Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: «Μαχαιριά» Ζοάο Πέδρο στο 90+5' και 2/2

Ιάσονας Θεριός
Με τον Ζοάο Πέδρο να... ντύνεται ήρωας την τελευταία στιγμή, η Μπράιτον «λύγισε» εντός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) και συνέχισε απόλυτη μετά από δύο αγωνιστικές στην Premier League, υποχρεώνοντας την ομάδα του Τεν Χαγκ στην πρώτη της ήττα.

Πολύ σκληρή για να... συμβιβαστεί η Μπράιτον! Το δραματικό φινάλε του «Άμεξ» είδε τον Ζοάο Πέδρο να φορά το κοστούμι του λυτρωτή για τους Γλάρους και να τους χαρίζει τη σπουδαία νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμα ματς στην Premier League για τους παίκτες του Φαμπιάν Χίρτσελερ και πρώτη ήττα για το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ, που είδε τον... Ζέρκζι να στερεί το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα με ανεπανάλητπο - ακούσιο - οφσάιντ.

«Δήμιος» Γουέλμπεκ για το προβάδισμα της Μπράιτον

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν μάλλον καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 11ο λεπτό «φλέρταραν» με το 1-0. Το εναέριο τελείωμα του Ντιαλό μέσα από την περιοχή μετά τη σέντρα του Νταλότ ωστόσο, δεν βρήκε στόχο. Σε γενικές γραμμές πάντως, το πρώτο μέρος κύλησε με πολύ χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες καλές στιγμές. Η Μπράιτον φρόντισε βέβαια να εκμεταλλευτεί την πρώτη πραγματική της ευκαιρία και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στο 32', ο Μαγκουάιρ δεν μπόρεσε να απομακρύνει δις και ο Μιτόμα με εξαιρετικό γύρισμα προς την καρδιά της περιοχής βρήκε τον Ντάνι Γουέλμπεκ που έκανε το 1-0 με προβολή, πληγώνοντας για ακόμη μια φορά την ομάδα που τον μεγάλωσε (6ο του τέρμα απέναντι στη Γιουνάιτεντ). Το σύνολο του Τεν Χαγκ επιχείρησε να αντιδράσει άμεσα, όμως ο Ράσφορντ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 33΄ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ του ακυρώθηκε.

Από το οφσάιντ του... αιώνα, στη λύτρωση με Ζοάο Πέδρο

Με γκάζι από το προβάδισμά της, η Μπράιτον μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 52' όμως ο Νταλότ έδιωξε πάνω στη γραμμή το τελείωμα του Μίλνερ σε τετ α τετ, ενώ στο 58' η κεφαλιά του Γουέλμπεκ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Γιουνάιτεντ έμεινε ζωντανή και τιμώρησε τους γηπεδούχους για να αλλάξει το μομέντουμ του ματς. Στο 60' ο Ντιαλό έφυγε στην πλάτη της άμυνας από την κάθετη του Μαζράουι και με σουτ μέσα από την περιοχή - που κόντραρε και στον Φαν Χέκε - ισοφάρισε για τους Κόκκινους Διαβόλους. Δέκα λεπτά μετά ο Γκαρνάτσο πίστεψε πως έφερε τούμπα το παιχνίδι, όμως ο VAR είχε διαφορετική άποψη. Ο Αργεντινός πλάσαρε από κοντά μετά το γύρισμα του Φερνάντες, όμως πάνω στη γραμμή ο εκτεθειμένος Ζέρκζι άγγιξε την μπάλα με το γόνατό του και ανάγκασε τον Πόουσον να ακυρώσει το τέρμα της Γιουνάιτεντ.

Ο 31χρονος Φαμπιάν Χίρτσελερ δεν δίστασε να ρισκάρει και - αντίθετα με τον Τεν Χαγκ - κατέστησε σαφές το «πάμε για τη νίκη» στους παίκτες του και δικαιώθηκε. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αντίνγκρα σέντραρε από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Ζοάο Πέδρο με καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής χάρισε το μεγάλο τρίποντο στην Μπράιτον.

Μπράιτον: Στιλ, Φέλτμαν, Ντάνκ, Φαν Χέκε, Χίνσεγουλντ, Μίλνερ (73’ Μπαλέμπα), Γκίλμουρ (89’ Αγιάρι), Μίντε (89’ Ρούτερ), Μιτόμα (89’ Αντίγκρα), Ζοάο Πέδρο, Γουέλμπεκ (78’ Ενσίσο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Μαζράουι, Μαγκουάιρ (79’ Ντε Λιχτ), Μαρτίνες, Νταλότ, Κασεμίρο, Μέινου, Ντιαλό (89’ Άντονι), Μάουντ (46’ Ζέρκζι), Ράσφορντ (65’ Γκαρνάτσο), Φερνάντες (79’ ΜακΤόμινεϊ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα