Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: «Οδοστρωτήρας» ο Χάαλαντ, την πήρε παραμάζωμα με χατ τρικ!

Νίκος Κικίδης
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πήρε ξανά από το χεράκι τη Μάντσεστερ Σίτι και με back-to-back χατ τρικ διέλυσε μόνος του τη Γουέστ Χαμ (1-3) για να οδηγήσει την ομάδα του στο 3/3.

Μήνας Αύγουστος κι ο Χάαλαντ τον... χαβά του. Ο Νορβηγός έχει ξεκινήσει με φούρια τη σεζόν και στον πρώτο μήνα έκλεισε αισίως τα επτά γκολ στην Premier League! Πώς; Με νέο χατ τρικ απέναντι στη Γουέστ Χαμ, την οποία κανόνισε μόνος του με τρία γκολ στο Λονδίνο (1-3) για να οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Το δεύτερο διαδοχικό χατ τρικ μετά το ματς κόντρα στην Ίπσουιτς μπορεί να ήταν η μεγάλη υπογραφή του αγώνα, ο οποίος ωστόσο ξεκίνησε με αρκετά αμφίρροπο τρόπο. Αν και η Γουέστ Χαμ μπήκε πιο... φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας στα πρώτα λεπτά με ευκαιρίες των Αντόνιο και Μπόουεν, εκείνη που τελικά χαμογέλασε ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Αφού ο Χάαλαντ προειδοποίησε με άστοχη κεφαλιά στο 6΄, τρία λεπτά αργότερα δεν λάθεψε.

Μετά από λάθος του Πακετά σε επικίνδυνο σημείο, ο Μπερνάρντο Σίλβα έβγαλε τον Νορβηγό σε θέση τετ-α-τετ και ο τελευταίος νίκησε τον Αρεολά για το 1-0. Στο 14΄ο Γάλλος γκολκίπερ με τρομερή απόκρουση αρνήθηκε το 2-0 στο ξαφνικό σουτ του Ντε Μπρόινε, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα σημάδεψε το δοκάρι από το σημείο του πέναλτι!

Κι αφού το 2-0 δεν έγινε ποτέ, δευτερόλεπτα αργότερα η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε σε 1-1 με αυτογκόλ του Ρούμπεν Ντίας που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από γύρισμα του Μπόουεν. Η Σίτι ωστόσο δεν έχασε τον ρυθμό της, διατήρησε την ψυχραιμία της κι έφτασε ξανά στο προβάδισμα με υπογραφή Χάαλαντ, ο οποίος στο 30΄με κεραυνό σημάδεψε τον ουρανό των διχτύων για το 2-1.

Δοκάρι η Γουέστ Χαμ, το καθάρισε ο Χάαλαντ

Δυο ακόμα άστοχες προσπάθειες από Ρίκο Λιούις και Ντε Μπρόινε θα μπορούσαν να είχαν δώσει σκορ ασφαλείας πριν από το ημίχρονο για τη Σίτι, η οποία ωστόσο έπρεπε να περιμένει... Αφού συνήλθε από ένα πρώτο εικοσάλεπτο στο β΄μέρος που έδειχνε ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των Λονδρέζων, η ομάδα του Μάντσεστερ ανασυγκρότησε τη δομή της με την είσοδο του Γκουντογκάν για να φτάσει στο τρίτο γκολ.

Έπρεπε βέβαια πρωτίστως το δοκάρι να τη... γλιτώσει από τον κεραυνό του Κούντους στο 52΄, με τον Χάαλαντ να βάζει τέλος στο ματς στο 83΄. Έπειτα από κάθετη του Νούνιες στην πλάτη της άμυνας, ο Νορβηγός έφυγε στο τετ-α-τετ και νίκησε τον Φαμπιάνσκι (αντικατέστησε στο ημίχρονο τον τραυματία Αρεολά) για το τελικό αποτέλεσμα.

Λίγο ακόμα μάλιστα και θα έκλεινε με καρέ αν ο Πολωνός γκολκίπερ δεν τον σταματούσε στις καθυστερήσεις με τα πόδια, προτού η Γουέστ Χαμ απαντήσει με δοκάρι και εντυπωσιακή επέμβαση του Έντερσον στην τελευταία φάση του ματς.

Γουέστ Χαμ (Γιουλέν Λοπετέγκι): Αρεολά (46΄Φαμπιάνσκι), Μπισάκα, Κίλμαν, Μαυροπάνος, Έμερσον (71΄Τσούφαλ), Ροντρίγκες, Άλβαρες (77΄Σούτσεκ), Κούντους, Μπόουεν, Πακετά, Αντόνιο (71΄Φίλκρουγκ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Λιούις, Κόβασιτς, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (72΄Νούνιες), Ντοκού (68΄Γκουντογκάν), Χάαλαντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα