Μπόρνμουθ - Τσέλσι 0-1: Απόδραση στο φινάλε με λυτρωτή Ενκουνκού

Ιάσονας Θεριός
Η Τσέλσι είδε την Μπόρνμουθ να σπαταλά σωρεία ευκαιριών - και ένα πέναλτι - και με το «χρυσό» γκολ του Ενκουνκού στο 86' την τιμώρησε σκληρά (1-0) για να πάρει το «διπλό» και να επιστρέψει στα τρίποντα.

Με «όπλο» την κυνικότητα η Τσέλσι επέστρεψε στα τρίποντα. Η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League δεν έθελξε για ακόμη μια φορά, όμως, παρά την προβληματική της εικόνα, «λύγισε» στα... χασομέρια χάρη στον Κρίστοφερ Ενκουνκού την αξιόμαχη αλλά σπάταλη Μπόρνμουθ και πήρε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Premier League.

Η ομάδα είχε την κυκλοφορία της μπάλας όμως δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να τη μετουσιώσει σε κυριαρχικότητα και είδε την Μπόρνμουθ να παίρνει από νωρίς το πάνω χέρι όσον αφορά στην απειλή. Μόλις στο 4' ο Τάβερνιε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι από μακριά, ενώ στο 23' ο Σάντσεθ είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Κλάιφερτ. Η απάντηση από μεριάς Τσέλσι ήρθε με τη χαμένη ευκαιρία του Τζάκσον στο 34' και τρία λεπτά μετά η Μπόρνμουθ δεν μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα που άξιζε. Ο Εβανίλσον κέρδισε το πέναλτι από τον Σάντσεθ μετά το λάθος του Κόλγουιλ αλλά είδε τον Ισπανό γκολκίπερ να τον σταματά από την άσπρη βούλα και να κρατά το μηδέν.

Ο Βραζιλιάνος απείλησε ξανά στο 45+2' και τα Κεράσια συνέχισαν να δείχνουν εξαιρετικά επικίνδυνα. Κλάιφερτ και Τάβερνιε «ενόχλησαν» στην αρχή του δεύτερου μέρους και στο 59' ο Κρίστι σημάδεψε ξανά το δοκάρι με πλασέ μέσα από την περιοχή. Η αναποτελεσματικότητα της Μπόρνμουθ δεν έμεινε ατιμώρητη, αφού στο 86' δύο αλλαγές του Μαρέσκα συνδυάστηκαν και έδωσαν τη λύση από το... πουθενά. Ο Σάντσο βρήκε τον Ενκουνκού στην περιοχή, αυτός έφτιαξε χώρο για τον εαυτό του ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και με εξαιρετικό πλασέ χάρισε τη σημαντική νίκη στην Τσέλσι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα