αυτό το σερί είχε μόλις ένα γκολ σε 60 ματς.

Ματσάρα και… θρίλερ μέχρι τέλους!

Ιδανικό το ξεκίνημα στο β’ μέρος για τη Μάντσεστερ, αφού στο 47ο λεπτό ήρθε το τρίτο τέρμα. Ο Άλβαρες έκανε υπέροχη ασίστ και ο Χάαλαντ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. H Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει, βελτίωσε την κυκλοφορία της, έγινε πιο πιεστική και στο 60ο λεπτό απείλησε με σουτάρα του Πάλμερ. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση στη ντεμπάρα.

Βολίδα του Γκάλαχερ, ο Εντερσον έδιωξε, αλλά ο Τζάκσον πρόλαβε και σκόραρε πριν ο Ντίας καταφέρει να τον εμποδίσει. Ροντέο στο ματς, με τους Λονδρέζους να χάνουν την ευκαιρία με τον Γκουστό για μια νέα ανατροπή! Ωστόσο, η Σίτι ήταν πιο ουσιαστική και στο 86’ πέτυχε το 4-3. Ο Ρόδρι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σίλβα αιφνιδίασε τον Σάντσεθ κι έδωσε το προβάδισμα στους «Πολίτες». Το θρίλερ δεν είχε… τέλος και ο αδύναμος κρίκος της Σίτι, ο Ντίας έκανε ακόμα ένα λάθος. Ο Ισπανός «γκρέμισε» τον Μπρόγια, ο Πάλμερ δεν… αγχώθηκε μπροστά στον πρώην συμπαίκτη του και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 4-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα