Premier League: Θρίαμβος της Νιούκαστλ με «τεσσάρα» στην Τσέλσι, πύρρειος νίκη της Μπράιτον στο Νότιγχαμ

Νιουκαστλ
Η φανταστική Νιούκαστλ διέσυρε την Τσέλσι με το θριαμβευτικό 4-1. «Παλικαρίσια» νίκη της Μπράιτον, 3-2 στο Νότιγχαμ, με τον Ντε Τζέρμπι να βλέπει τους Φάτι και Λάμπτεϊ να γίνονται αναγκαστική αλλαγή πριν την ΑΕΚ.

Έστησε πάρτι στο καυτό «St James' Park» η Νιούκαστλ και «πλήγωσε» την Τσέλσι θριαμβευτικά! Η ομάδα του Χάου υπέταξε τους Μπλε με 4-1 και ανέβηκε στην 6η θέση της Premier League. Στη 10η κατρακύλησαν οι Λονδρέζοι που αναζητούν απεγνωσμένα τη συνέπεια.

Πολύ ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με αμφότερους τους «μονομάχους» να απειλούν και να σκοράρουν. Ο Ίσακ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ στο 13', όμως ο Στέρλινγκ δέκα λεπτά μετά... ζωγράφισε με φοβερή εκτέλεση φάουλ και επανέφερε την ισορροπία.

Ο Ζοέλιντον έχασε φοβερή ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με κοντινή κεφαλιά και ο Έντσο λίγο αργότερα είδε τον Πόουπ να λέει «όχι» στο ωραίο πλασέ του.

Δύο λεπτά στην επανάληψη ήταν αρκετά να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της Νιούκαστλ. Οι γηπεδούχοι βγήκαν... γκαζωμένοι και με «διπλό» χτύπημα έβγαλαν νοκ-άουτ την Τσέλσι. Στο 60' ο Λασέλς έκανε το 2-1 με κεφαλιά μετά τη σέντρα-διαβήτη του Γκόρντον και στο 61' ο Ζοέλιντον εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Σίλβα για το 3-1.

Η αποβολή του Τζέιμς με δεύτερη κίτρινη στο 73' απλοποίησε περαιτέρω την κατάσταση και στο 83' ο Γκόρντον με ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του Χάου!

Τρίποντο διά πυρός και σιδήρου για την Μπράιτον πριν την ΑΕΚ

Νίκη-βάλσαμο για την «πληγωμένη» ψυχολογία της μπόρεσε να πάρει η Μπράιτον των δέκα παικτών στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ! Λίγες μέρες πριν οι Γλάροι ταξιδέψουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στο Europa League, υπέταξαν τους Ρεντς με 3-2 στο «City Ground», υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, και επέστρεψαν στα εγχώρια τρίποντα μετά από δύο μήνες! Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι πανηγύρισε έξαλλα το αποτέλεσμα, όμως είδε τους Φατί και Λάμπτεϊ να τραυματίζονται και να προστίθενται στη μακρά λίστα τραυματισμών της Άλμπιον.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Ελάνγκα να δίνει το προβάδισμα στη Φόρεστ με ωραία κεφαλιά μόλις στο 3ο λεπτό. Η Μπράιτον ωστόσο αντέδρασε. Στο 26' το πλασέ του Φέργκιουσον έκανε το 1-1 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 58', ο Βραζιλιάνος και πάλι ευστόχησε από την άσπρη βούλα, θέτοντας γερές βάσεις νίκης. Αυτές ωστόσο, λίγο έλειψαν να... καταστραφούν στο 73'. Η Φόρεστ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Χίνσελγουντ στον Χάντσον-Οντόι και ο αρχηγός Ντανκ αποβλήθηκε με διπλή κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία!

Ο Γκιμπς-Γουάιτ μείωσε σε 3-2, ωστόσο οι Γλάροι των δέκα παικτών αμύνθηκαν με την ψυχή τους στον εναπομείναντα χρόνο και έφτασαν στο πολύτιμο - ειδικά με τον τρόπο που ήρθε - «διπλό».

Ο Σούτσεκ «καθάρισε» στις καθυστερήσεις

Αγχωτική νίκη για τη Γουέστ Χαμ. Τα Σφυριά μέχρι το 85' έχαναν με 1-0 στην έδρα της Μπέρνλι, όμως στο φινάλε έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-1, αφήνοντας την ομάδα του Κομπανί στον πάτο της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς. Ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ στο 49' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 86' ο Οσί μετά από προσπάθεια του Κούντους έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Στο 90+1' ο Σούτσεκ μετά από ασίστ του Κούντους πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

Έχει σφυγμό η Λούτον

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Λούτον, η οποία λύγισε με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας και απομακρύνθηκε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μενγί στο 72΄, όμως οι Λονδρέζοι απάντησαν άμεσα και έφτασαν στην ισοφάριση μόλις τρία λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Ολίσε. Όλα έδειχναν ισοπαλία, αλλά η Λούτον δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Στο 84΄ο Μπράουν ξεπετάχθηκε στην πλάτη της άμυνας και με προβολή σφράγισε τη δεύτερη νίκη της Λούτον στην Premier League που της χάρισε οξυγόνο στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Πήρε ανάσα η Μπόρνμουθ

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε στην έδρα της Σέφιλντ η Μπόρνμουθ, που επικράτησε των Λεπιδών 3-1. Έτσι, τα Κεράσια έκαναν το back to back νικών και ανέβηκαν στη 16η θέση της Premier League, στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Ταβερνιέ και Κλάιφερτ στο 12' και το 45' άνοιξαν τον δρόμο του τριπόντου, με τον Άγγλο εξτρέμ να σκοράρει ξανά στο 51' για το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο ΜακΜπέρνι.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα