Τσέλσι: Ο Φοφανά και οι... 40 παίκτες της απόλυτης «σκούπας» του καλοκαιριού!

Νταβίντ Ντατρό Φοφανά
Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις. Η Τσέλσι αποχαιρέτησε τη θερινή μεταγραφική περίοδο 40 ποδοσφαιριστές (!), ενώ φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο ο Νταβίντ Ντατρό Φοφανά να γίνει ο... 41ος, αν όντως εν τέλει ενσωματωθεί στην ΑΕΚ.

Τι... σκούπα έβαλε η Τσέλσι αυτό το καλοκαίρι! Η νέα ιδιοκτησία των Λονδρέζων με τη «θολή» - αν όχι απούσα - λογική στη μεταγραφική πολιτική της έφτασε να έχει ένα υπερμεγέθες ρόστερ, που φυσικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Παναθηναϊκού λοιπόν, δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα. Και αυτό ακριβώς έκανε.

Ήδη, μέχρι τώρα, οι Μπλε έχουν αποχαιρετήσει φέτος το καλοκαίρι όχι έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 40 ποδοσφαιριστές! Είτε με πώληση, είτε με δανεισμό, είτε με αποδέσμευση. Πρόκειται για μια τεράστια «σκούπα» που είδε μεταξύ άλλων δυνατά ονόματα και σημαντικότατους παίκτες να αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο. Και για όσο τα μεταγραφικά παράθυρα στην Ευρώπη παραμένουν ανοιχτά, η δουλειά ως προς της αποχωρήσεις των Λονδρέζων συνεχίζεται. Τρανό παράδειγμα ο Νταβίντ Ντατρό Φοφανά ο οποίος μπορεί να γίνει το... 41ο «αντίο» της Τσέλσι, αφού σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, θα συνεχίσει ως δανεικός για αυτή τη σεζόν στην ΑΕΚ.

Ο Ιβοριανός επιθετικός, που αγόρασε η Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2023 και έγραψε μαζί της τέσσερις εμφανίσεις, υπήρξε μέλος της... περίφημης άλλα άτυπης Β' ομάδας των Μπλε. Επρόκειτο για ένα γκρουπ περίπου 15 παικτών που κάποτε υπολογίζονταν αλλά εν τέλει «κόπηκαν» από τον Έντσο Μαρέσκα και οι οποίοι προπονούνταν μακριά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους μέχρι να αποχωρήσουν. Εκτός από τον Φοφανά σε αυτό το γκρουπ ήταν ο Κόνορ Γκάλαχερ, ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Ραχίμ Στέρλινγκ που κατέληξαν σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Νάπολι και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι 40 παίκτες που αποχώρησαν από την Τσέλσι: Τ. Σίλβα, Μάατσεν, Γκάλαχερ, Ράνκιν, Γουέμπστερ, Κάμινγκ, Γκόλντινγκ, Χάτσινσον, Χολ, Ζίγιεχ, Σαρ, Μορέιρα, Μπάρστοου, Τσιμπουέζε, Αντζορίν, Λουκάκου, Ολαγκούντζου, Γκι, Μπρούκινγκ, Χέι, Σάρμαν-Λόου, Κερντ, Γουίλιαμς, Γκίλχριστ, Γουάιλι, Κάμπελ, Σάντος, Σλονίνα, Ανσελμίνο, Μπιτς, Ουγκοτσούκου, Χάμφρις, Κάστλντιν, Κέπα, Πέτροβιτς, Στούτερ, Τσάλομπα, Στέρλινγκ, Μπρόγια, Άντζελο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα