Premier League: Γιουνάιτεντ όπως Παναθηναϊκός, τελικός Κυπέλλου και... τελικός Ευρώπης

Μέινου
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που διεκδικούσε και αναμένεται να τα... παίξει όλα για όλα στον τελικό του FA Cup με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας αντίστοιχο έργο με αυτό του Παναθηναϊκού. Τσέλσι και Νιούκαστλ τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια της Premier League.

Η κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος της Μάντσεστερ Σίτι ήταν το γεγονός που κέντρισε τα βλέμματα στην τελευταία στροφή της Premier League. Βέβαια πολλά βλέμματα ήταν στραμμένα και στο «Άνφιλντ» για να παρακολουθήσουν το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον ωστόσο και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην τα καταφέρνει και να χρειάζεται ένα αντίστοιχο... έργο με αυτό του Παναθηναϊκού για να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν.

Όλα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Premier League

Η μάχη για τα εισιτήρια του Champions League ήταν προκαθορισμένη πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής. Πέρα από τους διεκδικητές του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, στα «αστέρια» θα βρίσκονται του χρόνου και η Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα.

Μέσα σε όλα ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής «έκλεισαν» και οι τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις μέσω της Premier League. Η Τότεναμ που ήθελε απλώς την ισοπαλία για να «κλειδώσει» το Europa League, επικράτησε άνετα της Σέφιλντ εκτός έδρας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην δεύτερη την τάξει διοργάνωση της UEFA.

Η Τσέλσι έκανε επίσης το καθήκον της απέναντι στην Μπόρνμουθ και με τη νίκη της «κλείδωσε» επίσης θέση στο Europa League, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από έναν χρόνο απουσίας. Ουσιαστικά, η μάχη παιζόταν ανάμεσα στη Νιούκαστλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο Conference League.

utd

Οι «καρακάξες» επικράτησαν εκτός έδρας της Μπρέντφορντ και εξασφάλισαν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο της Premier League, καθώς είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Γιουνάιτεντ η οποία συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς.

Βέβαια, η ομάδα του Έντι Χάου δεν μπορεί να χαμογελάσει ακόμα. Διότι ενδέχεται να έχει χάσει το ευρωπαϊκό της εισιτήριο μετά την ολοκλήρωση του τελικού του FA Cup που θα διεκδικήσουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρει να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην συμπολίτισσα Σίτι, τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» θα συμμετάσχουν στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Με αυτά τα δεδομένα, η Νιούκαστλ θα χάσει το δικό της ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει και την Τσέλσι, καθώς οι «μπλε» θα... υποβιβαστούν στο Conference League σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ουσιαστικά, όλα θα κριθούν στις 25/05, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και ο τελικός του FA Cup.

Η τελική βαθμολογία της Premier League

pl

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα