Premier League: Back on track με τριάρα η Λίβερπουλ, ανατροπή ανάκαμψης για την Τότεναμ

Επιμέλεια: Newsroom
Λίβερπουλ - Premier League
Μια «γκαζιά» ήταν αρκετή για τη Λίβερπουλ, που «φιλοδώρησε» από ημίχρονο με τριάρα την Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ» (3-0) κι άφησε πίσω της την ήττα από τη Νότιγχαμ. Σημαντικότατη ανατροπή και επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ, 3-1 την Μπρέντφορντ.

Back on track η Λίβερπουλ που, μετά και το «διπλό» στο Μιλάνο για το Champions League, δείχνει να έχει συνέλθει πλήρως από την ήττα της από τη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν μια εβδομάδα. Οι Ρεντς έδειξαν ξανά το καλό τους πρόσωπο για σημαντικό κομμάτι του ματς και επικράτησαν 3-0 της Μπόρνμουθ μέσα στο «Άνφιλντ», αποφεύγοντας τις περιπέτειες. Με το τρίποντο μάλιστα, η ομάδα του Σλοτ πάτησε στην κορυφή στην ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι και... περιμένει το αυριανό ντέρμπι των Σίτιζενς κόντρα στην Άρσεναλ (22/09 - 18:30).

Οι γηπεδούχοι για ακόμα μια φορά δεν έκαναν καλή εκκίνηση στο παιχνίδι και στάθηκαν τυχεροί, όταν στο 5' το τέρμα του Σεμένιο ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ. Σύντομα βέβαια πήραν τα ηνία του ματς και με πρωταγωνιστή τον Ντίας «καθάρισαν» από νωρίς. Στο 26ο λεπτό ο Κολομβιανός εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Κέπα και εκτέλεσε μετά τη βαθιά μπαλιά του Κονατέ και δύο λεπτά μετά με το δεύτερο τέρμα του χαλύβδωσε το προβάδισμα της ομάδας του. Με φοβερό σλάλομ ο Άρνολντ βρήκε τον Ντίας στην περιοχή κι αυτός πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0.

Από τον Lucho, η σκυτάλη πέρασε σε έναν άλλον Λατινοαμερικάνο, ο οποίος έβαλε από νωρίς το... καρφί στο φέρετρο των Κερασιών. Στο 37' ο Νούνιες με απίθανο αριστερό σουτ από τη γωνία της περιοχής βρήκε ένα πολύ σημαντικό για τον ίδιο γκολ, το πρώτο του υπό τις οδηγίες του Σλοτ, κι έκανε το 3-0. Η Μπόρνμουθ δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο ματς, ενώ η Λίβερπουλ έχασε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Στο ντεμπούτο του ο Κιέζα είχε και δοκάρι, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ανατροπή για την Τότεναμ και επιστροφή στις νίκες

Η Τότεναμ είδε την Μπρέντφορντ να προηγείται στο Λονδίνο στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, αλλά έφερε «τούμπα» την αναμέτρηση μέσα σε 20 λεπτά για να πανηγυρίσει τελικά τη νίκη με 3-1, τη δεύτερή της στην φετινή Premier League. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στα 22 δευτερόλεπτα με το υπέροχο γυριστό σουτ του Εμπεουμό, με την Τότεναμ να απαντάει στο 8' με το γκολ του Σολάνκε, μετά από λάθος στην άμυνα των Μελισσών. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σολάνκε με τη φανέλα των Spurs. Την ανατροπή έκανε ο Τζόνσον στο 28', σουτάροντας ιδανικά από πλάγια θέση νικώντας τον Φλέκεν.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν μερικές καλές στιγμές. Η ομάδα του Άγγλου Ποστέκογλου «κλείδωσε» τη νίκη στο 85' όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σον, ο οποίος έβγαλε τετ-α-τετ τον Μάντισον, με τον Άγγλο να σκάβει όμορφα την μπάλα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η νίκη έφερε την Τότεναμ στους επτά βαθμούς.

Βαθμός για Σαουθάμπτον και Ίπσουιτς μετά από δραματική ισοπαλία

Η Σαουθάμπτον βρέθηκε πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην Premier League, αλλά ο Μόρσι στο 90+5' ισοφάρισε και έσωσε τη νεοφώτιστη Ίπσουιτς. Οι Άγιοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, χάρη στο γκολ του Ντίμπλινγκ, και πλέον βρίσκονται στη 18η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, η Ίπσουιτς δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία στην κανονική διάρκεια του ματς, αλλά με το γκολ του Μόρσι από μακρινό σουτ που κόντραρε βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε στην εκπνοή του αγώνα, πετυχαίνοντας μια ακόμα ισοπαλία στην Premier League και ανέβηκε στη 16η θέση του πρωταθλήματος.

Το γύρισε στο φινάλε η Άστον Βίλα

Δυναμικά συνεχίζει στο ξεκίνημα της σεζόν η Άστον Βίλα, η οποία επικράτησε 3-1 με ανατροπή επί της Γουλβς και έπιασε στους 12 βαθμούς τις πρωτοπόρες Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Αν και οι Λύκοι προηγήθηκαν στο 25΄με τον Κούνια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα. Αρχικά στο 73΄ο Ουότκινς έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 88΄ο Κόνσα ολοκλήρωσε την ανατροπή με προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντουράν στο 90+4΄που εκτέλεσε άψογα για το 3-1.

«Γονάτισε» προ της Φούλαμ η Νιούκαστλ

Σπουδαίο τρίποντο στην έδρα της πήρε η Φούλαμ που επικράτησε 3-1 της Νιούκαστλ και ανέβηκε στους οκτώ βαθμούς. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό της ξεκίνημα και με το εξαιρετικό σουτ του Χιμένες στο 5' και το πλασέ του Σμίθ Ρόου (είχε ευθύνη και ο Πόουπ) στο 22' πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα. Οι Magpies μπήκαν ξανά στο ματς με τον Μπαρνς στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους, όμως δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση και ο Νέλσον στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πήρε τον πρώτο της βαθμό η Έβερτον

Η Έβερτον βρέθηκε κοντά στο να ζήσει τον «εφιάλτη» της ανατροπής για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ωστόσο η αναμέτρηση με τη Λέστερ στο «King Power Stadium» έμεινε στο 1-1. Χωρίς νίκη παραμένουν και δύο ομάδες. Ο Σον Ντάις είδε την ομάδα του να προηγείται σε ακόμη μία αγωνιστική, με τον Εντιαγιέ να σκοράρει στο 12' με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε μία μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τη Λέστερ να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 73' με τον Μαβντίντι, μετά από σύγχυση που προκλήθηκε στην περιοχή των «ζαχαρωτών» από εκτέλεση κόρνερ. Το τελικό 1-1 έφερε στην Έβερτον τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ η Λέστερ έμεινε χωρίς νίκη για ακόμη μία αγωνιστική.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα