Γκουαρδιόλα: «Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είμαι στη δίκη για τις κατηγορίες της Σίτι»

Γκουαρδιόλα: «Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είμαι στη δίκη για τις κατηγορίες της Σίτι»

Newsroom
Γκουαρδιόλα: «Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είμαι στη δίκη για τις κατηγορίες της Σίτι»
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, εξέφρασε την επιθυμία του να παρευρεθεί στην δίκη που θα γίνει το φθηνόπωρο για τις 115 κατηγορίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του για παραβάσεις οικονομικών κανονισμών.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες που σχετίζονται με παραβιάσεις των κανόνων οικονομικού fair play (FFP) και χρηματοοικονομικής διαφάνειας από το 2009 έως το 2018. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν ισχυρισμούς για ψευδείς δηλώσεις οικονομικών στοιχείων, παραβάσεις που σχετίζονται με την καταβολή μισθών παικτών και προπονητών, καθώς και την παραβίαση κανόνων που αφορούν την τήρηση οικονομικών διατάξεων που ορίζει η Premier League.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής των Σίτιζενς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε ότι θέλει να βρεθεί στην ανεξάρτητη επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση, δηλώνοντας μάλιστα ότι αυτό είναι κάτι που εύχεται «από τα βάθη της καρδιάς του».

«Είμαι χαρούμενος που η εκδίκαση ξεκινά σύντομα κι ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα, προς όφελος όλων μας, ειδικά του συλλόγου, αλλά κι άλλων ομάδων της Premier League κι όλων των ανθρώπων που δεν περιμένουν την ποινή. Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να πάω στη δίκη, στην ανεξάρτητη επιτροπή-και το ξαναλέω, ανεξάρτητη επιτροπή- και το συντομότερο δυνατό, να αποκαλυφθεί αυτό που συνέβη και θα το δεχθούμε όπως κάναμε πάντα» ανέφερε αρχικά ο καταλανός τεχνικός

Στην συνέχεια, ο 53χρονος Καταλανός τεχνικός δήλωσε ότι οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι δεν πρόκειται να επηρεαστούν αγωνιστικά από τις 115 κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: «Όχι, μιλάμε γι' αυτό εδώ και τρία ή τέσσερα χρόνια. Είναι καλό ότι η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο. Ξέρουμε ότι θα συμβεί, το αποδεχόμαστε και επικεντρωνόμαστε στους αγώνες μας»

Η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο τιμόνι, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση είναι μια σοβαρή δοκιμασία για το σύλλογο και το αποτέλεσμα της δίκης θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για το μέλλον, φέρνωντας τον σύλλογο αντιμέτωπο με σοβαρές κυρώσεις, όπως πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών, ή ακόμα και υποβιβασμό από την Premier League.

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα