Γιουνάιτεντ, Ράτκλιφ: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σαν την Coca-Cola, όλοι την ξέρουν»

Γιουνάιτεντ, Ράτκλιφ: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σαν την Coca-Cola, όλοι την ξέρουν»

bet365

Ο νέος συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Τζιμ Ράτκλιφ, προχώρησε σε μια σκληρή αποτίμηση της κατάστασης του συλλόγου, καθώς οδεύει προς την πρώτη του καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στην ηγεσία του Ολντ Τράφορντ.

Ο Ράτκλιφ και η INEOS ολοκλήρωσαν μια συμφωνία ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών για να γίνουν ο νέος συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νωρίτερα αυτή τη σεζόν... Από την άφιξή του και μετά έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αναθεωρήσεις, καθώς η INEOS κάνει απολογισμό των τελευταίων αποκτήσεών της, με μία από αυτές να αφορά κυρίως τη θέση του Έρικ Τεν Χαγκ. Έπειτα από μια μακρά διαδικασία, αποφασίστηκε ο Ολλανδός κόουτς να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, παρά το γεγονός ότι ο Ράτκλιφ είχε συνομιλίες προσωπικά με τον Τόμας Τούχελ στο Μόναχο, αν και η ομάδα από τότε δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον Τεν Χαγκ.

Σε μια εκτενή συνέντευξη στο Bloomberg, ο νέος μεγαλομέτοχος των Red Devils συζήτησε μια σειρά από θέματα που άπτονται της καθημερινότητας της ομάδας. Από το ότι ο σύλλογος μειονεκτεί και πού, μέχρι την έλλειψη παικτών αξία εκατομμυρίων στο Ολντ Τράφορντ και το χρονοδιάγραμμα για την ανάκαμψή του.

«Όλοι στον κόσμο γνωρίζουν το Μάντσεστερ λόγω της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι σαν την Coca-cola, έτσι δεν είναι; Όλοι την ξέρουν. Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω γιατί, αλλά είναι γεγονός», τόνισε ο Βρετανος δισεκατομμυριούχος.

«Θέλουμε να είμαστε εκεί που είναι σήμερα η Ρεάλ»

«Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όπου κι αν κοιτάξουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και θα βελτιώσουμε τα πάντα», ανέφερε σχετικά με την επόμενη ημέρα της ομάδας.

«Θέλουμε να είμαστε εκεί που είναι σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα χρειαστεί χρόνος», πρόσθεσε. «Είμαστε κάπως μειονεκτούντες από αυτή την άποψη, οπότε νομίζω ότι θα κάνουμε αρκετά καλή δουλειά. Θα χρειαστούν δύο ή τρία καλοκαιρινά παράθυρα για να φτάσουμε σε καλύτερη θέση».

«Έχουμε περισσότερους λογιστές από ό,τι αθλητές στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αποκάλυψε. «Αν δεν είστε προσεκτικοί, η Premier League θα καταλήξει να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στα δικαστήρια παρά να σκέφτεται τι είναι καλό για το πρωτάθλημα».

Εξετάζοντας κανείς το δάσος τα δύο ή τρία καλοκαίρια σηματοδοτούν μια αρκετά γρήγορη επιστροφή, με την Άρσεναλ να ολοκληρώνει τη δική της αναγέννηση σε παρόμοιο χρονικό διάστημα υπό τον Μίκελ Αρτέτα. Ωστόσο, υπάρχει το επιχείρημα ότι στο «Ολντ Τράφορντ» υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα προς επίλυση από ό,τι στο βόρειο Λονδίνο.

Ενώ η Γιουνάιτεντ χει πλέον υποστηρίξει δημοσίως τον Τεν Χαγκ και ο προπονητής φέρεται να είναι έτοιμος για νέο συμβόλαιο, η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ιδανική με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί τον Ολλανδό τεχνικό να βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο. Ωστόσο, ο Ράτκλιφ επέμεινε ότι πράγματι υπάρχουν άλλα ζητήματα που αφορούν τη θέση του προπονητή, προσθέτοντας ότι όλα έχουν να κάνουν με το "περιβάλλον" του συλλόγου.

«Δεν έχουμε παίκτες που αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. λίρες»

«Ο προπονητής δεν είναι το κεντρικό θέμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένας αθλητικός σύλλογος. Πρέπει να είναι ανταγωνιστικός, χρειάζεται ένας βαθμός έντασης, αλλά με μια υποστηρικτική πλευρά, επειδή έχεις να κάνεις με παίκτες που είναι σχετικά νέοι. Ιστορικά δεν είχε αυτού του είδους το περιβάλλον», σημείωσε.

Η πολιτική προσλήψεων του συλλόγου έχει μπει στο μικροσκόπιο - κυρίως για όλους τους λάθος λόγους - τα τελευταία χρόνια, και με την άφιξη του Ράτφκλιφ στο τιμόνι αυτό θα ενταθεί. Αξιοσημείωτες συμφωνίες με μεγάλα χρηματικά ποσά δεν απέδωσαν τους καρπούς που υποσχέθηκαν, με τους Πολ Πογκμπά, Άντονι, Τζέιντον Σάντσο, Χάρι Μαγκουάιρ και Ρομέλου Λουκάκου να κοστίζουν συνολικά 402,5 εκατ. λίρες (περίπου 476 εκατ. ευρώ).

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Πογκμπά έφυγε ελεύθερος, ο Σάντσο φαίνεται να είναι εξόριστος από τον σύλλογο, ενώ ο Τεν Χαγκ παραμένει, και ο Λουκάκου έφυγε για 74 εκατομμύρια λίρες, 1 εκατομμύριο λίρες λιγότερες από την αγορά του για 75 εκατομμύρια λίρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν έχουν ακόμη βγάλει κέρδος από καμία από τις αγορές τους με μεγάλα ποσά.

Ως εκ τούτου, οι προσλήψεις ήταν άλλος ένας τομέας του συλλόγου που υπέστη το βάρος της ωμής αξιολόγησης του Ράτκλιφ. «Η καθαρή δαπάνη μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και του Ντέιβιντ Γκιλ ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύριο λίρες. Της Ρεάλ Μαδρίτης είναι 200 εκατ λίρες και σήμερα έχει 6 ή 7 παίκτες που αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. λίρες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει κανένα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι ένας σούπερ σταρ «δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Δεν είμαι σίγουρος ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα στην πρώτη μεταγραφική περίοδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα