Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Οι Αετοί τής έκοψαν τα... φτερά

Ιάσονας Θεριός
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρξε εξαιρετική για μεγάλο διάστημα στο «Σέλχαρστ», όμως πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη λευκή ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Μπορεί - κυρίως στο πρώτο μέρος - να έδειξε το καλύτερο πρόσωπο που έχει δέιξει φέτος, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... κόπηκε στην ουσία. Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το εξαιρετικό τους διάστημα στο «Σελχαρστ Παρκ», προδόθηκαν από την αναποτελεσματικότητά τους και έμειναν στο μηδέν απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, μην μπορώντας να συνδυάσουν την καλή τους εμφάνιση με ένα σημαντικό τρίποντο που θα τους βοηθούσε να χτίσουν ένα σερί. Έτσι, μετά από πέντε αγωνιστικές στην Premier League παρέμειναν στους επτά βαθμούς και την 11η θέση.

Η Γιουνάιτεντ, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άρπαξε από τον... λαιμό την αντίπαλό της και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν πως - ελέω και του εξαιρετικού Χέντερσον - τις σπατάλησε κιόλας. Στο 10' ο Άγγλος γκολκίπερ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Γκαρνάτσο και τρία λεπτά μετά είπε «όχι» και στη δυνατή κεφαλιά του Ντε Λιχτ από το κόρνερ του Έρικσεν. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν κυριαρχικοί και ανάγκασαν την Πάλας να παραμείνει σε πλήρως παθητικό ρόλο για όλο το πρώτο μέρος. Στο 27', ο Νταλότ με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Γκαρνάτσο κι εκείνος πλάσαρε εντυπωσιακά σε πρώτο χρόνο, με την μπάλα βέβαια να μην του κάνει το χατήρι και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ την ίδια ακριβώς κατάληξη είχε στην επαναφορά και το σκαστό βολέ του Φερνάντες. Η ομάδα του Τεν Χαγκ άγγιξε ξανά το γκολ, αλλά στο 42' ο Χέντερσον έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε την προβολή του Ζέρκζι από το επικίνδυνο γύρισμα του Μπρούνο.

Η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ίδια ορμή, όμως διατήρησε τα ηνία του ματς. Η Πάλας βέβαια προσαρμόστηκε στην επανάληψη και τής έβαλε πιο δύσκολα. Στο 52' η πανέμορφη τριβέλα του Φερνάντες πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 63' ο Χέντερσον είχε απάντηση στο φαλτσαριστό πλασέ του Γκαρνάτσο από μακριά. Στο 65' ο Ονάνα χρειάστηκε να πει εντυπωσιακά διπλό «όχι» σε Ενκέτια και Σαρ, με τον Έζε επτά λεπτά αργότερα να σπαταλά ολομόναχος από την περιοχή την τελευταία καλή στιγμή του ματς και τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται με την ισοπαλία.

Κρίσταλ Πάλας: Χέντερσον, Ρίτσαρντς, Γκουέχι, Λακρουά, Μουνιός, Καμάντα, Γουόρτον (46' Λέρμα), Μίτσελ, Ενκέτια (66' Χιουζ), Έζε (90' Σλουπ), Ματετά (46' Σαρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Ντε Λιχτ, Μαρτίνες, Μαζράουι, Μέινου, Έρικσεν (76' Ουγκάρτε), Ντιαλό (76' Χόιλουντ), Φερνάντες, Γκαρνάτσο, Ζέρκζι (61' Ράσφορντ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα