Άστον Βίλα - Άρσεναλ 0-2: Ξεπλήρωσε το... χρέος

Νίκος Κικίδης
Η Άρσεναλ... ξεμπούκωσε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Άστον Βίλα, την τιμώρησε με 2-0 και πήρε μια αίσθηση εκδίκησης για το περσινό κάζο!

Την περσινή περίοδο ήταν η Άστον Βίλα που με νίκη 2-0 μέσα στο «Emirates» εκτροχίαζε την Άρσεναλ από την κορυφή της Premier League για να της στερήσει στο τέλος τον πολυπόθητο τίτλο. Η εκδίκηση ωστόσο είναι ένα πιάτο που τρώγεται... κρύο και ορισμένες φορές η υπομονή παίρνει τη μορφή αναγκαίου κακού. Μερικούς μήνες αργότερα τελικά οι Gunners ξεπλήρωσαν την Άστον Βίλα με το ίδιο νόμισμα, καθώς άλωσαν το «Villa Park» με το ίδιο σκορ (0-2) κι έκαναν το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Οι Gunners είχαν μπει ορεξάτοι στο ξεκίνημα και άγγιξαν το γκολ στο 16΄με συρτό σουτ του Σάκα που εξουδετέρωσε ο Μαρτίνες, με την Άστον Βίλα να δείχνει τα... δόντια της εννιά λεπτά αργότερα όταν ο Ουότκινς βρέθηκε απέναντι από τον Ράγια και πλάσαρε άστοχα. Η ευκαιρία των γηπεδούχων έσβησε τη... φούρια των Gunners που πατούσαν με καλύτερα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ουσιαστικές ευκαιρίες.

Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν... πέταξε χωρίς προβάδισμα και οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν στην επανάληψη. Η Άστον Βίλα αποποιήθηκε τον παθητικό ρόλο του πρώτου μέρους και άγγιξε το 1-0 στο 54΄σε συγκλονιστική διπλή ευκαιρία. Σε πρώτο χρόνο το μακρινό σουτ του Ονάνα κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι, με τον Ουότκινς να παίρνει την κεφαλιά στην επαναφορά, αλλά να βλέπει τον Ράγια να του στερεί το γκολ με την απόκρουση του αγώνα!

Η μοναδική ευκαιρία των Villans ταρακούνησε τους παίκτες του Αρτέτα που έριξαν προειδοποιητική βολή με χαμένο τετ-α-τετ του Σάκα (64΄), προτού τελικά ανοίξουν το σκορ δυο λεπτά αργότερα. Έπειτα από γύρισμα του Σάκα στην περιοχή, ο Τροσάρ έπιασε το σουτ από το σημείο του πέναλτι και σημάδεψε γωνία για να εξελιχθεί σε χρυσή αλλαγή, μόλις δυο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Και στο 77΄το ματς κλείδωσε...

Το μακρινό - ξαφνικό σουτ του Παρτέι έξω από την περιοχή ξεγέλασε τον Μαρτίνες που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα μακριά από τα δίχτυα του για το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Όντεγκααρντ έστειλε τη μπάλα στα ουράνια από το σημείο του πέναλτι κι αφού ο Ράγια απέτρεψε το θρίλερ με όμορφη απόκρουση στον Ράμσεϊ, το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνεθ, Κας (16΄Νεντέλκοβιτς), Κόνσα, Πάου Τόρες, Ντίν (76΄Μάατσεν), Ονάνα (76΄Μπάρκεϊ), Τίλεμανς, ΜακΓκίν (65΄Ράμσεϊ), Μπέιλι, Ρότζερς, Ουότκινς (65΄Ντουράν)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ (79΄Καλαφιόρι), Παρτέι, Ράις, Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (65΄Τροσάρ), Σάκα (88΄Νέλσον), Χάβερτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα