Λίβερπουλ - Μπρέντφορντ 2-0: Κόκκινη «ορχήστρα» στην πρώτη παράσταση του Σλοτ στο «Άνφιλντ»

Ιάσονας Θεριός
Η Λίβερπουλ ήταν υπέροχη για μεγάλο διάστημα κόντρα στην Μπέντφορντ και χάρη στα γκολ των Ντίας και Σαλάχ έκανε το 2/2 (2-0), βάζοντας ακόμα ένα αισιόδοξο λιθαράκι στο οικοδόμημα που θέλει να χτίσει ο Άρνε Σλοτ στο «Άνφιλντ».

Η - νέα - Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ ακόμα βαδίζει τα... μωρουδιακά της βήματα, αλλά ήδη γεννά χαμόγελα! Στην πρώτη παράσταση του Ολλανδού κόουτς στο νέο του «σπίτι», οι Ρεντς έπαιξαν για σημαντικό διάστημα πανέμορφο και κυριαρχικό ποδόσφαιρο, υποχρεώνοντας την Μπρέντφορντ στην ήττα με - το ίσως κολακευτικό - 2-0, χάρη στα τέρματα των Λουίς Ντίας και Μοχάμεντ Σαλάχ. Έτσι, πήραν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στην Premier League και συνεχίζουν να χτίζουν τη νέα έκδοσή του εαυτού τους, εκπέμποντας περίσσεια αισιοδοξία. Κι αυτό μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (01/09 - 18:00). Στον πάγκο βρέθηκε ο Κώστας Τσιμίκας, που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Ντίας έδωσε το σύνθημα...

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το ματς για τους γηπεδούχους που ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 13', η Λίβερπουλ ξεχύθηκε σαν... λάβα στην κόντρα μετά από κόρνερ της Μπρέντφορντ, ο Ζότα πάσαρε κάθετα στην κούρσα του Λουίς Ντίας και ο Κολομβιανός με φοβερό τελείωμα με το αριστερό έκανε το 1-0. Οι Ρεντς επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον... αέρα του προβαδίσματός τους, όμως στο 21' ο Φλέκεν είχε απάντηση στο σουτ του Ρόμπερτσον στην κλειστή του γωνία, ενώ δύο λεπτά μετά ο εξαιρετικός συνδυασμός Σόμποσλαϊ - Άρνολντ - Σαλάχ κατέληξε στο άστοχο τελείωμα του Αιγύπτιου από τη γωνία της περιοχής.

Έκτοτε, η Μπρέντφορντ ισορρόπησε σχετικά και πλησίασε στην ισοφάριση. Στο 32' όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Νόργκααρντ από εκτέλεση φάουλ του Εμπεουμό πέρασε βασανιστικά άουτ και στο 43' ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Λιούις-Πότερ από τα όρια της περιοχής.

...και ο Σαλάχ το τελείωσε

Η Λίβερπουλ πάντως μπήκε με ακόμα περισσότερη ορμή στο δεύτερο μέρος και έψαξε με επιμονή το δεύτερο τέρμα, όμως στο 47' ο Φλέκεν απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Ρόμπερτσον. Η μοναδική σημαντική απειλή για την Μπρέντφορντ ήρθε στο 56', όταν ο Άλισον είπε «όχι» στην κεφαλιά του Νόργκααρντ από σέντρα του Γιάνσεν και στη συνέχεια η... κόκκινη καταιγίδα σκέπασε το «Άνφιλντ».

Στο 59' και το 66' ο Κόλινς έκανε σωτήριες παρεμβάσεις στις προσπάθειες του Ζότα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 61' ο Άρνολντ σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας κόρνερ και τρία λεπτά μετά ο Φλέκεν έκανε φοβερή επέμβαση στο σουτ του Ντίας από το σημείο του πέναλτι. Στο 70' το... αναπόφευκτο συνέβη, όταν ο Σόμποσλαϊ έκλεψε ψηλά, ο Ντίας τροφοδότησε τον Σαλάχ κι αυτός με όμορφο πλασέ «κλείδωσε» το τρίποντο της Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρουν κι άλλο γκολ, όμως στο 81' το σουτ το Χάκπο - που άλλαξε πορεία στον Κόλινς - τράνταξε το οριζόντιο της Μπρέντφορντ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (72’ Μπράντλει), Σόμποσλαϊ, Γκράφενμπερχ (90+2' Έντο), Μακ Άλιστερ, Σαλάχ (85’ Έλιοτ), Ζότα (72’ Χάκπο), Ντίας (72’ Νούνιες)

Μπρέντφορντ: Φλέκεν, Ρούρσλεβ, Άγιερ, Κόλινς, Πίνοκ, Νόργκααρντ, Γουισά (73’ Σέντε), Γιάνσεν (66’ Ντάμσγκααρντ), Γιάνελτ (73’ Ονιέκα), Εμπεουμό, Λιούις-Πότερ (66’ Καρβάλιο)

Άλισον, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (72’ Μπράντλει), Σόμποσλαϊ, Γκράφενμπερχ (90+2' Έντο), Μακ Άλιστερ, Σαλάχ (85’ Έλιοτ), Ζότα (72’ Χάκπο), Ντίας (72’ Νούνιες)

Μπρέντφορντ: Φλέκεν, Ρούρσλεβ, Άγιερ, Κόλινς, Πίνοκ, Νόργκααρντ, Γουισά (73’ Σέντε), Γιάνσεν (66’ Ντάμσγκααρντ), Γιάνελτ (73’ Ονιέκα), Εμπεουμό, Λιούις-Πότερ (66’ Καρβάλιο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα