Μάντσεστερ Σίτι: Το νέο ρεκόρ του Χάαλαντ, οι τρόπο που σκόραρε και η επίδοσή του στα xG

Μάντσεστερ Σίτι: Το νέο ρεκόρ του Χάαλαντ, οι τρόπο που σκόραρε και η επίδοσή του στα xG

haaland_manchester_city
Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μην κέρδισε την Λίβερπουλ, όμως ο Έρλινγκ Χάαλαντ με το γκολ που σημείωσε, έγινε ο παίκτης που φτάνει τα 50 τέρματα στην Premier League στα λιγότερα παιχνίδια.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 1-1 στο «Έτιχαντ» με την Λίβερπουλ, αφού παρ' ότι ο Χάαλαντ της έδωσε το προβάδισμα, ο Αλεξάντερ Άρνολντ ισοφάρισε στο 80ο λεπτό και χάλασε την βραδιά των «πολιτών» φτιάχνοντας εκείνη των «Ρεντς».

Μπορεί το αποτέλεσμα αυτό να ξεχαστεί γρήγορα από την Σίτι, ωστόσο δεν θα συμβεί το ίδιο και με το γκολ του Νορβηγού επιθετικού, αφού εκείνος θέσπισε ένα νέο ρεκόρ με αυτό. Ο 23χρονος επιθετικός έφτασε με αυτό το τέρμα τα 50 γκολ στην Premier League σε λιγότερα παιχνίδια από κάθε άλλον, 48 τον αριθμό, διαλύοντας εκείνο του Άντριου Κόουλ, που έφτασε τον αριθμό αυτό σε 65 παιχνίδια.

Ο Χάαλαντ για να φτάσει στην επίδοση αυτή σκόραρε 33 τέρματα με το αριστερό του πόδι, δέκα με το κεφάλι, έξι με το δεξί και ένα με άλλο μέρος του σώματος.

Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε 170 σουτ για να πετύχει αυτά τα 50 γκολ, τα οποία πραγματοποίησε σε 3,8χιλ. λεπτά συμμετοχής. Οι ευκαιρίες στις οποίες πρωταγωνίστησε άξιζαν 41,5xG, κοινώς έχει σκοράρει 8,5 γκολ περισσότερα από το αναμενόμενο. Κάθε του εκτέλεση άξιζε 0,24xG, κάτι που δείχνει πως έχει τρομερή ικανότητα στο να παίρνει εξαιρετικές θέσεις για να εκτελέσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα