Ποστέκογλου: Το «δεν με νοιάζει» για τις στατικές φάσεις που στοιχίζει στην Τότεναμ

Άρτεμις Κλεφτάκη
ΠΟΣΤΕΚΟΓΛΟΥ
Η Τότεναμ έχει μεγάλο θέμα όταν καλείται να αμυνθεί σε στατικές φάσεις. Ο Άγγελος Ποστέκογλου το ξέρει, αλλά δεν τον... νοιάζει, όπως είχε πει ο ίδιος μερικούς μήνες πριν. Και οι Spurs το πληρώνουν ακριβά.

Η Άρσεναλ πήρε τη νίκη στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ (15/09, 0-1), με την κεφαλιά του Γκάμπριελ Μανγκαλιάες να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Το γκολ ήρθε από ένα στοιχείο που «πονάει» πολύ την Τότεναμ όσο καιρό βρίσκεται στον πάγκο της ο Άγγελος Ποστέκογλου: από εκτέλεση κόρνερ, δηλαδή από στημένη φάση.

Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού των Spurs που η ομάδα φαίνεται πως δεν έχει δουλέψει. Αλλά δεν... θέλει κιόλας, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Ποστέκογλου σε δηλώσεις του τέσσερις μήνες πριν.

Τον Μάιο, ερωτηθείς για αδυναμία της ομάδας του να αμύνεται αποτελεσματικά στις στατικές φάσεις, ο Ποστέκογλου είχε απαντήσει κατηγορηματικά ότι τον απασχολεί το εν λόγω πρόβλημα.

«Δεν με ενδιαφέρει. Ποτέ δεν με απασχόλησε, ούτε στο ελάχιστο. Δεν είναι η πρώτη φορά που με ρωτούν για στατικές φάσεις στην προπονητική μου καριέρα. Για να παραθέσω τα λόγια του Μπίλι Τζόελ, 'μπορεί να έχετε δίκιο, μπορεί να είμαι τρελός, αλλά ίσως ψάχνετε για έναν τρελό'. Θα δημιουργήσω μία ομάδα που θα φτάνει στην επιτυχία χωρίς αυτό να είναι αποτέλεσμα στατικών φάσεων», είχε δηλώσει ο προπονητής της Τότεναμ τότε.

Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για την «αχίλλειο πτέρνα» των Spurs. Και η Άρσεναλ φροντίζει να φέρνει το πρόβλημα της αντιπάλου της στο προσκήνιο. Αρκεί να πούμε ότι τα τρία από τα τελευταία της γκολ απέναντι στην Τότεναμ, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα τα έχει πετύχει από στατικές φάσεις, όλα από κόρνερ.

Όπως έκανε και ο Γκάμπριελ σήμερα (15/09), χαρίζοντας στους Gunners ένα υπερπολύτιμο «διπλό». Ο Ποστέκογλου μπορεί να είναι δύσπιστος όσον αφορά τον τομέα αυτό, αλλά αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα «αγκάθι» για τους Spurs, με τους φιλάθλους της ομάδας πάντως να εκφράζουν τα παράπονά τους για τη στάση του προπονητή τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα