Ίπσουιτς - Λίβερπουλ 0-2: Μια «γκαζιά» τής ήταν αρκετή για την ιδανική πρεμιέρα

Ιάσονας Θεριός
Πρώτα προβλημάτισε κι έπειτα... γκάζωσε δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στη νεοφώτιστη Ίπσουιτς. Με ένα φανταστικό κομμάτι στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ πήρε το «διπλό» (2-0) και μπήκε με το δεξί στην εποχή του Άρνε Σλοτ.

Τα πρώτα χαμόγελα της νέας εποχής της Λίβερπουλ ήρθαν με το... καλημέρα! Οι Ρεντς δοκιμάστηκαν στην έδρα της νεοφώτιστης Ίπσουιτς και για τα πρώτα 45 λεπτά απέτυχαν να χαρίσουν αισιοδοξία. «Ζωγραφίζοντας» στο χορτάρι όμως για ένα σημαντικό μέρος του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Σλοτ «καθάρισαν» τους Tractor Boys (2-0) και απέδειξαν πως η νέα εποχή αξίζει υπομονή και στήριξη. Ο Ολλανδός κόουτς έγινε έτσι ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ τον 21ο αιώνα που ξεκινάει με νίκη στο πρώτο του ματς στην Premier League, ενώ ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνέχισε το φοβερό ρεκόρ του στις πρεμιέρες. Ως αλλαγή πέρασε στο 79ο λεπτό του ματς ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο ενθουσιασμός των φίλων της έδωσε στους γηπεδούχους τη δύναμη να μπουν καλά στο παιχνίδι και να περιορίσουν σημαντικά τη Λίβερπουλ. Οι Ρεντς, παρ'ότι είχαν την πρωτοβουλία, ήταν προβλέψιμοι στην ανάπτυξή τους και δυσκολεύονταν πολύ να δημιουργήσουν έστω προϋποθέσεις ευκαιριών. Κάπως έτσι... υποχρεώθηκαν να ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος χωρίς καμία πραγματικά καλή στιγμή, με εξαίρεση ένα άστοχο πλασέ του Άρνολντ στην εκπνοή.

Αντίθετα, η Ίπσουιτς ήταν αυτή που στεκόταν καλύτερα στο παιχνίδι και σταδιακά έψαξε το γκολ ορθολογικά. Θα μπορούσε να το έχει βρει, όμως στο 20΄ ο Άλισον μπλόκαρε την κεφαλιά του Γκριβς, ενώ στο 32' το συρτό σουτ του Χάτσινσον λίγο έξω από την περιοχή είχε την ίδια κατάληξη. Στο 41ο λεπτό, η προσπάθεια του Τουανζέμπε με το κεφάλι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.

Στο δεύτερο 45λεπτο βέβαια, η Λίβερπουλ... μεταμορφώθηκε, πάτησε το γκάζι και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Tractor Boys. Στο 55' ο Ντίας αστόχησε από την καρδιά της περιοχής και τέσσερα λεπτά μετά ο Ζότα τον... αντέγραψε με κεφαλιά, όντας ολομόναχος. Το γκολ πάντως «μύριζε» και εν τέλει ήρθε στο 60'. Ο Άρνολντ βρήκε τον Σαλάχ στην πλάτη με φοβερή κάθετη, αυτός έσπασε στον Ζότα και ο Πορτογάλος αυτή τη φορά ευστόχησε για το 1-0. Το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε, με την ομάδα του Σλοτ να κυριαρχεί απόλυτα και να ψάχνει το δεύτερο γκολ με επιμονή. Μια επιμονή που επιβραβεύτηκε στο 65ο λεπτό.

Ο Σαλάχ - με τη βοήθεια της τύχης - έπαιξε το 1-2 με τον Σόμποσλαϊ και εκτέλεσε τον Γουόλτον μέσα από την περιοχή για το 2-0. Έτσι μάλιστα, ο Φαραώ έφτασε τα εννέα γκολ σε πρεμιέρες Premier League, έχοντας πια περισσότερα από κάθε άλλον! Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της για να φτάσει στο πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Ίπσουιτς: Γουόλτον, Τουανζέμπε (74’ Σμόντικς), Γούλφεντεν, Γκριβς, Ντέιβις, Λουόνγκο (65’ Τέιλορ), Μόρσι, Μπερνς (57’ Τζόνσον), Τσάπλιν (65’ Χάρνες), Χάτσινσον, Ντέλαπ (74’ Αλ-Χάμαντι)

Λίβερπουλ: Άλισον, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (76’ Μπράντλεϊ), Κουάνσα (46’ Κονατέ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (79’ Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ, Γκράφενμπεχ, Σόσμποσλαϊ, Σαλάχ, Ντίας, Ζότα (79’ Χάκπο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα