Φαν Ντάικ: «Παραμένω ο μεγάλος ηγέτης και θέλω να συνεχιστεί αυτό για τα επόμενα δύο χρόνια»

Φαν Ντάικ: «Παραμένω ο μεγάλος ηγέτης και θέλω να συνεχιστεί αυτό για τα επόμενα δύο χρόνια»

Φαν Ντάικ: «Παραμένω ο μεγάλος ηγέτης και θέλω να συνεχιστεί αυτό για τα επόμενα δύο χρόνια»
Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δηλώνει ακόμη... εδώ, ανοίγοντας το δρόμο για ανανέωση της συνεργασίας του με την Λίβερπουλ ως το 2026!

Το συμβόλαιο του Φαν Ντάικ με την Λίβερπουλ εκπνέει το καλοκαίρι του 2025, αλλά ο Ολλανδός δείχνει ότι θέλει να παρεμείνει στο Μέρσισαϊντ για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια.

Ο 33χρονος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο σύλλογο, μετρώντας ήδη με τους reds 273 ματς. Μετά τη σεζόν που πέρασε, όπου κάποιοι πίστεψαν ότι τελείωσε η καριέρα του και με την εθνική ομάδα, ο ίδιος φροντίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει ο «μεγάλος ηγέτης και για τις δύο ομάδες».

«Και για τις δύο ομάδες παραμένω ακόμη ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο μεγάλος ηγέτης! Και σίγουρα θέλω να παραμείνω σ' αυτήν την κατάσταση για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε αναφορικά και συνέχισε:

«Είμαι άνθρωπος και έχω συναισθήματα. Αρχίζεις να σκέφτεσαι κάθε λογής πράγματα. Ειδικά αμέσως μετά από ένα παιχνίδι όπως ο αποκλεισμός από την Αγγλία στο τελευταίο λεπτό. Καταλαβαίνω επίσης ότι δεν ήταν ξεκάθαρο πώς στάθηκα σε όλο αυτό, γιατί μετά τον αγώνα ήμουν τόσο απογοητευμένος και γεμάτος συγκίνηση. Ίσως φάνηκε σαν να ήταν ο τελευταίος αγώνας μου με την εθνική ομάδα. Είχα αμφιβολίες εκείνο το βράδυ και το υπαινίχθηκα.

Είναι πολύ καλό που πήγα διακοπές την επόμενη μέρα, μπόρεσα να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Μπόρεσα να το μοιραστώ και μετά πολύ γρήγορα τα πράγματα ηρέμησαν».

Στη συνέχεια, ο διεθνής στόπερ αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε, τονίζοντας:

«Ήταν μια πολύ μεγάλη και έντονη σεζόν συμπεριλαμβανομένου του Euro. Εστιάζω τόσο πολύ στην ομάδα και στα παιδιά. Προσπαθώ πάντα να μιλάω και είμαι συνεχώς δίπλα τους. Είχα αυτή την ευθύνη εδώ και χρόνια. Ως αρχηγός, πρώτα είναι η ομάδα και μετά ο εαυτός σου. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι εις βάρος της δικής σου απόδοσης. Κατά τη γνώμη μου, πάντα το κατάφερνα αυτό πολύ καλά. Είμαι απ' αυτούς που δεν ψάχνουν εύκολα για δικαιολογίες και είμαι ρεαλιστής.

Από ποδοσφαιρική άποψη, θα μπορούσε να ήταν καλύτερα προσωπικά. Έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Όχι ότι τα πράγματα πήγαν άσχημα, καθόλου, αλλά οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και δεν κατάφερα να ανταποκριθώ. Η ευθύνη προς το σύλλογο και την εθνική ομάδα είναι ακόμα πολύ μεγάλη».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα