Άρσεναλ - Μπράιτον 1-1: «Σεφτές» στις... γκέλες

Ιάσονας Θεριός
Η Άρσεναλ έδειξε έτοιμη για ένα ήσυχο απόγευμα στο «Έμιρεϊτς», όμως η αποβολή του Ράις που σήκωσε - μάλλον δικαίως - αντιδράσεις άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε την ευκαιρία στην Μπράιτον να υποχρεώσει τους Gunners στην πρώτη τους απώλεια (1-1).

«Απόλυτο» ήταν και πάει για την Άρσεναλ, που, μετά το 2/2 στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχασε τους πρώτους της βαθμούς στην Premier League. Οι Gunners έκαναν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όμως έμειναν με δέκα παίκτες από το 48' μετά την - επιεικώς αυστηρότατη - αποβολή του Ντέκλαν Ράις και έδωσαν την ευκαιρία στην Μπράιτον να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) μέσα στο «Έμιρεϊτς». Αήττητες συνεχίζουν πάντως οι δύο ομάδες, που θα πάνε με επτά βαθμούς στην πρώτη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Προβάδισμα με Χάβερτς για την Άρσεναλ

Με την ορμή του κόσμου τους, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είδαν τον Σάκα να γίνεται πηγή συνεχούς κινδύνου για την άμυνα της Μπράιτον. Δύο υποσχόμενα γυρίσματα του Άγγλου όμως στην περιοχή δεν βρήκαν κάποιον συμπαίκτη του, ενώ στο 11' το εναέριο τελείωμά του μετά το φοβερό σκάψιμο του Όντεγκααρντ κατέληξε στην αγκαλιά του Φερμπρούχεν.

Επτά λεπτά μετά, την ίδια μοίρα είχε και το μονοκόμματο σουτ του αμαρκάριστου Όντεγκααρντ από εξαιρετική θέση μετά τη σέντρα του Τροσάρ. Σταδιακά, η ομάδα του Χίρτσελερ απορρόφησε την πίεση και ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ πλησίασε στο γκολ με το βολέ του Μιτόμα στο 31'. Πάνω που έδειχνε να πατά καλύτερα όμως, η ποιότητα της Άρσεναλ «μίλησε». Ο Σάκα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ντανκ σε εναέρια διεκδίκηση, έβγαλε μόνο του τον Χάβερτς και ο Γερμανός με εξαιρετικό τελείωμα κρέμασε τον Φερμπρούχεν για το 1-0 που έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Αποβολή, ισοφάριση και σωρεία ευκαιριών

Η Άρσεναλ μπήκε με την ίδια δυναμική και στο δεύτερο μέρος, όμως σύντομα είδε το παιχνίδι να της στραβώνει, αφού στο 48' έμεινε με δέκα παίκτες σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Αγγλία. Ο Φέλτμαν κέρδισε το φάουλ από τον Ράις και προσπάθησε να το εκτελέσει γρήγορα, όταν ο Άγγλος μπήκε μπροστά του και κλώτσησε λίγο την μπάλα (που ακόμα κυλούσε), παρεμποδίζοντας - όπως έκρινε ο ρέφερι Κάβανα - την προσπάθεια του Ολλανδού. Ο Ράις έτσι είδε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, με την Μπράιτον να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο 57' ο Ντανκ... ξεχρέωσε το λάθος του και με εξαιρετική κάθετη από την άμυνα έβγαλε τετ α τετ τον Μίντε. Ο Ράγια τού είπε «όχι», όμως στην επαναφορά ο Ζοάο Πέδρο βρήκε δίχτυα και επανέφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Οι Γλάροι πήραν το πάνω χέρι σε ένα παιχνίδι που απέκτησε τρελό ρυθμό και πίεσαν για την ανατροπή, υποχρεώνοντας την Άρσεναλ σε πολύ χαμηλά μέτρα. Ακόμα κι έτσι πάντως, οι Gunners θα μπορούσαν να βρουν το δεύτερο γκολ, αφού στο 77' ο Φερμπρούχεν σταμάτησε τον Χάβερτς σε μοναδικό τετ α τετ και δύο λεπτά μετά μπλόκαρε και την κοντινή προβολή του Σάκα. Σημαντικές ευκαιρίες για το «χρυσό» γκολ είχε και η Μπράιτον, όμως στο 76' ο Αγιάρι δεν σούταρε σωστά από πλεονεκτική θέση, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ράγια πρόλαβε τον Αντίνγκρα στην περιοχή, με τις δύο ομάδες εν τέλει να συμβιβάζονται με την ισοπαλία.

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ (80’ Ζιτσένκο), Όντεγκααρντ (74’ Μαρτινέλι), Ράις, Πάρτεϊ, Σάκα, Τροσάρτ (59’ Καλαφιόρι), Χάβερτς

Μπράιτον: Φερμπρούχεν, Φέλτμαν (72’ Εστουπινιάν), Φαν Χέκε, Ντανκ, Χίνσελγουντ, Μπαλέμπα, Μίλνερ (17΄Αγιάρι), Μίντε (72’ Ρούτερ), Μιτόμα (85' Αντίνγκρα), Ζοάο Πέδρο, Γουέλμπεκ (85' Ενσίσο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα