Αμπράμοβιτς: «Φλέρταραν» με το... Ισραήλ τα «παγωμένα» 2,5 δις από την πώληση της Τσέλσι

Αμπράμοβιτς: «Φλέρταραν» με το... Ισραήλ τα «παγωμένα» 2,5 δις από την πώληση της Τσέλσι

Αμπράμοβιτς: «Φλέρταραν» με το... Ισραήλ τα «παγωμένα» 2,5 δις από την πώληση της Τσέλσι
Πρόταση τα «κλειδωμένα» δισεκατομμύρια του Αμπράμοβιτς να δωριστούν, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, στο Ισραήλ, και όχι στην Ουκρανία, απέρριψε, σύμφωνα με την Telegraph, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, τα δισεκατομμύρια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραμένουν κλεισμένα σε έναν «παγωμένο» τραπεζικό λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν ο Ρώσος μεγιστάνας, την άνοιξη του 2022, πούλησε την Τσέλσι στον Τοντ Μπόελι αντί 4 περίπου δις, η υπόσχεσή του ήταν σαφής: Το μεγαλύτερο μέρος τους θα δωριζόταν στην, πληγείσα από τη ρωσική εισβολή, Ουκρανία.

Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, με το θέμα να έχει κολλήσει στην τεράστια γραφειοκρατία και την επιμονή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, τα χρήματα αυτά να δοθούν αποκλειστικά στην Ουκρανία και πουθενά αλλού.

Όπως μετέδωσε η Telegraph μάλιστα, οι Βρετανοί έχουν απορρίψει κάποιες προτάσεις για δωρεά σε άλλες χώρες. Η τελευταία από αυτές αφορούσε το να δοθούν τα 2,5 δις στο Ισραήλ, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς στις αρχές του Οκτώβρη.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει σαφές, με βάση το ίδιο δημοσίευμα, το αν αυτή η πρόταση έγινε από τον ίδιο τον Αμπράμοβιτς ή όχι. Πάντως, τον περασμένο Φλεβάρη, ο Ρώσος είχε προτείνει η δωρεά να γίνει στην Τουρκία που είχε πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό.

«Ο Αμπράμοβιτς θέλει να αποφύγει τη δυσανασχέτηση της Ρωσίας, η οποία θα προκύψει αν τα χρήματα καταλήξουν στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά μια πηγή στην Telegraph.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα