ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Ποιος είναι ο Γιόνι Οτο που θέλει να φέρει στην Τούμπα για το δεξί άκρο της άμυνας (vids)

Ο Γιόνι Οτο στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ
O ΠΑΟΚ έχει βάλει πολύ ψηλά το όνομα του 29χρονου Ισπανού μπακ της Γουλβς, Γιόνι Οτο, που βρίσκεται σε διαδικασία λύσης συμβολαίου και είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του «Δικεφάλου».

O ΠΑΟΚ «ψάχνεται» για την περίπτωση του Γιόνι Ότο Κάστρο , έχει αποφασίσει ότι ο Ισπανός μπακ της Γουλβς είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να έρθει στην Τούμπα και να αναβαθμίσει τα άκρα της άμυνας του, εξάλλου πρόκειται για έναν αμυντικό… πολυθεσίτη, καθώς θέση στην οποία καθιερώθηκε είναι αριστερός μπακ, ωστόσο στη Μικράς Ασίας ξέρουν εκ των πραγμάτων ότι πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής και είναι στο… περίμενε.

Ο 29χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει τεθεί εκτός ομάδας εξαιτίας ενός σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος στη διάρκεια της προπόνησης. Ο Γιόνι φέρεται να έριξε μια αγκωνιά στον νεαρό ποδοσφαιριστή Ταουάντα Τσιρέουα, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ενώ στη συνέχεια έφτυσε ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου και έσπασε μια τηλεόραση στα αποδυτήρια.

Οι «λύκοι» με απόφαση του Γκάρι Ο'Νιλ και της διοίκησης έθεσαν στο περιθώριο τον Ισπανό αμυντικό, ο οποίος για τελευταία φορά «εμφανίστηκε» σε επίσημη αποστολή της Γουλβς στις 27 Νοεμβρίου και τον εκτός έδρας αγώνα με τη Φούλαμ, όπου έμεινε στον πάγκο.

Παίκτης και κλαμπ αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί η συνεργασία τους και έκτοτε ο Γιόνι Κάστρο έχει προταθεί από τον Μεξικανό ατζέντη του σε πολλές ομάδες, όπως η Θέλτα που θέλει να τον πάρει πίσω στο «Μπαλαίδος» ως δανεικό, αλλά και ο ΠΑΟΚ. Το θέμα του Ισπανού απασχόλησε σε κορυφαίο επίπεδο τους «ασπρόμαυρους», που λέγεται ότι έχουν πείσει τον 29χρονο ποδοσφαιριστή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να κάνει ένα restart στη καριέρα του.

Το οικονομικό δεν είναι το κυρίαρχο θέμα για τους «ασπρόμαυρους», αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι το τοπίο αναφορικά με τη Γουλβς. Η πλευρά του Γιόνι συζητάει στο να μείνει ελεύθερος, εισπράττοντας όμως και ένα σοβαρό ποσό του συμβολαίου του (λήγει τον Ιούνιο του 2025) που σε ετήσια βάση του αποφέρει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ από τον αγγλικό σύλλογο.

Αν πάντως δεν παρθούν άμεσα οριστικές αποφάσεις ο Γκάρι Ο'Νιλ υποστήριξε ότι θα αρχίσει να τον υπολογίζει εκ νέου, μετά και τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε ο ποδοσφαιριστής. «Αν δεν αποχωρήσει, θα επανεξετάσουμε την περίπτωσή του. Δουλεύει σκληρά για να παραμείνει σε φόρμα και θα πάρουμε την απόφασή μας τον Φεβρουάριο εφόσον παραμείνει στην ομάδα. Είμαστε και οι δύο ενήλικες και μπορούμε να κάνουμε ειλικρινές συζητήσεις, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, ας δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες», ανέφερε πρόσφατα ο προπονητής της Γουλβς.

Η καριέρα και οι δύο σοβαροί τραυματισμοί

Ο Γιόνι Ότο γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1994 στην πόλη Ποντεβέδρα του Βίγκο της Ισπανίας, αποτελεί ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Θέλτα με την οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια στην ανδρική ομάδα, καταγράφοντας 221 συμμετοχές (5 γκολ και 12 ασίστ) με τη φανέλα της.

Το καλοκαίρι του 2018 η Ατλέτικο Μαδρίτης δαπάνησε εφτά εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την ομάδα του Βίγκο, ωστόσο σε μια πολύ περίεργη συνθήκη τον παραχώρησε απευθείας ως δανεικό στη Γουλβς και έτσι ο Γιόνι δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή με τους «ροχιμπλάνκος».

Εκείνη την σεζόν με 33 συμμετοχές στην Premier League κι άλλες 6 σε κύπελλο και Λιγκ Καπ, οι περισσότερες ως αριστερό μπακ, ο Ισπανός αμυντικός κέρδισε και μια θέση στην εθνική Ισπανίας, καταγράφοντας τρεις συμμετοχές με την φανέλα της «Φούριας Ρόχας» το 2018, υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στη Θέλτα την σεζόν 2013-14.

Οι «λύκοι» αποφάσισαν, μετά από μόλις έξι μήνες στο «Molineux», να αποκτήσουν, αντί σχεδόν 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα δικαιώματά του από την Ατλέτικο και υπέγραψαν μαζί του συμβόλαιο για 4,5 χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2020, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των εναντίον του Ολυμπιακού για τη φάση των «16» του Europa League, υπέστη κάκωση πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο που τον άφησε εκτός δράσης για έξι μήνες. Ο Οτο έπαιξε μόλις 17 λεπτά σ' εκείνο το παιχνίδι που έγινε την «εποχή του κορονοϊού», έφυγε από το γήπεδο με πατερίτσες και οι χειρότεροι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν την επομένη μέρα στις εξετάσεις που τον έστειλαν στο χειρουργείο.

Επέστρεψε στη δράση στις 7 Φεβρουαρίου 2021, παίζοντας εναντίον της Λέστερ, ανανέωσε με τη Γουλβς μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και δύο μήνες αργότερα, στις 4 Απριλίου 2021, υπέστη άλλον έναν σοβαρό τραυματισμό στο ίδιο γόνατο, κατά τη διάρκεια μια προπόνησης. Αποτέλεσμα; Έχασε το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν, 2020-21, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης, επιστρέφοντας στις 24 Φεβρουαρίου 2022, σε έναν αγώνα εναντίον της Άρσεναλ.

Με την φανέλα της Γουλβς ο Ισπανός μπακ κατέγραψε συνολικά 134 εμφανίσεις, έχοντας στο ενεργητικό του έξι γκολ και πέντε ασίστ και το βραβείο του «καλύτερου γκολ» για το μήνα Μάρτιο το 2023, μετά το εντυπωσιακό τέρμα που σημείωσε στον αγώνα εναντίον της Άστον Βίλα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα