Εβρά: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε πίσω τον Πογκμπά για να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον»

Εβρά: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε πίσω τον Πογκμπά για να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον»

Νίκος Κικίδης
Εβρά: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε πίσω τον Πογκμπά για να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον»
Για τη θητεία του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε ο Πατρίς Εβρά, υποστηρίζοντας πως οι Κόκκινοι Διάβολοι έφεραν πίσω τον Γάλλο για να ταπεινώσουν τον Φέργκιουσον.

Η επιστροφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε επεισοδιακή για όσο κράτησε, με τον Γάλλο πρακτικά να μην δικαιώνει ποτέ τις απαιτήσεις που χτίστηκαν γύρω από το πρόσωπό του.

Τη δική του οπτική πάνω στη σχέση μεταξύ των δυο πλευρών έδωσε ο πρώην συμπαίκτης του Γάλλου στη Γιουβέντους, Πατρίς Εβρά, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως οι Κόκκινοι Διάβολοι έφεραν πίσω τον Πογκμπά για να ταπεινώσουν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος χρόνια νωρίτερα είχε επιτρέψει στον Γάλλο να αποχωρήσει από τον σύλλογο για τη Γιουβέντους.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε πίσω τον Πολ Πογκμπά επειδή ήθελε να ταπεινώσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είπα στον Πολ να μην επιστρέψει γιατί ήθελε τη Ρεάλ και η Ρεάλ τον ήθελε, αλλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν ήθελε να πληρώσει τα χρήματα.

Ο ατζέντης του τηλεφώνησε στη Γιουνάιτεντ και υπέγραψε μαζί του χωρίς να μου το πει. Ο σύλλογος ήταν χαρούμενος γιατί πουλούσε φανέλες, ξέρετε ότι τα παιδιά αγαπούν τον Πογκμπά – ήταν πιο εμπορικό από οτιδήποτε άλλο στον αγωνιστικό χώρο» τόνισε αρχικά, προτού αναφερθεί στη σκληρή κριτική που δέχθηκε ο Γάλλος κατά τη θητεία του στο Μάντσεστερ.

«Τον Πολ, τον βλέπεις έτσι, αλλά μέσα του δεν είναι τόσο δυνατός και προστατεύει τον εαυτό του και γι' αυτό προσπάθησα να τον προστατέψω, γιατί μερικές φορές ήταν άδικη η κρητική που δεχόταν.

Ο κόσμος μιλούσε περισσότερο για το χτένισμά του ή για τον χορό του παρά για όσα έκανε στο γήπεδο. Ακόμα και μερικές φορές που δεν έπαιζε, έλεγαν: "Η Γιουνάιτεντ έχασε εξαιτίας του Πολ Πογκμπά".

Νιώθω ότι μερικές φορές ο Τύπος δεν είναι δίκαιος με τον Πολ. Κάποια στιγμή του είπα: "Σταμάτα να πιστεύεις ότι οι άνθρωποι σε μισούν. Είναι επειδή τους απογοητεύεις. Είσαι ζώο. Όταν τρέχεις, κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Την πρώτη του σεζόν πίσω στη Γιουνάιτεντ δεν τα πήγε άσχημα, αλλά περίμεναν να πετύχει 25 γκολ κάθε σεζόν. Ένιωθε χαμένος στη θέση του καθώς ήταν αυτός που έπρεπε να καλύψει τους άλλους χαφ, έτσι εκτέθηκε όταν επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα