Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Ιάσονας Θεριός
Με στυλ πρωταθλήτριας και δίχως καν να... ιδρώσει, η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε την Τσέλσι εκτός έδρας (2-0) χάρη στα γκολ των Χάαλαντ και Κόβασιτς και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της για τη διατήρηση των σκήπτρων της στην Αγγλία.

Πέρασαν 91 ημέρες από όταν πανηγύρισε την ιστορική, τέταρτη σερί Premier League, όμως για τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα! Με πυξίδα τον έλεγχο και δίχως να... γκαζώσει ή να τρομοκρατήσει, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επέβαλε την ισχύ της στο Λονδίνο και υπέταξε την Τσέλσι στο ντεμπούτο του Έντσο Μαρέσκα για να βάλει μπρος με τον καλύτερο τρόπο για ακόμα ένα πρωτάθλημα. Όσο κι αν ο Καταλανός μιλά για έλλειψη κινήτρου... Χάαλαντ και Κόβασιτς έβαλαν την υπογραφή τους με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έβαψαν γαλάζιο το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Αγγλία.

Έκανε τη διαφορά ο Χάαλαντ

Τον σχεδόν... ανιαρό ρυθμό των πρώτων λεπτών έσπασε ο συνήθης ύποπτος των Σίτιζενς. Στο 18' ο Έρλινγκ Χάαλαντ απέδειξε ξανά πως χρειάζεται... μισή φάση για να κάνει τη διαφορά, αφού - την πρώτη φορά που τροφοδοτήθηκε - βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής των Λονδρέζων, έμεινε όρθιος ανάμεσα στους Κόλγουιλ και Κουκουρέγια και εκτέλεσε υποδειγματικά τον Σάντσεθ για το 1-0. Με αυτόν τον τρόπο ο Νορβηγός έφτασε τα 91 γκολ και τις 15 ασίστ στα πρώτα του 100 παιχνίδια στην Premier League.

Η Σίτι πλησίασε στο 2-0 στο 22', όμως το εντυπωσιακό πλασέ του Ντε Μπρόινε λίγο έξω από την περιοχή πέρασε άουτ και στη συνέχεια η Τσέλσι ισορρόπησε κάπως και έψαξε την αντίδρασή της. Θα μπορούσε να την έχει βρει, ωστόσο το γκολ του Τζάκσον στο 44' μετά από τραγική αντίδραση του Έντερσον στο πλασέ του Πάλμερ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το τελείωσε με γκολάρα ο Κόβασιτς

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, και συγκεκριμένα στο 52', η Σίτι φλέρταρε ξανά με τον διπλασιασμό των τερμάτων της. Είδε όμως τον Σάντσεθ να αποκρούει εντυπωσιακά το πλασέ του Χάαλαντ μέσα από την περιοχή μετά το στρώσιμο του Μπερνάρντο Σίλβα. Σταδιακά η Τσέλσι ανέβασε την πίεσή της και τα μέτρα της στο γήπεδο και, χωρίς να κυριαρχεί βέβαια, άγγιξε την ισοφάριση. Στο 61' ο Τζάκσον έκανε το εναέριο τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Έντερσον που τον σταμάτησε εξ επαφής.

Και αφού οι Μπλε δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το σχετικά καλό τους διάστημα, τιμωρήθηκαν από την πρωταθλήτρια. Στο 84' ένας παλιός τους γνώριμος, ο Ματέο Κόβασιτς, έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, την κουβάλησε και με απίθανη πλασεδάρα εκτός περιοχής την κάρφωσε στα δίχτυα για να... τυλίξει το τρίποντο των Σίτιζενς και να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στο 77' η Τσέλσι διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε χέρι του Κόβασιτς, όμως Τέιλορ και VAR έκριναν πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κροάτη ερχόμενη από πολύ κοντινή απόσταση μετά την επαφή του Γκουστό.

Τσέλσι: Σάντσεθ, Κουκουρέγια (80’ Βέιγκα), Κόλγουιλ, Φοφανά, Γκουστό, Καϊσέδο, Λάβια (67’ Ντιούσμπερι-Χολ), Φερνάντες, Πάλμερ, Ενκουνκού (59’ Πέδρο Νέτο), Τζάκσον (67’ Γκίου)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Κόβασιτς, Λιούις, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Ντοκού, Σαβίνιο (46’ Φόντεν), Χάαλαντ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα