Λίβερπουλ, Σλοτ: Οι νέες μέθοδοι του Ολλανδού στην προπόνηση των τερματοφυλάκων

Λίβερπουλ, Σλοτ: Οι νέες μέθοδοι του Ολλανδού στην προπόνηση των τερματοφυλάκων

Newsroom
liverpool_slot_training
Τι ακριβώς προσφέρουν τα ιδιαίτερα γυαλιά τα οποία φοράνε στην προπόνηση οι τερματοφύλακες της Λίβερπουλ, κατά την προετοιμασία της ομάδας;

Μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ μετά από εννέα χρόνια, η Λίβερπουλ έχει αλλάξει πλέον σελίδα και ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο υπό τον Άρνε Σλοτ.

Ο Ολλανδός τεχνικός φέρνει μαζί του δικές του τακτικές, αλλά και τεχνικές δείχνοντας από νωρίς πόσο σχολαστικός θα είναι στο νέο του πόστο στους «Reds».

Με τους παίκτες της Λίβερπουλ να επιστρέφουν σιγά-σιγά για την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, η κάμερα του καναλιού της ομάδας στο YouTube κατέγραψε ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο που αφορούσε την προπόνηση των τερματοφυλάκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο 21χρονος γκολκίπερ Μαρσέλο Πιταλούνγκα φορούσε ένα ζευγάρι γυαλιά αμερικανικής σχεδίασης. Τι προσφέρει το συγκριμένο μοντέλο; Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να περιορίζει την περιφερειακή όραση, υποχρεώνοντας τους χρήστες του να ενισχύσουν την εστίασή τους.

Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή τερματοφυλάκων της Λίβερπουλ, Φάμπιαν Ότε που αντικατέστησε τον Τζον Άκτερμπεργκ μετά από 15 χρόνια παρουσίας του στο σύλλογο, αυτή η νέα τεχνική εισήχθη στην προπόνηση και αναμένεται να βελτιώσει την αντίδραση και τον καλύτερο συντονισμού μεταξύ χεριών και ματιών των τερματοφυλάκων της ομάδας.

Ο Ότε είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν παρόμοιες πρωτοποριακές μεθόδους στις προηγούμενες ομάδες που είχε δουλέψει, ενώ με τα συγκεκριμένα γυαλιά εθεάθησαν την περασμένη σεζόν οι Μάνουελ Νόιερ και Γιάν Ζόμερ, στο πλαίσιο προπόνησης.

Πάντως, πρόκειται για έναν εξαιρετικά απλό εξοπλισμό και σχετικά οικονομικό, αφού κοστίζει λιγότερο από 30 λίρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα