Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 4-1: Back on track με... λάμψη Φόντεν

Ιάσονας Θεριός
phil_foden_city

bet365

Δεν είχε Χάαλαντ, δεν είχε Ντε Μπρόινε, αλλά είχε και πάλι για ηγέτη της τον... hat-trick hero Φιλ Φόντεν. Με τρία γκολ του Άγγλου η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Άστον Βίλα (4-1), επέστρεψε στις νίκες κι έμεινε στο κατόπι της κορυφής της Premier League.

Στη σεζόν της ζωής του, ο Φιλ Φόντεν είναι ο απόλυτος οδηγός για την ομάδα της ζωής του! Με ακόμα μια φανταστική εμφάνιση και χατ τρικ του 23χρονου (έφτασε τα 21 γκολ φέτος), η Μάντσεστερ Σίτι - που ξεκούρασε τους Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε - «κατάπιε» την - χτυπημένη από τραυματισμούς - Άστον Βίλα με εντός έδρας τεσσάρα (4-1) και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες. Έτσι, η... τρελή κούρσα του τίτλου συνεχίζεται με τους Πολίτες πλέον να είναι ισόβαθμοι με τη Λίβερπουλ του ενός λιγότερου ματς και στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Σταθερά στην τετράδα οι Βίλανς, δύο βαθμούς πάνω από την Τότεναμ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μπόλικη όρεξη στο παιχνίδι και μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το καλό τους ξεκίνημα. Μόλις στο 11', ο Φόντεν έπαιξε κάθετα στον Ντοκού, εκείνος γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Ρόδρι με πανέμορφο μονοκόμματο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το σύνολο του Έμερι ωστόσο απάντησε άμεσα, στην πρώτη του καλή στιγμή. Στο 20' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ρότζερς βρήκε τον Ντουράν και αυτός πλάσαρε τον Ορτέγκα για το 1-1. Η Σίτι πάντως πήρε ξανά τα ηνία του ματς και έψαξε την ανάκτηση του προβαδίσματός της, προειδοποιώντας αρχικά με τον Άλβαρες στο 37'.

Οι Πολίτες βρήκαν αυτό που αναζητούσαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν η εκτέλεση φάουλ του φοβερού Φιλ Φόντεν «τρύπησε» το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά, ο Όλσεν είπε «όχι» με υπερένταση στην κοντινή κεφαλιά του Άλβαρες.

Ο Σουηδός κίπερ είχε απάντηση και στο 49' στο τετ α τετ με τον Μπερνάρντο Σίλβα μετά την απίθανη κάθετη του Φιλ Φόντεν. Αφού δεν έβαλε στο τσεπάκι του την ασίστ πάντως, ο Άγγλος έβγαλε το... ραβδί του και όρισε σχεδόν μόνος τη μοίρα του παιχνιδιού για τους σαφώς ανώτερους Σίτιζενς.

Στο 62ο λεπτό, ο Ρόδρι με φοβερή ενέργεια τού έστρωσε την μπάλα και εκείνος με γλυκό πλασέ την έστειλε στη γωνία για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό, επτά λεπτά μετά, «κεραυνοβόλησε» εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» για να τελειώσει το ματς και να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο της Μάντσεστερ Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γκβάρντιολ, Ακάντζι, Ντίας, Λιούις, Μπερνάρντο Σίλβα (75' Νούνεζ), Ρόδρι (75' Κόβασιτς), Γκρίλις, Φόντεν (81' Μπομπ), Ντοκού (81' Γκόμεθ), Άλβαρες

Άστον Βίλα: Όλσεν, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Λανγκλέ, Ντίνιε, Τζανιόλο (77' Κέλιμαν), Ιρόγκμπαναμ (63' Μπέιλι), Λουίζ (63' Τσέιμπερς), Ρότζερς, Ντιαμπί (63' Τίλεμανς), Ντουράν (71' Μορένο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα