Έντσο Φερνάντες: Η διαμάχη Γαλλίας-Αργεντινής μετά τα ρατσιστικά συνθήματα ωθεί τους Εμανουέλ Μακρόν και Χαβιέρ Μιλέι σε έκτακτη συνάντηση στο Παρίσι

Newsroom
Αργεντινή - Ρατσιστικά συνθήματα
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι πέταξε για Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στους εν εξελίξει Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των χωρών τους εξαιτίας των συνθημάτων παικτών της Αλμπισελέστε.

Όλα ξεκινήσαν από το βίντεο των πανηγυρισμών που μοιράστηκε ο Έντσο Φερνάντες στα social media μετά τη νίκη της Αργεντινής στο Copa America νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το βίντεο δείχνει παίκτες της «Αλμπιεσελέστε» να τραγουδούν ένα ρατσιστικό σύνθημα που στοχεύει στους Γάλλους παίκτες αφρικανικής καταγωγής. «Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά οι γονείς τους είναι από την Αγκόλα», λέει το ρεφρέν, με κάποιες τρανσφοβικές προσβολές να αναμειγνύονται στους στίχους.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους αθλητές της Αργεντινής στο live βίντεο του Instagram που ανέβασε ο Φερνάντεζ, ο οποίος έκτοτε ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου κατέθεσε νομική καταγγελία για τα «απαράδεκτα ρατσιστικά σχόλια και τις διακρίσεις».

Η Τσέλσι, ο σύλλογος του Έντσο Φερνάντες, ξεκίνησε εσωτερική πειθαρχική διαδικασία και η ένταση μαίνεται...

 

'Η Αργεντινή είναι ο εχθρός στη Γαλλία', ήταν ο τίτλος στην αργεντίνικη εφημερίδα Clarín, την Πέμπτη (25/07) επικαλούμενη τις εκκωφαντικές αποδοκιμασίες και χλευασμούς που υποδέχθηκαν τον εθνικό ύμνο της Αργεντινής στο Παρίσι.

Η αποδοκιμασία από τον κόσμο του ποδοσφαίρου εξελίχθηκε σε πολιτικό σκάνδαλο την περασμένη εβδομάδα, όταν η συντηρητική αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Βικτόρια Βιγιαρουέλ, υπερασπίστηκε τη Φερνάντες και την ομάδα, λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα ανεχόταν κριτική από μια «αποικιοκρατική» χώρα.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται ήδη στο Παρίσι και έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα (26/07) Παρασκευή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα