Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η άνοια με ανησυχεί 100%, κάνω κουίζ για να διατηρήσω τη μνήμη μου»

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η άνοια με ανησυχεί 100%, κάνω κουίζ για να διατηρήσω τη μνήμη μου»

Newsroom
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η άνοια με ανησυχεί 100%, κάνω κουίζ για να διατηρήσω τη μνήμη μου»
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στα 82 του χρόνια, εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοια, ενώ παράλληλα μοιράστηκε τις προσωπικές του προσπάθειες για να διατηρήσει τη μνήμη του σε καλή κατάσταση.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι αδιαμφισβήτητα ένας θρυλικός προπονητής, αν και πλέον έχει αποσυρθεί από τους πάγκους, στα 82 του χρόνια παραμένει ενεργός σε κοινωνικές δράσεις. Σε συνέντευξή του στο «BBC», με αφορμή την εκστρατεία «National Playlist Day», εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την άνοια.

Ο 82χρονος πρώην τεχνικός συνέβαλε στη δράση αυτή, δημιουργώντας τη δική του λίστα μουσικής, θέλοντας να στηρίξει τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι ανησυχεί και ο ίδιος για τη μνήμη του: «Είμαι 82 ετών, οπότε προφανώς με ανησυχεί. Η μνήμη μου είναι αρκετά καλή, οπότε ας προσευχηθούμε στον Κύριο και ας χτυπήσουμε ξύλο για να μείνει έτσι».

Στη συνέχεια, ο εμβληματικός πρώην τεχνικός των «Κόκκινων Διαβόλων» αποκάλυψε τις δραστηριότητες που κάνει για να διατηρήσει τη μνήμη του: «Δεν ξέρω αν θα διαρκέσει. Με ανησυχεί 100%. Το να πω το αντίθετο θα ήταν ψέμα. Συνεχίζω να διαβάζω πολύ, παίρνω κουίζ και νομίζω ότι όλο αυτό με βοηθάει. Υπάρχει ένα κουίζ στο YouTube, όπου πρέπει να απαντήσεις σε 100 ερωτήσεις. Αν δεν απαντήσω σωστά στο 70% των ερωτήσεων, είμαι απογοητευμένος».

Η ανησυχία του Φέργκιουσον συνδέεται με το γεγονός ότι πολλές εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου, όπως η άνοια, σχετίζονται με τα συχνά χτυπήματα στο κεφάλι που δέχονται οι ποδοσφαιριστές, κυρίως από τις κεφαλιές. Στο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα το 2021, στην «Daily Mail» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ βαριές. Έχω κάνει πολλές κεφαλιές ο ίδιος, αλλά δόξα τω Θεώ δεν με έχει χτυπήσει ακόμα. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Το ποδόσφαιρο έχει καθήκον να κοιτάξει αυτήν την κατάσταση».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα