Τσέλσι: Γιατί ο Πότερ τής κόστισε 1,6 εκατ. ευρώ για κάθε ματς που κάθισε στον πάγκο της

Τσέλσι: Γιατί ο Πότερ τής κόστισε 1,6 εκατ. ευρώ για κάθε ματς που κάθισε στον πάγκο της

Απολύθηκε από την Τσέλσι ο Πότερ
Τριανταένα παιχνίδια, 50 εκατομμύρια ευρώ. Δεκαπέντε μήνες μετά την απόλυσή του, ο Γκρέιαμ Πότερ συνεχίζει - και θα συνεχίσει - να εισπράττει από την Τσέλσι σχεδόν 240.000 ευρώ την εβδομάδα.

Είναι η πιο αποτυχημένη - βάσει κόστους/αποτελέσματος - «μεταγραφή» προπονητή αυτή του Γκρέιαμ Πότερ στην Τσέλσι; Πολύ πιθανόν, ειδικά με βάση όσα μετέδωσε η Daily Mail την Πέμπτη (18/07).

Τον Σεπτέμβρη του 2022, οι Μπλε, γοητευμένοι από τα φανταστικά κατορθώματα του Άγγλου κόουτς στην Μπράιτον, «χρύσωσαν» τους Γλάρους με 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, μετά την απόλυση του Τόμας Τούχελ. Ο Πότερ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, ανέλαβε αυτό που η Τσέλσι και ο Τοντ Μπόελι «βάφτισαν» πολυετές πρότζεκτ, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν οι δύο πλευρές. Τον Απρίλιο του 2023, με τους Μπλε να μη θαμπώνουν με την εικόνα τους και να βρίσκονται στην 11η θέση του πρωταθλήματος, οι Λονδρέζοι απέλυσαν τον προπονητή τους, βάζοντας τέλος στα όνειρα της έναρξης μιας νέας εποχής.

Αυτό δεν σήμαινε ωστόσο, πως έβαλαν τέλος και στα... έξοδα. Για την ακρίβεια, από τότε μέχρι σήμερα - 15 μήνες και τέσσερις προπονητές μετά δηλαδή - δεν έχουν σταματήσει να πληρώνουν τον «παχουλό» μισθό του Πότερ κάθε εβδομάδα. Ο 49χρονος δηλαδή εξακολουθεί να λαμβάνει 240.000 ευρώ ανά επτά ημέρες από τους Μπλε! Και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι και τον Οκτώβρη του 2024, όπως ορίζεται βάσει της αποζημίωσής του μετά την απόλυσή του, εισπράττοντας δηλαδή συνολικά περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Πρακτικά λοιπόν, ένας προπονητής που κάθισε στον πάγκο της Τσέλσι σε 31 παιχνίδια (12 νίκες, 8 ήττες, 11 ισοπαλίες), τής κόστισε συνολικά 50 εκατομμύρια ευρώ (ποσό της «αγοράς» του + οι μισθοί δύο ετών, παρά την πρόωρη απόλυσή του)! Δηλαδή, 1,6 εκατομμύρια ευρώ ανά 90λεπτο. Δεν πήγε και πολύ καλά αυτό...

Η μόνη ελπίδα των Μπλε να «γλιτώσουν» κάποια από αυτά τα χρήματα, είναι ο Γκρέιαμ Πότερ να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, η Τσέλσι θα λάβει περίπου 1,2 εκατομμύρια από τη νέα του ομάδα ή την FA, η οποία ενδιαφέρεται για τον Άγγλο κόουτς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα