Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 1-2: Νίκησε τον... κακό εαυτό της με ακόμα μια ανατροπή κι έπιασε κορυφή

Βασίλης Μπαλατσός
Η επί 75 λεπτά... κάκιστη Λίβερπουλ νίκησε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 2-1 κάνοντας ακόμα μια ανατροπή και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League. Γκολ Νο. 200 για τον Μοχάμεντ Σαλάχ με τους Reds.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην έδρα Κρίσταλ Πάλας έμεινε για ακόμα μια φορά μέσα στη σεζόν πίσω στο σκορ, όμως απέδειξε πως είναι η ομάδα των ανατροπών και παρά την 75 λεπτά κάκιστη εμφάνιση της πήρε τη νίκη με 2-1. Στην κορυφή οι Reds με 37 βαθμούς, στο +1 από την Άρσεναλ, η οποία σήμερα (9/12) στις 19:30 έχει δύσκολη «έξοδο» στην έδρα της Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν... εμφανίστηκαν στο πρώτο μέρος και δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την Κρίσταλ Πάλας. Η μοναδική φάση του πρώτου μέρους ήταν για την ομάδα του Ρόι Χόντσον. Στο 27' ο Λέρμα βγήκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά του Αγιού, ο Άλισον τον νίκησε με δύσκολη επέμβαση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο 29' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Εντουάρ από τον Φαν Ντάικ αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Χιούς στην αρχή της φάσης στον αρνητικό Έντο.

Στο 56' ο VAR διέκοψε το ματς και κάλεσε τον διαιτητή να δει σε on-field review αντικανονικό μαρκάρισμα του Κουανσά στον Ματετά εντός περιοχής, με τον ref να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ματετά κέρδισε το πέναλτι και ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του για το 1-0.

Στο 75' έγινε η φάση που έκρινε τη μοίρα του ματς, καθώς ο Αγιού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα λεπτό αργότερα αργότερα οι Reds ισοφάρισαν. Γύρισμα του Χάκπο, κακή απομάκρυνση, ο Τζόουνς έστρωσε την μπάλα στον Σαλάχ, ο οποίος έκανε το 1-1. Ο Αιγύπτιος έφτασε τα 200 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ και τα 150 στην Premier League.

H Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την 6η της ανατροπή στο 90+1', όταν ο Έλτιοτ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1 για τους Reds, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Κρίσταλ Πάλας: Τζόνστον (87' Μάθιους), Γουόρντ, Γκουεχί, Άντερσεν, Κλάιν, Λέρμα (68' Ολίσε), Χιούζ (90'+5' Όζοχ), Ρίτσαρντς, Αγιού, Σλουπ (84' Αχαμάντα), Έντουαρντ (46' Ματετά)

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουάνσα (57' Κονατέ), Έντο (46' Γκόμες), Σομποσλάι (74' Τζόουνς), Χράφενμπερχ (57' Χάκπο), Ντίας, Σαλάχ, Νούνιες (74' Έλιοτ)

Βαθμολογία

pl-table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα