Ρόδρι: «Θα χρειαστεί να απεργήσουμε για το καλεντάρι, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια»

Ρόδρι: «Θα χρειαστεί να απεργήσουμε για το καλεντάρι, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια»

Ροδρι
Ο αγώνας των ποδοσφαιριστών για το υπερβολικά βεβαρημένο καλεντάρι συνεχίζεται και ο Ρόδρι πρότεινε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του να καταφύγουν σε... δραστικά μέτρα.

Ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές υψώνουν τη φωνή τους κατά του... βασανιστικού ποδοσφαιρικού προγράμματος. Υπενθυμίζουμε πως μετά το νέο, μεγαλύτερο Champions League ακολουθεί το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Σύλλογων της FIFA που θα διαρκέσει έναν μήνα το καλοκαίρι του 2025, μια ολόκληρη σεζόν και στα... καπάκια Μουντιάλ!

Η Παγκόμσια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) ήδη κινείται νομικά επί του ζητήματος και οι ίδιοι παίκτες μιλούν ανοιχτά. Μετά τον Άλισον και ο Ρόδρι «απασφάλισε» απέναντι στο καλεντάρι, υποστηρίζοντας πως ο αριθμός των αγώνων είναι υπερβολικός και πως οι ποδοσφαιριστές αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βγουν σε απεργία!

«Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε, είναι εύκολο να το καταλάβουμε και είναι κάτι που μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η άποψη του Ρόδρι ή του οποιουδήποτε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, θα υπάρξει μια στιγμή που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι.

«Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι το να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια σε μια σεζόν είναι υπερβολικό. Δεν γίνεται. Μεταξύ 40 και 50 αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από αυτό έχεις πτώση γιατί είναι απίθανο να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φέτος μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 80 αγώνες, δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πάρα πολλοί», προσέθεσε στη συνέχεια ο Ρόδρι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα