Νότιγχαμ Φόρεστ: Το «master plan» για το ανανεωμένο City Ground και το νέο προπονητικό

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το «master plan» για το ανανεωμένο City Ground και το νέο προπονητικό

Newsroom
marinakis_getty_1
Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ Τομ Καρτλετζ ονομάζει «master plan» το μεγαλόπνοο σχέδιο του ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη να μεταμορφώσει το γήπεδο και το προπονητικό, ανανεώνοντας όλη την περιοχή του ποταμού Τρεντ.

Ο ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, διόρισε πέρυσι τον Αύγουστο τον Τομ Κάρτλεντζ ως νέο πρόεδρο του συλλόγου αναθέτοντάς του το ζήτημα του νέου City Ground. Κάνοντας κανείς μια βόλτα στον ποταμό Τρεντ θα δει στην αντιπέρα όχθη ότι οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ένας από τους κάθετους πολλαπλούς προβολείς, που χρησιμοποιείται εδώ για δεκαετίες, καταργήθηκε αυτή την εβδομάδα εν αναμονή της έγκρισης του σχεδιασμού για να τοποθετηθεί ένα νέο «γωνιακό κουτί» από executive σουίτες. Η κατασκευή είναι φτιαγμένη από εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς (κοντέινερς) και εμπνέεται από το «Στάδιο 974» του Κατάρ που είδαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ένα άλλο ανεβαίνει στην απέναντι πλευρά του Trent End και, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, και τα δύο θα ανοίξουν πριν από το τέλος της σεζόν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Athletic» υπάρχουν κι άλλα μεγαλύτερα έργα σε εξέλιξη, τα οποία, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα, θα βελτιώσουν δραματικά το γήπεδο που ήταν το «σπίτι» της Φόρεστ για 125 χρόνια και, έτσι ελπίζει ο Μαρινάκης, να αποφέρουν τεράστια οφέλη για τη Νότιγχαμ συνολικά.

Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει:

  • Αύξηση της χωρητικότητας του σταδίου σε 40.000 από το σημερινό επίπεδο των 29.550.
  • Επέκταση της κερκίδας του Μπρίντγκφορντ κατά άλλες 5.000 θέσεις, με την αντικατάσταση της κερκίδας του Peter Taylor με μια αντικατάσταση δύο επιπέδων 10.000 θέσεων.
  • Κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου προπονητηρίου, με ανακοίνωση που αναμένεται σύντομα για την τοποθεσία.
  • Άνοιγμα μουσείου στα έγκατα του Trent End.
  • Επέκταση της τρέχουσας μίσθωσης με το Δημοτικό Συμβούλιο του Νότιγχαμ, το οποίο κατέχει τη γη στην οποία βρίσκεται το στάδιο ή δυνητική αγορά της ιδιοκτησίας.

Ο μεγαλύτερος στόχος είναι η ομάδα να βρει έναν τρόπο να φιλοξενήσει τους χιλιάδες οπαδούς που δεν μπορούν να πάρουν εισιτήρια για αγώνες -τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η ομάδα θα μπορούσαν να είχε πουλήσει 50.000 εισιτήρια για πολλούς αγώνες από την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ- και ότι, αναπτύσσοντας το στάδιο, ο σύλλογος θα δημιουργήσει τεράστιες ροές νέων εσόδων.

Αυτό το επιπλέον εισόδημα, με τη σειρά του, θα βοηθήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συνεχίσει να βάζει σημαντικά χρηματικά ποσά στην ομάδα τη στιγμή που οι φιλοδοξίες του ιδιοκτήτη πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας (P&S) της Premier League.

«Από τις κινήσεις του Μαρινάκη μπορούμε να διαβάσουμε ότι θέλει να μείνει στη Νότιγχαμ, να επενδύσει στην πόλη»

«Θέλει να επενδύσει στην πόλη του Νότιγχαμ», λέει ο Κάρτλεντζ. «Δεν θέλει να μείνει πίσω ο σύλλογος και, στο σύγχρονο άθλημα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε βιώσιμοι είναι να επενδύσουμε στο περιουσιακό στοιχείο».

Η Φόρεστ έχει συζητήσει εσωτερικά για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατασκευής ενός νέου γηπέδου, κι αυτό οφείλεται απλώς στο ότι η λογική προσέγγιση για κάθε σύλλογο στη θέση του είναι να συζητήσει κάθε πιθανή επιλογή. Ο Μαρινάκης είναι όμως ξεκάθαρος ότι θέλει να μείνει στο City Ground. Έδωσε το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης και η Φόρεστ έχει ήδη υποβάλει την αίτηση σχεδιασμού για το Bridgford Stand αλλά για το συνεχές ζήτημα με τη μίσθωση.

«Αν το δημοτικό συμβούλιο μας δώσει το πράσινο φως, αυτός (ο Μαρινάκης) θέλει να συνεχίσω με τα πάντα αμέσως», λέει ο Κάρτλεντζ.. «Η όρεξη του ιδιοκτήτη δεν έχει σταματήσει. Προσπαθεί να ξοδέψει, όπου χρειάζεται, για να βελτιώσει την εμπειρία των θαυμαστών και να αυξήσει τη χωρητικότητα. Μπορούμε να διαβάσουμε ότι θέλει να μείνει εδώ. Θέλει να επενδύσει στην πόλη του Νότιγχαμ».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα