Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «πάτησε» την Ίπσουιτς με τρομερό Χάαλαντ, «τεσσάρα» της Τότεναμ στην Έβερτον

Newsroom
city
Η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο της εντός έδρας ματς για τη νέα σεζόν συνέτριψε την Ίπσουιτς με 4-1. Τρομερός Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε ακόμα ένα χατ τρικ. «Τεσσάρα» της Τότεναμ στην Έβερτον, τρίποντα για Γουέστ Χαμ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Φούλαμ.

«Παράσταση» πρωταθλήτριας από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι για τη νέα σεζόν συνέτριψε την Ίπσουιτς με 4-1. «Τρομακτικός» Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, με τον Ντε Μπρόινε να έχει γκολ και ασίστ και τον Σαβίνιο ασίστ και κερδισμένο πέναλτι. Επιστροφή Γκουντιγκάν, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά.

Σε 16 λεπτά παιχνιδιού στο «Έτιχαντ» σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και τους γηπεδούχους να κάνουν ανατροπή. Στο 7' η Ίπσουιτς έφυγε ιδανικά στην αντεπίθεση, ο Τζόνσον έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά και ο Σμότζιτς νίκησε τον Έντερσον για το 0-1.

Στο 10' ο Σαβίνιο έπεσε στην περιοχή της Ίπσουιτς μετά από μαρκάρισμα του Ντέιβις και ο διαιτητής μετά από παρέμβαση του VAR έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χάαλαντ. Στο 14' ο Μούριτς πιέστηκε και έχασε την μπάλα από τον Σαβίνιο, ο Ντε Μπρόινε πλάσαρε από το ημικύκλιο σε κενή εστία και έβαλε μπροστά τους Πολίτες.

Στο 16' ο Ντε Μπρόινε έβγαλε την μπαλιά, ο Χάααλαντ πρόλαβε τον Μούριτς, τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε σε κενή εστία για το 3-1. Στο 28' ο Λιούις με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο της Ίπσουιτς και ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Μπρόινε σημάδεψε το δοκάρι με μακρινό σουτ.

Στο δεύτερο μέρος το μόνο που άλλαξε ήταν η διαφορά στο σκορ. Στο 88' ο Χάαλαντ ευνοήθηκε από τις κόντρες, η μπάλα του στρώθηκε και με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με το τρίτο του προσωπικό γκολ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντίας, Ακάντζι, Λιούις, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (50’ Στόουνς), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Ντοκού (71’ Γκoyντογκάν), Σαβίνιο (71’ Γκρίλις), Χάαλαντ.

Ίπσουιτς: Μούριτς, Τζόνσον, Τουανζέμπε (89’ Σαπλίν), Γουλφέντεν, Γκριβς, Ντέιβις, Μόρσι, Λουόνγκο (72’ Τέιλορ), Σμόντιτς (72’ Χάρνες), Ντέλαπ (83’ Αλ Χαμάντι), Χάτσινσον (89’ Έντμουντσον)

«Περίπατος» της Τότεναμ

Η Τότεναμ έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην Έβερτον και πήρε εύκολο τρίποντο με 4-0. Πρώτη νίκη στη σεζόν για την ομάδα του Ποστέκογλου που έκανε «ποδαρικό» με τον καλύτερο τρόπο. Άσχημο το ξεκίνημα των Ζαχαρωτών, που μετρούν δύο ήττες με συντελεστή τερμάτων (0-7) στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Οι Σπερς μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 14', όταν ο Μπισούμα «κεραυνοβόλησε» λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι». Έντεκα λεπτά μετά, ο Πίκφορντ έκανε τραγικό λάθος και... δώρισε στον Σον το γκολ. Ο Νοτιοκορεάτης είπε «ευχαριστώ» κι έκανε από κοντά το 2-0.

Ο Ρομέρο στο 71' με κεφαλιά έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην απόλυτα κυρίαρχη Τότεναμ και έξι λεπτά ο Σον με τελείωμα από δύσκολη γωνία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πρώτο τρίποντο για τη Γουέστ Χαμ

Η Γουέστ Χαμ συνήλθε από την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στην Άστον Βίλα και πανηγύρισε το διπλό στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, επικρατώντας με 2-0. Έπειτα από ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές συγκινήσεις, οι φιλοξενούμενοι τελικά προηγήθηκαν στο 67΄με πλασέ του Σούτσεκ, με τους φιλοξενούμενους οπαδούς μάλιστα να πέφτουν πάνω σε ball boy κατά τους έξαλλους πανηγυρισμούς τους. Το τρίποντο πάντως κλείδωσε πέντε λεπτά αργότερα ο Μπόουεν που υπέγραψε το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνοντας μια υπέροχη αντεπίθεση.

Η Φούλαμ... προσγείωσε τη Λέστερ

Πρώτο τρίποντο στη νέα σεζόν πανηγύρiσε και η Φούλαμ, η οποία νίκησε 2-1 τη Λέστερ και... γείωσε τις Αλεπούδες μετά την υποσχόμενη πρεμιέρα στην επιστροφή τους στην Premier League. Στο 18΄ο Σμιθ Ρόου άνοιξε το σκορ για τους Λονδέζους, προτού οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίσουν στο 38΄με τον Φαές. Η Φούλαμ ωστόσο ήταν ανώτερη στον αγώνα και τελικά βρήκε το γκολ της νίκης στο 70΄με σκόρερ τον Ιγουόμπι για να κλειδώσει την πρώτη νίκη της για φέτος μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής στο «Ολντ Τράφορντ».

Απέδρασε η Νότιγχαμ Φόρεστ από την έδρα της Σαουθάμπτον

Την πρώτη της νίκη στην φετινή Premier League πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ στην έδρα της νεοφώτιστης Σαουθάμπτον, με το γκολ του Γκιμπς-Γουάιτ στο 70' να αποδεικνύεται το μοναδικό της αναμέτρησης.

Καλύτερη η Φόρεστ στο ματς, έχασε απανωτές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να βρεθεί μπροστά στο σκορ, με την μπάλα να μην της κάνει ωστόσο το... χατίρι, με τον Μακ Κάρθι των Αγίων να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έσπασαν τον «πάγο» στο 70', με τον Γκιμπς-Γουάιτ να σκοράρει από κοντά για το 1-0, γκολ που έμελλε να κρίνει και το αποτέλεσμα. Η Φόρεστ έχασε κι άλλες στιγμές για να εξασφαλίσει τη νίκη, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, η οποία αισίως έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ η Σαουθάμπτον γνώρισε την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα